PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=716233}
7,9 13 tys. ocen
7,9 10 1 12825
Czas honoru - Powstanie
powrót do forum serialu Czas honoru - Powstanie

Jak zaczynałam oglądać Powstanie to miałam mieszane uczucia - z jednej strony, wow, radość, a z drugiej - no nie wiem, takie zapełnianie dziury. Powojenne sezony mają dużo wzmianek o tym, co się działo w powstaniu i bałam się, że to wszystko będzie takie wymuszone, ale jestem mile zaskoczona, bo fabuła układa się naprawdę spójnie.

jasna_cholera

Przecież tam właśnie mało co układa się spójnie względem wcześniejszych serii, wątek Karkowskiego totalnie nie pasuje do tego co było powiedziane w 6 serii, albo relacje MIchał-Celina, było jeszcze tego trochę ale nie pamiętam teraz. Naprawdę tak trudno było te wątki dopasować do wcześniejszych seriii?

ocenił(a) serial na 8
janosik6

eszcze lena miała byc wywieziona do berlina lada dzięń a tu po miesiącu kupuja jej wolność jagby nie była kimś ważnym

ocenił(a) serial na 7
jasna_cholera

mnie tylko wkurza, że wszyscy nowi i młodzi bohaterowie giną, często w stylu "odptaszkowywania na liście" a 4 główni bohaterowie są niemal niezniszczalni, a jeśli obrywają, to niegroźnie. Uśmiercić co prawda żadnego nie mogli, bo wcześniej zrobili dalszy ciąg, ale któryś z nich mógł np. zostać poważnie ranny i ledwo uniknąć śmierci (oprócz tego, że pozostałym się parę razy lekko oberwało, nie zamiast tego). Wiem, że widzowie nie lubią "znęcania się" nad ich ulubionymi bohaterami, ale to jest serial o wojnie, to nie ma być "miłe".
Niespójność to np. koleś który uratował Władka (według wzmianki z 5 sezonu) a potem został konfidentem. Niby się pojawia ale jako statysta i nic nie robi.