PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=40163}

Czarodziejki

Charmed
1998 - 2006
6,9 51 tys. ocen
6,9 10 1 51410
6,2 10 krytyków
Czarodziejki
powrót do forum serialu Czarodziejki

Według mnie w Polsce Czarodziejki są ignorowane. W Świecie Seriali oprócz opisów odcinków nic o nich nie ma, w Teletygodniu tym bardziej. Polsat emituje odcinki co 2 tygodnie. A przecież ten serial w Ameryce miał tylu fanów!!! Co o tym sądzicie?

ocenił(a) serial na 8
Freaky_Phoebe

Tez tak mysle i wkurza mnie too ale niestety nic nie poradzimy... ;/
PZDR :)))

Freaky_Phoebe

Może to Polacy są dziwni? Tzn. niektórzy. I tych "niektórych" może być dość sporo. I może to dlatego Polsat zamiast Charmed woli puszczać kretyński świat według kiepskich czy inną durnotę. Może to niektórym się podoba, ale zupełnie nie rozumiem dlaczego, bo to jeden z najgłupszych seriali/filmów jakie widziałam. I żałuję że widziałam. Ale "niektórzy" nie żałują i być może przez to jakiś kicz ma większą oglądalność od Czarodziejek.

Bo Polsat naprawdę nie interesuje się widzami. Liczy się tylko kasa. Więc kiedy zakładają, że mecz będzie miał większą oglądalność to sprawa z góry przesądzona. Pokażą to, co będzie oglądała większość. A że Charmed ma wielu fanów, wisi im to. Ludzie. No i cóż poradzimy. Nic. Możemy jedynie zasypywać ich pocztę mailami, których i tak nie przeczytają. Jeśli ktoś ma jakiś pomysł, chętnie się z nim zapoznam i prawdopodobnie pomogę w realizacji.

Pozdro :*

czarodziejka94

Popieram Was ;/

ocenił(a) serial na 10
Freaky_Phoebe

w Polsacie nie ma żadnych reguł ani zasad, co im się nie podoba to ściągają z anteny, lub zastępują czymś innym, a wogóle to lepiej, żeby Charmed pusczał TVN, bo to lepsza stacja niż Polsat

Freaky_Phoebe

Wiedziałam, że będzie dużo odpowiedzi ;). Powinno się coś zmienić, Charmed to najlepszy i najbardziej wciągający serial jaki oglądałam!!

Freaky_Phoebe

ej , ,,świat wg kiepskich '' jest najlepszym serialem komediowym w Polsce !! i nie porównujcie tego serialu z tym gównem co nazywacie ,,czarodziejki'' !!

ocenił(a) serial na 8
Phoebe123

lool najpierw mowisz ze Charmed jest super a teraz badziewie??? <lol2> ;/

BigMovieFan

ja tak powiedziałam ?? nie przypominam se ! ja mówiłam , że charmed lubię specjalnie , bo lubię rose mcgowan . a jak obejrzałam 5 odc . to stwierdziłam , że o okropne badziewie . i zaniżam oglądalność , żeby puszczali coś normalnego a nie tego szita (czy tam schita , shita )

Freaky_Phoebe

Do fanów Charmed: nie dogadujcie ALowi i Cleo Ashelly. Dla inteligentnych to oczywiste, że "Kiepscy" to nieporozumienie. Ale przecież na świecie są też inni ludzie. To raczej przykre, ale tak jest. Takie mamy społeczeństwo no i cóż. Tym, co lubią takie seriale, nie ma co tłumaczyć, że to głupota. I tak nie zrozumieją, a po co te nerwy? Niech wpisują komentarze na forum o "Kiepskich". Bo mam nadzieję, że tutaj nie znajdą odzewu. Nie ma co im pisać, że "Kiepscy" są kiepscy. Nawet od najmądrzejszych wypowiedzi i tak nie zmądrzeją. Mają po prostu taki gust, a my nie jesteśmy w stanie go zmienić. Mam nadzieję, że to ostatnia wypowiedź na ten temat. O gustach się nie dyskutuje. Mi żal takich ludzi, co im się podobają durnoty, ale przecież żadne z nas nic nie zmieni tłumaczeniem im, że pewien serial pozbawiony jest pewnych walorów. Widać w Ameryce było więcej ludzi, co lubili fantasy. I mam nadzieję, że w tym temacie kontynuowana będzie jedynie dyskusja o ignorancji Polsatu.
Pozdrowienia dla Charmed - The Power Of Four, Czarodziejki, kovu93, Lovely Paige i innych fanów Charmed.

