Zastanawiają mnie sny Freyi.. chodzi mi o te z Killianem. Jestem ciekawa czy one mają jakiś
głębszy przekaz?? Tzn czy np ktoś nimi steruje? Bo np w jednym ze snów kiedy spotykają się na
przystani Killian mówi "czekałem na to 400lat..". Czasem mam wrażenie że Killian i Freya znali się
w którymś z poprzednich żyć. Sama nie wiem może poniosła mnie fantazja :D :D
Też mnie to zastanawia :D ale to chyba raczej niemożliwe skoro on jest zwykłym śmiertelnikiem :( btw szkoda że to już koniec tych snów :(
pewnie znają się z poprzednich żyć, gdzieś chyba było nawet zdjęcie Freyi i Kiliana z poprzedniego wcielenia, tzn. z jej poprzedniego życia, jak to z nim jest to nie wiem
oni na pewno się znali patrzcie: http://www.spoilertv.co.uk/images/Witches%20of%20East%20End/Season%201/Promotion al%20Episode%20Photos/Episode%201.10%20-%20Oh%20What%20A%20World%21/woee_109_102 12013_sb_0468r.jpg.php
widać podobieństwo. ale to by znaczyło że on jest jakiś nadprzyrodzony czy coś bo chyba zwykli ludzie nie mają kilku żyć?
Tak naprawdę to Joanna sprawdziła Dasha i jego matkę (co do niej to też nie wiem dlaczego tak długo żyje?? jest śmiertelna czy nie??) pod względem śmiertelności ale Killiana chyba nie miała okazji..
No właśnie nie miała okazji. ale wyszłam z założenia że skoro matka jest śmiertelniczką to i synowie tacy są :) ale może się mylę :)
Fantazja cię nie ponosi;p nie wiem jak chcą to poprowadzić w serialu ale w książce Freya i Killian znali się wiele lat wcześniej (Killian i jego brat są nieśmiertelni w książce) i o ile dobrze pamiętam to właśnie on sterował tymi snami, żeby Freya zrozumiała, że to jego kocha a nie Dasha (Briana w książce) :) w sumie to musieli by się trochę namęczyć żeby wrócić na tory książkowe ale mam nadzieję, że coś z zakończenia książki przełożą na jakiś odcinek :D
jesteś pewna że chcesz wiedzieć? bo to duże spoilery :) powiem tylko że pozmieniali bardzo dużo np. w książce dziewczyny wiedziały że są czarownicami, tylko jakaś rada wygnała je z Asgardu i zakazała praktykowania magii, postać ciotki Wendy w ogóle nie istnieje w książce (tak samo jak cała historia z Archibaldem, a matka Killiana i Briana to nie żadna Athena), no i o ile dobrze kojarzę to one pamiętały swoje poprzednie wcielenia.
przeczytałam te książkę :) jestem ciekawa czy będą się wzorować na niej w 2 sezonie:D
i jak ci się podobała? :) też mam nadzieję, że jeszcze coś z książki przeniosą na ekran.
fajna ale takie mam mieszane uczucia co do tego podziału, że kązdy dział był tak jakby głównie o jednej bohaterce...