PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=40163}

Czarodziejki

Charmed
1998 - 2006
6,9 51 tys. ocen
6,9 10 1 51393
6,2 8 krytyków
Czarodziejki
powrót do forum serialu Czarodziejki

Witajcie. Na pewno wielu z Was, fanów serialu i nie tylko zainteresuje informacja, że właśnie jest tworzona gra z prawdziwego zdarzenia o serialu "Charmed". Będzie to swoistego rodzaju jego kontynuacja. Na pomysł wpadłem ja, oraz kilka innych osób.

Więcej można poczytać w tych linkach:
http://charmed.pl/viewtopic.php?t=2604
http://charmed.pl/viewtopic.php?t=2644

Oraz tutaj:
http://charmed.pl/portal.php?show=14

Gra będzie grą single-player o grafice cartoon, comic. Jest ona robiona w pełni przez polaków. Z dobraniem wymagań nie będzie problemu. Gra będzie działać na przeglądarce każdego komputera niezależnie od jego parametrów.

Morfeusz_2005

Morfeusz widze, że zarejestrowałeś się na filmwebie ;p

Morfeusz_2005

Konto już tutaj mam od dawna, tylko praktycznie nie używałem go.
Masa osób się tu przewija, pomyślałem, ze powinni wiedzieć, ze taka gra powstanie.

Morfeusz_2005

Więc jak ktoś ma jakieś pytania dotyczące gry, piszcie śmiało. Z miłą chęcią odpowiem na każde pytanie.

Morfeusz_2005

słyszałam już o tej grze...

Morfeusz_2005

To fajnie. Oczywiście jakbyś chciała coś wiedzieć więcej na jej temat lub masz jakieś pytania to wal śmiało ;-)

Morfeusz_2005

Żadnych pytań? Nikt nic nie chce wiedzieć o grze Charmed z prawdziwego zdarzenia?

Morfeusz_2005

Oto próbna grafika do gry: http://img294.imageshack.us/img294/1615/piperh.png

Jest to tylko próbka. W grze będzie rozszerzoną wersja tego. Dojdą cienie, większa gama kolorów, fałdy na ubraniu, makijaże itd.

Morfeusz_2005

Ciekawa wiadomość. Szczerze mówiąc czekałam aż ktoś się za to kiedyś zabierze. ;-)
Jeżeli o grę chodzić ,to chciałabym się spytać o to kiedy będzie ona w pełni gotowa ?

Morfeusz_2005

Ciężko tu cokolwiek określić. Przy pełnej ekipie produkcja takiej gry może zająć nawet do 2-3 lat (Ekipa do tego typu gier liczy 6-10 osób)

Nasza Ekipa liczy 3 osoby, z czego jedna niestety pracuje odpłatnie.

Sam silnik gry nie sprawi dużego problemu, bo akurat te 3 osoby w tym ja jesteśmy programistami. Niestety tylko ja zajmuje się grafiką.

Zrobienie próbnej grafiki, którą można zobaczyć wyżej zajęła około 5 godzin z przerwami.

Jak widzicie praca na tego typu grami może sporo potrwać, co wiadomo jest problemem dla tych, co na nią czekają. Dużym problemem to koszty i problemy prawne, z którymi ciągle i skutecznie walczymy.

Im więcej pieniędzy uda nam się zebrać tym gra powinna szybciej powstać, bo może uda nam się znaleźć jeszcze kogoś do pomocy, najlepiej grafika, a oni no niestety sporo chcą za pracę, a nikt za darmo pomóc nie chce.

W linku http://charmed.pl/portal.php?show=14 można znaleźć zakładkę Dofinansowanie. Pomoże to nam na szybsze zrobienie gry, ale i nie tylko. Im więcej zbierzemy, tym będziemy mogli wykorzystać więcej rozwiązań w grze, dzięki czemu będzie lepsza, bardziej urozmaicona i będzie posiadać o wiele więcej opcji.

Jeden ze sposobów Dofinansowania jest całkowicie bezpłatny z waszej strony. Polega on tylko na rejestracji w innym serwisie za co dostajemy prowizje, czyli pieniądze na gre. Wy wtedy nie ponosicie żadnych kosztów.

Jakbyście mieli jakiekolwiek pytania piszcie tutaj lub na moje GG: 1001636 Kiedy będę mógł z miłą chęcią odpiszę.

