A ja zastanawiam się co robi Janek w kolejnym sezonie, skoro w poprzednim został uśmiercony...? Czy coś mnie ominęło? Czy też po prostu "Powstanie" jest traktowane nie jako kontynuacja, ale odrębny wątek?
Dziwne...ktoś wie coś więcej?
Janek zginął po zakończeniu wojny w 1945r. Zastrzelił go ubek.
Ta seria to powrót w czasie do momentu powstania warszawskiego, gdzie wszyscy główni bohaterowie jeszcze żyli. W poprzednich sezonach przeskoczyli rok 44, była mowa jedynie o 1941, potem od razu 1945.
Trochę kiepsko tak nagle się cofać, szkoda, że nie jest to wplecione naturalnie, ale okej, dzięki za informacje, fajnie będzie na nich popatrzeć wszystkich raz jeszcze :)
w związku z 70 rocznicą wybuchu PW TVP dostało spory grant na zrobienie serialu o PW, w związku z tym, że CH dzieje się w tym okresie a wcześniej pominięto to ze względu na niski budżet teraz postanowiono do tego wrócić... choć myślę, że i tak wyjdzie kicha... świadczy już ostatnia scena z "Godziny W" gdzie Janek strzela z karabinu z pustym magazynkiem:)
Zobaczyć ich znów razem będzie fajnie, ale zobaczymy co z tego im wyjdzie. Może nie będzie tak źle ;)