czarodziejka94

No właśnie kiepscy maja wieksza ogladalnosc bo wiekszosc ludzi jest wlasnie takA glupia ze to oglada zamaist obejrzec cos powaznego

Alu jezeli wedlug ciebie kiepscy odzwierciedlaja wady i zalety polakow to chyba znasz tylko takich ludzi i taka rada : nie keiruj sie stereotypami, bo jezeli uwazasz iz ten serial kiepscy pokazuja zachowanie polakow(mowiles ogolnie) to znaczyz e keirujesz sie stereotypami co jest okropnym bledem i brakiem inteligencji.

charmed to nie badziewie pewnie nie obejrzales nawet calego odcinka i oceniasz.. żal.. a nawet jak widziales to nie byles skupiony lub jeden z tych gorszych, jednak z niemalze kazdego odcinka wyplywa jakis porzadny moral a nie jak w kiepskich ze durnota debilizm i nieinteligencja to cos normalnego, okej jak wedlug ciebie odzwierciedla to polakow w twoim otoczeniu(przyajciele znajomi rodzina)to prosze ale nie mow tak o wsyztskich polakach bo moja rodzina czy znajomi ani ja wcale tacy nie jestesmy.

sory za literowki, pozdro :)

Freaky_Phoebe

OMG!!! Ludzie tacy jak AL czy Cleo Ashley mnie rozśmieszają! Założyłam ten temat dla fanów Charmed żeby podzielić się z nimi swoim zdaniem, a tutaj się zrobiła dyskusja o Świecie Według Kiepskich!
Ja uważam,że ten serial jest beznadziejny. I nie gadajcie, że może o czymś uczyć! O czym? O siedzeniu przed telewizorem z piwem, o bezrobociu?
Charmed nie jest serialem dla bab, wielu facetów go ogląda. I tam nie ma tylko demonów, jest miłość, praca i problemy osobiste. I odwalić mi sie od Charmed!
A co do mojego wieku, to nie powinno cię obchodzić!

Freaky_Phoebe

czarodziejka , piszesz żeby nas nie obrażać , a sama to robisz !! ale zobaczcie jakimi egoistami jesteście . czarodziejek nie obrazicie i piszecie , że ,,można mieć własne zdanie'' a sami obrażacie kiepskich , że ,,to badziewie'' !! SWK to serial komediowy , a nie edukacyjny !! reżyser nie ma na myśli tego , że serial ma być inteligentny !! i na pewno nie wmówicie nikomu , żeby nie oglądał kiepskich , a żeby oglądał charmed !!! my mamy inne zdanie i na pewno będziemy oglądać to co nam się podoba !!!

Phoebe123

do pheebs : najpierw wy się odwalcie od kiepskich !! bo to wy zaczęliście ich obrażać !!! jeśli nadal będziecie pisać , że kiepscy to ,,badziewie'' to my też będziemy pisać o waszych ,,koffannnycchh'' charmed !!

Jesteście zdrowo rąbnięci , wiecie ?

Freaky_Phoebe

Dobra ludzie koniec!!
Ja założyłam ten temat, żeby napisać, że Polsat za rzadko emituje Charmed, a nie żeby kłócić się, który z tych seriali jest lepszy!
Ma być pokój :)

Freaky_Phoebe

AL, nie zanudzaj nas już tym głupawym i nieprzemyślanym artykułem oraz twoimi poglądami. Ta "filozofia" to dla wielu szczyt głupoty. Chcesz wyjść na głupiego?
Do Cleo Ashley: napisałam tam "do fanów Charmed", więc ty przeczytałaś na własną odpowiedzialność.