Morfeusz_2005

Jakbyście mieli jakiekolwiek pytania piszcie śmiało. Pytania pomogą także urozmaicić grę i dostosować ją do graczy.

Morfeusz_2005

Nie jestem jakimś megafanem czarodziejek ale lubię je i to coraz bardziej:0 Jestem zainteresowany grą i mam pytanie- czy postać stworzy się samemu czy zgramy jedną z sióstr?

Morfeusz_2005

Postać tworzymy swoją praktycznie od zera. Wybieramy płeć, 3 wybrane moce, umiejętności itd. Potem tą postać rozwijamy.

Morfeusz_2005

Jakbyście mieli jakiekolwiek pytania to piszcie śmiało. Na każde postaram się odpowiedzieć.

Nie gryzę, a jakby co jestem szczepiony ;-)

Morfeusz_2005

Super-a czy spotkamy prawdziwe czarodziejki z serialu-czyli Piper,Page,Phoebe? A może i Prue?

emillo97

Będzie można spotkać praktycznie większość postaci z serialu, a także wiele nowych twarzy.

Niestety w grze nie będzie postaci Prue, ponieważ gra jest robiona na licencji telewizji The CW, w której Shannen Doherty zabroniła wykorzystywania siebie i swojej postaci. Jedynie mogą być jakieś niewielkie wzmianki o niej.

Jeżeli macie jakieś pytania to śmiało ;-)

Morfeusz_2005

Świetnie!Będę czekał. O jeszcze jedno ile procent gry macie gotowe?

Morfeusz_2005

Ciężko tu określić jakąkolwiek wartość liczbową w procentach. Nie da się określić ilości prac jakie będą włożone w grę.

Mogę zapewnić jedynie, ze prace ruszyły pełną parą i są prowadzone rozmowy na polityką gry typu:
- Tworzenie próbek kodu, bazy danych i grafik.
- Opcje gry.
- Fabuła.
- Misje.
- Futurystyczne rozwiązania jakie będą zastosowane w grze.
- I rozwiązania prawne.

Sporo idzie na takie "głupoty" papierkowe czasu, ale niestety jest to potrzebne. Potem z próbek kodu, bazy danych i grafik będą tworzone opcje gry i będą wychodziły jej wersje Beta.

Oczywiście gra kiedy będzie już działać będzie się dalej rozwijać, na co pozwala nam tego typu języki programowania stosowane w działaniu z serwerem i przeglądarką, co daje dużą swobodę tworzenia i pisania.

Jeżeli macie jakieś pytania dotyczące gry, prac czy czegokolwiek pytajcie ;-)

Morfeusz_2005

A jeszcze jedno- tak się zatsanawiałem czemu jeżeli gra chodzi w przeglądarce nie nazwiecie jej np. charmed Online.ale charme RPG też fajnie:)

emillo97

Ponieważ gry Online, są to najczęściej gry MMO (Multiplayerowe), gdzie może grać naraz kilkanaście osób, a nawet wiecej, a gra która jest robiona będzie grą jednoosobową. A RPG dlatego, ze rozwija się postać i jest w grze przeżywana jakaś przygoda.

Czekam na inne pytania ;-)

Morfeusz_2005

Więc jakbyście mieli jakiekolwiek jeszcze pytania to piszcie. Co sobota, a nawet nieraz częściej są przeprowadzane konferencje, gdzie ustalane są nowe szczegóły i informacje na temat gry.

Morfeusz_2005

W tą sobote była kolejna konferencja w sprawie gry Charmed RPG. Jakbyście mieli jakieś nowe pytania to piszcie śmiało.

Morfeusz_2005

To ja-o czym była konferencja? Omawialiście coś ważnego???

emillo97

To co zwykle. Dodawaliśmy nowe pkt z opcjami gry, opisywaliśmy je, robiliśmy próbki kodów itd. Masa pisaniny, ale kiedy project będzie gotowy, będzie łatwiej zrobić gre, bo wiadomo już co i jak.

Jeżeli macie jakieś konkretne pytania to piszcie śmiało.

Morfeusz_2005

Hej waidomo juz kiedy ruszy gra?? albo chociaz wersje Beta?? Czekam zniecierpliwiona:)

kala18

Gra zostanie prawdopodobnie tworzona od nowego roku. Narazie największym priorytetem jest odnowienie strony, tak aby informacje z niej ułatwiły zrobienie gry. Więcej info tutaj: http://charmed.pl/viewtopic.php?t=2995