PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=716233}
7,9 13 tys. ocen
7,9 10 1 12861
Czas honoru - Powstanie
powrót do forum serialu Czas honoru - Powstanie

Uwielbiam serial, oglądałem wszystkie serie, ta też mi się podoba ale kłuje mnie w oczy obsada
niektórych ról. Jak Kozyra był znośny we wczesniejszych seriach, tak tu jest beznadziejny, sztuczny,
na tle Adamczyka z którym miał sceny to w ogóle nie ma o czym rozmawiać. Nie należe do hejterów
Musiała, ale też nie bede chyba szczególnie orginalny z tym, że akurat do takiego serialu mi nie
pasuje. No a najbardziej doprowadza mnie już do szału Rafał Królikowski, który gra jakiegoś niby
mega sadystycznego Szwaba. No, ale jego żałosne próby "grania" sprawiają, że cięzko się na niego
patrzy, bardziej by mi on pasował do roli jakiegoś cwaniaczka jeżeli już ktoś na siłe chciał go upchnąc
w tym serialu. Poza tym serial fajny, zachowuje klimat poprzednich serii :)

dziubek1991

Co do wymienionych osób, dodałabym jeszcze niestety Kasię Sawczuk, ciągle ta sama, rozanielona mina, zupełnie jakby wokół nie było wojny tylko przystojni chłopcy. Może dostała po prostu irytujacą rolę, ale drażni mnie ta jej postać niesamowicie.

psychodelik

Dla mnie Kasia gra rewelacyjnie.

ocenił(a) serial na 10
psychodelik

Mam takie same odczucia. Sawczuk gra sztucznie, a może ta rola jest taka nietrafiona? Tak czy siak jakoś nie przypadła mi do gustu ta "panienka".

ocenił(a) serial na 7
Ruda_CzH

Piosenka w Jej wykonaniu jest genialna za piosenkę daję jej 10/10 ale grę w serialu oceniam na 4/10 co daje średnią 7/10

ocenił(a) serial na 5
dziubek1991

Królikowski moim zdaniem akurat pasuje do roli którą gra.

dziubek1991

Mnie z kolei wkurza Szyc.Mam nadzieje że zginie na koniec.

kubix28

Szyc jest tragiczny. Tak się cieszyłem, że jego mordy w tym serialu nie muszę oglądać...do czasu. To i tak ostatni sezon zdaje się, mogli sobie darować. Szyc to chyba pierwszy nietrafiony wybór niemieckiego oficera. Nie wiem, czy wystarczyło, że jest gwiazdą, czy może uznali, że jak ma blond włosy to już automatycznie będzie świetnym nazistą, ale jego gra i aparycja kompletnie nie pasują do postaci.

Nie wiem co macie do Kozyry. To nie jest przecież zawodowy aktor, a gra całkiem spoko. Porusza się jak rasowy Niemiec, głos ma jaki ma, może niezbyt aktorski, ale też różni ludzie byli, w scenach z Adamczykiem wypada spoko. Nie jest to super kreacja, ale też nie ma tragedii.

ocenił(a) serial na 9
dziubek1991

Przecież Karolak i Kożuchowska w każdym serialu nie zagra