Niech zaprzestaną produkcji tego żałosnego serialu i to jeszcze przy niedzieli lepiej niech zaserwują Jak Rozpętałem
Drugą Wojnę Światową jest tam więcej prawdy i pośmiać się można.
ja też się zgadzam żeby skończyli czas honoru bo naciągają ten serial , a ten serial nie jest fajny, i nie rozumiem tego fenomenu ?
kinomanka no przecież to jest taki kicz,ja nie mogę przeżyć,nie że ten serial powstał tylko że Polacy fascynują się filmem jakiegoś opętanego reżysera tematem drugiej wojny św. a teraz jeszcze lepiej bo czwórka wspaniałych komandosów z Anglii walczy z komuną normalnie chce się płakać.Ten wspaniały reżyser chyba z lekcji historii chodził na wagary albo bawił się w wojnę i nie miał czasu chodzić do szkoły.
tak ok też uważam że powinni to już kończyć... na siłę chcą ciągnąć ten serial, ale jeśli uważacie że jest do bani sam kicz i ocena na minusie to po co to oglądacie?! oglądam to z ciekawości, braku innych zajęć i z powodu tego że tamte sezony bardzo mnie zaciekawiły... masz racje po co Bronek przyjeżdża do Polski???? och wielki bohater chce zabić faceta którego mieli zabić podczas wojny... przecież już jej nie ma!?!?!? Reiner... choć lubię Adamczyka, nie rozumie dlaczego jeszcze go nie uśmiercili?? straszna bajeczka że jedynie Janek zginoł, reszta "brygady" zawsze cudem uciekała... ale znając takich reżyserów to bym nie sądziła żeby ktoś zginoł z głównej obsady przypominam że Janka uśmiercono za namowami Pawlickiego... i jeszcze ten wątek z Leną i Michałem... stanowcze nie!!!! oglądasz ten sezon?? jak tak to po co? szkoda twoich nerwów...
Jako studentka historii piszę to co mówią o tym serialu moi wykładowcy - czyli najbardziej kompetentne osoby. Oczywiście postacie są fikcyjne, serial trochę zajeżdża Hollywoodem, ale jest to konieczne aby serial spodobał się przeciętnemu widzowi. Główni bohaterowie są niezniszczalni, wszystko im się udaje i w 5-6 atakuje 30 Niemców, w jakim współczesnym filmie wojennym tak nie jest? Co do historii, jest to obecnie najlepszy serial historyczny, najlepiej przedstawia życie codzienne podczas wojny czy tuż po niej oraz organizację walk i działanie podziemia.
Nikt nikomu na siłę nie każe oglądać tego serialu, ale może zachęcić młodzież do pogłębiania wiedzy o II wojnie światowej, często w szkole omawianej "po łebkach".
Nelyt masz rację,ale jakoś zawsze na niego trafię i wtedy oglądam z ciekawości co oni znowu wymyślą i się niepotrzebnie wkurzam.
Piszesz żeby zachęcić młodzież do pogłębienia wiedzy i znowu masz rację mam 18 letnią siostrę która prawie nic nie wie o Naziżmie,Holokaust itd.Tylko litości niech się nie uczą na podstawie tego serialu są kanały takie jak Discavery,National Geografic,tam jest bardzo dobrze ukazana historia na temat drugiej wojny światowej i Hitlerze.