I jeszcze raz do fanów Charmed: na przykładzie wypowiedzi Cloe Ashley
"piszesz żeby nas nie obrażać" - pisałam, żeby im nie dogadywać, ponieważ: "na pewno nie wmówicie nikomu , żeby nie oglądał kiepskich , a żeby oglądał charmed(...)my mamy inne zdanie i na pewno będziemy oglądać to co nam się podoba". Według mnie i nie tylko mnie "Kiepscy" to serial dla inteligentnych inaczej. Jeśli ktoś ma tak wybitnie wielką inteligencję, że lubi ten serial, no to oczywiście, że nie da się przekonać. I nie proście nikogo, żeby "odwalił się" - to moja rada - bo przecież i tak tego nie zrobi. Że ktoś ma taki gust, jaki ma, nic nie poradzimy i możemy tylko współczuć. A ostrymi słówkami niektórzy za bardzo się podniecają. Nie zniżajmy się do poziomu "Kiepskich" i używajmy kulturalnego języka polskiego. Można przecież napisać to samo bez tysiąca wykrzykników. Niechże sobie piszą, że Charmed to "badziewie". Mają do tego takie samo prawo, jak my do pisania "kretyństwo" o serialu "Kiepscy". I jest tylko jedna różnica: my mamy rację, której jednak nie przyznają nam fani "K.". Pozdrowienia dla Charmed - The Power Of Four, Czarodziejki, kovu93, Lovely Paige i innych fanów Charmed.

Freaky_Phoebe

Dzięki czarodziejko94 za wsparcie :)
Pozdro dla prawdziwych fanów Charmed

Freaky_Phoebe

współczuć to ja mogę wam ,,świetnego gustu'' . i niestety wy jesteście ,,inteligentni inaczej''

Phoebe123

hmmm... tylko teraz to udowodnij... jak anrazie od swojego pobytu na tym forum udowodnilas szczyt nieinteligencji, wystarczy zobaczyc w rozmowy z toba i odnaleźć juz moze nieistniejace tematy...

Angiety moga sobie robic o kiepskich mniie one nie obchodza w ogole. jezeli myslisz ze jesli ktos uwaza ten serial za cos debilnego to odrazu jest pseudointeligentny w takim razie zobacz jaki ty musisz być :)
pozdro ;)

Freaky_Phoebe

dokładnie.
w ogole Polska opóźniona jest ;/
wkurza mnie to ;oo
a polat to juz nawet nie wpomne...

Freaky_Phoebe

Cleo_Ashley skryj sie dziecko, bo to co piszesz to porażka ^

Pozdro.

Freaky_Phoebe

Cleo_Ashley tamta Pheebs to nie ja. Ja jestem Pheebs09.I ja tu nikogo nie chce obrażać. Ja oglądam sobie Charmed, a ty oglądaj ŚWK. A tak w ogóle to ja już mam naprawdę dosyć tej kłótni.Koniec

Freaky_Phoebe

a co to polat ???

Phoebe123

dokładnie.
w ogole Polska opóźniona jest ;/
wkurza mnie to ;oo
a polat to juz nawet nie wpomne... -------> ok . tylko wytłumacz mi co to znaczy : ,,w ogole'' , ,,;oo'' , ,,a polat'' , ,,juz'' , ,,wpomne...'' .
Po prostu nigdy nie spotkałam się z takimi wyrazami .

Phoebe123

Cleo_Ashley skryj sie dziecko, bo to co piszesz to porażka ^

Pozdro. -------> a co to jest ,,pozdro.'' ?????

Freaky_Phoebe

Yyyy... Clair piszesz sama do siebie, czy ja już nie kontaktuje ;/?
Przecież to ty kiedyś byłaś Cleo_Ashley tak?

