PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=40163}

Czarodziejki

Charmed
1998 - 2006
6,9 51 tys. ocen
6,9 10 1 51409
6,2 10 krytyków
Czarodziejki
powrót do forum serialu Czarodziejki

Mianowicie - w pierwszym odcinku pokazane jest jak prue teleportuje mleko z kubka do szklanki. Czy oprocz telekinezy posiadała cos takiego? Dlaczego nigdy wiecej juz tego nie uzyła? O co chodziło?

ocenił(a) serial na 10
seba_1997

Czy my już kiedyś nie dyskutowaliśmy na ten temat? :) Z telekinezą jest związania telematerializacja - czyli możliwość korzystania z telekinezy do teleportacji obiektów.
Myślę, że dlatego Prue "teleportowała" mleko ze szkanki, bo mocy uzyła nieświadomie i niecelowo. Póżniej tego nie robiła, bo raz, że była świadoma swoich mocy, a dwa, że to nie bardzo ma sens - teleportować mleko do kawy czy herbaty - można to zrobić bez problemu bez uzycia magii.

ocenił(a) serial na 9
HollyShannen19

Tak poruszaliśmy podobny temat ale z tego co pamiętam jednak nie taki sam. :)
Myslę tylko ze skoro raz jej sie to udało to mogła to powtarzac przy sytuacjach ktore tego wymagały.Wiele razy przydałaby sie ta zdolnosc do walki i innych rzeczy.

ocenił(a) serial na 10
seba_1997

Np kiedy?

ocenił(a) serial na 9
HollyShannen19

hmmm na przykład w odcinku Secrets and guys mogła przetelportowac zapalnik do ładunku do swojej ręki i byłoby po problemie.

ocenił(a) serial na 10
seba_1997

No ale przecież przypadkiem mógby sie w międzyczasie uruchomić. Lepiej, ze Max zniszczył go za pomocą swojej psychokinezy.

ocenił(a) serial na 9
HollyShannen19

nie sądze teleportacja chyba nie uruchamia przedmiotów...
Ale i tak napewno wiele razy było by pomocne przetelpotrowanie czegos.

ocenił(a) serial na 7
seba_1997

Nie pamiętam tytułu odcinka, ale w klubie był pożeracz dusz. Wtedy Prue teleportowała rozbity eliksir.

ocenił(a) serial na 7
seba_1997

Podepnę się ;) Może już było na forum - chodzi o moc Phoebe. Czy z empatią wiązało się odpychanie czarów innych? Paige rozumiem, ale u Phoebe mnie to dziwi. I, jak to ujęto, "sztuczka ze szkoły magii" Piper - orbitowanie (bez dziecka) do celi Darryl'a. Czy to coś, czego się nauczyła, czy to ktoś ją "wyorbitował"?

ocenił(a) serial na 9
Ling1983

1.Chyba mowisz o odcinku ,, devil music,, ale tam prue nie przetelepotowała eliksiru tylko zrwała telekineza ubranie z Phoebe i wrzuciła je do gardła Masselinowi.
2.Ja bym to inaczej ująl. W odcinku ,,Vallhalley dolls,, Piper odepchnęła siostry w przypływie silnych emocji i Phoebe poprostu przejęła emocje w yniku których powstała telekineza.
3. Nie pamiętam tego. Pamiętasz tytuł odcinka.?

ocenił(a) serial na 7
seba_1997

Z Prue źle to ujęłam :) Z Piper to odc. Charmed On Trial 6x19 (ok. 32 min). Dzięki za wyjaśnienie :)

ocenił(a) serial na 7
Ling1983

Wszystko jasne, w odc. 7x22 Leo, który nie jest już aniołem światłości, też został przeniesiony ze szkoły magii. Czyli ta "sztuczka" to w tej szkole norma ;)