Nigdy nie oglądałam tego serialu, a niedawno udało mi się uchwycić jeden odcinek. Nie wiem, który to sezon ani jaki numer odcinka. Wiem, że opowiadał o tym jak trzy siostry zmagały się ze swoimi sennymi koszmarami. A na samym końcu jedna z nich urodziła dziecko. Może ktoś mi powiedzieć, coś więcej?
To musiał być 14 odcinek 5 sezonu - Sand Francisco Dreamin'.
W tym odcinku demon zabija Piaskowego Dziadka, a następnie używa jego pyłu, by sprawić, że koszmary senne Czarodziejek ożywają. I takim sposobem Phoebe ucieka przed zamaskowanym maniakiem z piłą, który chce ją zabić, Paige jest prześladowana przez clowna, uderzająco podobnego do jej zabawki z dzieciństwa, Piper musi się uporać z mężczyzną, z którym we śnie ma romans, a Leo okazuje się być w ciąży (Piper znowu jest szczupła, a Leo ma brzuszek niczym kobieta w siódmym miesiącu ciąży :D).
Jedynym sposobem na pokonanie koszmarów jest dokończenie snów i zrozumienie ich znaczenia. Tak więc Czarodziejki zasypiają i zaczyna się zabawa - okazuje się, że maniak goniący Phoebe to była ona sama. We śnie Paige, kiedy czarodziejka podchodziła do łóżeczka z dzieckiem, by dać mu swojego clowna nagle wszyscy znikali - okazało się, że w łóżeczku nie było dziecka Piper (jak myślała Paige, bo w normalnym życiu to właśnie dla niego organizowała przyjęcie), ale malutka Paige, a wszyscy ludzie nagle znikali, bo narodziny Paige były tajemnicą i nikt o nich nie wiedział. Natomiast w swoim śnie Piper opiera się przystojnemu mężczyźnie i dochodzi do wniosku, że przez cały czas śniła o Leo.
Czarodziejki budzą się i wszystko wraca do normy - brzuszek Leo też znika, a Piper jest znowu w ciąży. Na końcu Czarodziejka unicestwia demona, który zabijał Piaskowych Dziadków :).
Dzięki bardzo. Trochę gubiłam się w opisach poszczególnych odcinków. A więc terapia małżeńska Piper i Leo też jest w tym sezonie, co narodziny dziecka?
Jaśli chcesz się wtajemniczyć od początku to tu masz adres bloga
http://czarodziejki-z-polsatu.blog.onet.pl/1,AR3_2007-10_2007-10-01_2007-10-31,i ndex.html
tu są wszystkie odcinki streszczone od połowy 2007