Freaky_Phoebe

zgadzam się u nas czarodziejki są traktowane jak ścierb a to jest taki cool serial

ocenił(a) serial na 10
natali95

Ludzie po prostu wolą inne programy. Polsat nie liczy się z młodym pokoleniem. Mają nas gdzieś, wolą nas ignorować.
pzdr

ocenił(a) serial na 10
Volf12

Szkoda ze polsat nas zagorzalych wielbicieli Charmed ma za przeproszeniem gleboko gdzies.Tyle razy pisalam do nich to oni i tak owijaja w bawelne zeby wyszlo ze to oni maja racje a nie my fani Charmed

Pozdrawiam Wszystkich Fanow Charmed

Charmed Forever:*

Prue_2

Czemu nie puszczaja tych "badziewnych" czarodziejek ? No bo ogladalnosc w Polsce jest bardzo mala i nie oplaca sie aby go emitowali. ŚWK ma ogladalnosc minimum 100 razy wieksza od czarodziejek wiec macie odpowiedz czemu puszczaja rzadko ten "badziew" czarodziejki. Ja natknalem sie na kilka odcinkow i zaluje bardzo. Ukladaja sobie wierszyki a z tego powstaje jakas magia hahaha. Aktorstwo na miernym poziomie bardzo miernym. Ci, ktorzy pisza ze ŚWK jest "badziewnym serialem i ogladaja go nie inteligentni ludzie" to jestescie w bledzie bo oglada to duza czesc inteligentych ludzi, a piszac ze sa glupkami itp. to obrazacie ich a nawet ich nie znacie. Zreszta film dociera do ludzi w wieku od 16 lat mysle. Patrzac na wypowiedzi userow wiekszosc zwlaszcza "fani" czarodziejek maja max 15 lat no moze 16. Wy jako dzieci lubicie ogladac filmy w stylu czarodziejki, power rangers itp. Ja mam 19 lat. Wy w moim wieku przestaniecie lubic wlasnie takie seriale jakie teraz ogladacie.

Osoby, ktore lubia obejrzec prawdziwy dobry serial bez durnych dialogiach polecam "Kompanie Braci" albo "Odległy Fron" serial dla doroslych ludzi, ktory daje wiele do myslenia. A co chodzi o czarodziejki naprawde co wy widzicie w tym filmie ciekawego ? Bo jak dla mnie ten serial jest badziewem, poniewaz aktorstwo jest bardzo slabe, proste dialogii, magia rowniez jest smieszna zwlaszcza ze jedna pisze wierszyk na kartce i w 3-jke te damy czytaja i powstaje czar <lol>.

P.S. Serial oceniam 1/10 zdecydowanie gorszego serialu o tak slabym aktorstwie i z takimi prostymi dialogami jeszcze nie widzialem. Pierwszy lepszy czlowiek z ulicy moglby grac w tym filmie. Nie piscie mi "dlaczego ogladalem ten serial itd." bo wstalem rano i zamiast ogladac telemango na tvn wolalem sie posmiac z czarodziejek jaki ten serial jest durny.

bandofbrothers

Jak nie lubisz tego serialu to nie czepiaj sie innych. To jest forum dla fanów Czarodziejek a nie Tv marketu który zapewne lubisz oglądać.

bandofbrothers

dobrze że podałeś swój wiek .... 19 lat
Wow naprawdę dorosły jesteś
Przepraszam ... Pan jest dorosły
Sądząc po tym poście pewnie też nieźle wykształcony.......
I w swych przypuszczeniach posunę się jeszcze dalej być może reprezentujesz nawet styl życia a la Walduś Kiepski

ocenił(a) serial na 10
SYDNEY

no coz ja przyznaje jestem dorosla tzn mam 18 lat i uwielbiam czarodziejki to najwspanialszy serial ktory uczy duzo byl najlepszym serialem wlasciwie to jets ktory oladnelam przez cale swoje zycie <333

Freaky_Phoebe

Ten temat miał być już zakończony.........
Do bandofbrothers: w d***e mam to co piszesz ;/

Freaky_Phoebe

Do bandofbrothers: I nie musiałeś się tak wysilać bo nikt tego nie czyta

Freaky_Phoebe

bandofbrothers : ja się zgadzam w całości . czarodziejki to badziewna produkcja . w przedszkolu siostry mojej koleżanki , dzieci mają wyższy poziom , od tego czegoś . ten ,,serial'' jest dla maluchów . chyba , że coś o opisie ,,trzy dobre czarodziejki , ratują świat , przed potworkami '' uważacie , za film dla dorosłych .

