PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=40163}

Czarodziejki

Charmed
1998 - 2006
6,9 51 tys. ocen
6,9 10 1 51409
6,2 10 krytyków
Czarodziejki
powrót do forum serialu Czarodziejki

To prawda, że brakowało im już pieniędzy na dalszą produkcję?

Charmed00345

No jest komiks,gdzie są dalsze losy sióstr ale niestety nie ma go w Polsce.
No trochę brakowało co widać już w 8 sezonie,efekty już nie były za ładne i nie były tak dopracowane jak we wcześniejszych sezonach.
No i Phoebe miała odzyskać empatie i lewitacje w 8 sezonie ale kasy nie było :)
Więc to możliwe że brak kasy to jedna z przyczyn.

ocenił(a) serial na 10
Damx123

No empatie przynajmniej to by jej mogli przywrócić, to chyba nie kosztowna moc :P

Charmed00345

No ale jakby empatią odrzucała kule ognia,albo przejmowała telekineze jak w 6 sezonie to trochę by kosztowało :)

ocenił(a) serial na 10
Damx123

Oj tam, oj Tam... Ja im zapłacę tylko niech kontynuują serial :D

Charmed00345

Też bym im zapłacił ale nie stać mnie i nie wiem kogo stać :)
Bo aktorzy też muszą zarobić i to całkiem sporo.
Scenariusz też musi ktoś napisać i ekipa też musi być :)
Zostaje Ci przeczytać komiks charmed :) jeśli znasz angielski .

ocenił(a) serial na 10
Damx123

W komisie chyba Prue ma wrócić... Jak o tym myślę to mi się odechciewa czytać to :/

Charmed00345

Ja też jakoś nie przepadam za Prue.
Chociaż bardziej drażnią mnie jej fani którzy obrzucają błotem Paige,a ja Ją bardzo lubię.
Ma wrócić ale w innym ciele,to będzie inne wcielenie Prue,ponieważ Shannen nie zgodziła się na użycie jej wizerunku.
Więc zrobili jakby reinkarnacje Prue :)
Fajny pomysł z tym.
Więc może być ciekawie.
Tylko jest problem bo w Polsce nie ma tego komiksu,na nacie pewnie jest ale po angielsku a ja angielski perfekt nie umiem :)

ocenił(a) serial na 10
Damx123

Sory za błąd...w Komiksie :) Też nie przepadam za Prue :P

ocenił(a) serial na 5
Charmed00345

A nie przyszło Ci do głowy, że nie serial zszedl z poziomu? w pewnym momencie nie dalo sie go już ogladać.........

ocenił(a) serial na 10
wicca_3

Nie odnoszę takiego wrażenia :P

ocenił(a) serial na 10
Charmed00345

zgadzam się z Charmed00345! Jednej z najlepszych seriali....aż płakać mi się chce, że nie ma już więcej odcinków! Tak bardzo bym chciała widzieć dalsze przygody :)

ocenił(a) serial na 5
Charmed00345

Każdy z nas ma swój gust i mamy prawo sie ze sobą nie zgadzać. Oglądałam ten serial namietnie do momentu szkoły magii, Billie ( chyba tak się ta blondynka nazywała )....pierwsze kilka sezonów było naprawdę ok, później juz meczyłam się. Pozdrawiam

Charmed00345

Po prostu spadła oglądalność...Nic dziwnego zresztą, już siódmy sezon był bardzo naciągany. A w 8 Leo wygląda jak nie Leo ;]

ocenił(a) serial na 6
marlena_lug

Zgadzam się. W pewnym momencie serialu po prostu ne dało się oglądać, bo zrobił się naciągany.

louvea

Po prostu brakowało pomysłów a tak często bywa przy serialach.
Ale jednak były niektóre odcinki 7 i 8 sezonu które były bardzo dobre,chociaż fakt że poziom spadł.
A w 8 sezonie spadły i efekty specjalne co widać...
Ale mimo to serial zasługuje moim zdaniem na 10.

Damx123

Tak, serial jest genialny, świetne zdjęcia i ogółem ciekawa fabuła :) Tylko trochę niesamczne to było jak siostry z wyjątkiem Piper chodziły bez staników hehehe zero kultury ;)

I w sumie dobrze, że już skończyli, bo o czym tu dalej opowiadać?

marlena_lug

Dla mnie smaczne :) ;P
Po prostu to pierwszy serial który można napisać że pokochałem.
Który mnie wzruszył wiele razy,że przeżywałem problemy sióstr jak własne :D
No dobrze że skończyli, bo po co miałoby się ciągnąć bez sensu.
Ale opowiadać mogliby o następnym pokoleniu ;)
Więc może kiedyś ktoś wpadnie na pomysł żeby to zrealizować.

Charmed00345

A wie ktoś może skąd można pobrać Czarodziejki albo kupić wszystkie sezony???

ocenił(a) serial na 10
agnwos

Allegro :P

agnwos

allegro... 8 sezonów już za 500zł! lub każdy osobno za 90zł/szt.
na ebayu też można

ocenił(a) serial na 10
agnwos

wpisz w google na pewno cos znajdziesz na

ocenił(a) serial na 6
Charmed00345

Serial zakończył się, ponieważ pojawił się kolejny konflikt. Tym razem pomiędzy Alyssą Milano i Rose McGowan. Swoją drogą, uważam, że serial powinien zakończyć się na czwartym sezonie - który już był dużo słabszy, ale jeszcze nie tragiczny.. Potem (moim zdaniem) było już tragicznie.

JustFurious

to tylko plotka...

ocenił(a) serial na 6
dodsab

To akurat nie jest plotka... Sama Alyssa Milano się na ten temat wypowiadała. >.<

JustFurious

dowód?

ocenił(a) serial na 6
dodsab

Gdyby naprawdę mi zależało, żeby ci udowodnić, już dawno bym ci podała. Dawno czytałam ten artykuł i oglądałam filmik i nie zamierzam teraz go znowu szukać. Gdzieś na forum już kilka razy podałam. Nie zamierzam produkować się dla każdego z osobna. Poszukaj, poczytaj...

JustFurious

jak się podaje oskarżenie to wypada podać dowód, a nie pisać że to już było mówione itp...

ocenił(a) serial na 6
dodsab

Może kiedyś.

ocenił(a) serial na 10
JustFurious

Raczej się skonczył bo stacja WB nie istnieje a CW który jest spadkobiercą WB wolał Supernatural kontynuować niżeli Charemed :<