PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=716233}
7,9 13 tys. ocen
7,9 10 1 12861
Czas honoru - Powstanie
powrót do forum serialu Czas honoru - Powstanie

Powstanie

ocenił(a) serial na 9

Oby to nie był ostatni sezon.

ocenił(a) serial na 8
Bogdan4674

To będzie ostatni sezon :) Ostatnio nakręcili ostatnią scenę i reżyser powiedział przez megafon "Kochani, skończyliśmy ten serial"

ocenił(a) serial na 9
adameczek1314

Skąd to wiesz?

ocenił(a) serial na 8
Bogdan4674

Mam polajkowane fanpejdż na fejsie Czasu honoru i wrzucili ten filmik ;)

ocenił(a) serial na 9
adameczek1314

TO podaj, albo opisz ostatnią scenę :)

ocenił(a) serial na 8
Bogdan4674

Nie, nie zrozumiałeś. Nie wiem jaką scenę nakręcili ostatnią, tylko wiem, że od momentu jej zakończenia padły te słowa. Z resztą sam zobacz ;)
https://www.facebook.com/photo.php?v=762469507147018&set=vb.352300378163935&type =2&theater

Bogdan4674

Nawet w jednym z wywiadów Janek Wieczorkowski mówi że " Seria o powstaniu to świetny pomysł na zakończenie tego serialu" czy jakoś tak.

Verona_

https://www.youtube.com/watch?v=WSfywcjBa70 kolejny dowód :)

ocenił(a) serial na 9
Verona_

Czyli nie nastawiać się na kolejną serię powojenną wyjaśniającą wątki po ostatnim odcinku 6 serii? Może zrobią jakiś krótki epilog, ewentualnie film kinowy czas honoru, w którym by to wyjaśnili?

Bogdan4674

Raczej nie, bo ewidentnie chcą zakończyć już serial, ale bywa różnie. Z tego co wiem, to był pomysł, aby zrobić serię o Kampanii Wrześniowej, więc jeszcze przed pierwszym sezonem miały by dziać się wydarzenia. Odrzucono jednak tą propozycję bo wiadomo aktorzy coraz starsi a mieli by grać dużo młodsze postacie. Chociaż fakt, mogliby jakąś zakończyć serię i wszystko wyjaśnić, ja osobiście optowałabym za dobrym zakończeniem, gdzie bohaterowie by przeżyli i wiedli spokojne i szczęśliwe życie. :)

ocenił(a) serial na 9
Verona_

No dokładnie, bo każdy sobie dopisuje zakończenie, ale ilu ludzi tyle zakończeń, więc....

Bogdan4674

Więc, trzeba pożegnać się z Czasem Honoru :)

ocenił(a) serial na 8
Verona_

Jeśli chcesz dowiedzieć się, jakie były losy głównych bohaterów tuż przed wybuchem wojny i w chwili jej wybuchu to polecam książkę Jarosława Sokoła "Czas honoru", dotychczas ukazały się trzy książki, ostatnia opowiada m.in. o Powstaniu Warszawskim, niektóre wątki są trochę inne niż w serialu, ale to nie szkodzi powieści, bardzo pozytywnie mnie zaskoczyła i mam nadzieję, że autor napisze także książkowe wersje pozostałych sezonów, być może z innym, szczęśliwszym zakończeniem.