Freaky_Phoebe

dobrze że podałeś swój wiek .... 19 lat
Wow naprawdę dorosły jesteś
Przepraszam ... Pan jest dorosły
Sądząc po tym poście pewnie też nieźle wykształcony.......
I w swych przypuszczeniach posunę się jeszcze dalej być może reprezentujesz nawet styl życia a la Walduś Kiepski

SYDNEY

sydney , może byś się odpie*** od kiepskich ?? ale masz racje . czego spodziewać się po kimś , kto ma trampki na avku , i posty pisz ,,z obowiązku'' ??

Phoebe123

trampki są przynajmniej moje w odróżnieniu do....
ale mniejsza z tym

niestety taka kolej rzeczy, że agresja rodzi agresję

najpierw był atak na serial a teraz przeradza sie to w personalne obrzucanie się obelgami; dlatego rezygnuję z dalszej ... dyskusji(?)
o ile na płaszczyźnie krytyki gry aktorskiej, fabuły itp. może dochodzić do słownych przepychanek o tyle całą resztę zostawię bez komentarza tak jak stwierdzenie Clair odnośnie tego co robię na moim blogu (w najmniejszym stopniu nie powinno Cię to obchodzić)
Ciekawe tylko Clair, komu chcesz się tym co wypisujesz przypodobać,
być może dodając całą obsadę czarodziej do swoich ulubionych aktorów chcesz w ten absurdalny sposób wyrazić swoje obrzydzenie względem nich.
tak czy inaczej pozdrawiam wszystkich 'prawdziwych' fanów serialu

Freaky_Phoebe

a ty clair odp.... sie od charmed.
Załoz sobie swoje forum o kiepskich i sie tam wypowiadaj o tym idiotycznym serialu razem z tym alem. w porownaniu do ŚWK, ktorego nikt nie oglada czarodziejki sa super.

Regan_McLeod

dobrze . najpierw ty się odpi**** o kiepskich . uważasz , że czemu kiepscy cały rok puszczali kilka razy powtórki i dwa odcinki pod rząd , a czarodziejki raz w miesiącu ?? to proste . kiepskich ogląda więcej osób , niż to szajstwo , które ,,czarodziejki'' ]nazywacie .

Phoebe123

dobrze . najpierw ty się odpi**** o kiepskich . uważasz , że czemu kiepscy cały rok puszczali kilka razy powtórki i dwa odcinki pod rząd , a czarodziejki raz w miesiącu ?? to proste . kiepskich ogląda więcej osób , niż to szajstwo , które ,,czarodziejki'' nazywacie .

Phoebe123

Słuchaj Cariba, przeglądam wiele tematów dotyczących Charmed i ciągle widzę, jak "komentujesz". Wchodzisz na to forum tylko po to, by zdenerwować fanów? Nie wolisz przebywać na forach swoich ulubionych seriali? Przestań już ciągle się wyśmiewać, przecież to, że nie lubisz Charmed nie oznacza, że my tez mamy przestać. Ty chyba naprawę sie nudzisz. Zawsze wtrącasz się w dyskusje, choć dobrze wiesz, że Twoje wpisy są niepotrzebne. Jeżeli jednak chodzi o "Świat według kiepskich" ktoś chodź trochę obrazi ten serial już się denerwujesz. Kiedy wreszcie przestaniesz?

P_Halliwell

Sorry, Twój Nick to Clair. Masz ich tyle, że mi się mieszają.

P_Halliwell

no dobra , a czego fani ,,charmed'' się denerwują ??

Freaky_Phoebe

Ludzie po co wy gadacie z Clair? Kłócąc się z chorym, pogłębi się jego chorobę. A my nie chcemy dla niej źle..........