Będzie 5 seria! Cieszycie się ? :) http://www.swiatseriali.pl/seriale/czas-honoru-373/news-w-oczekiwaniu-na-5-sezon ,nId,355465
Skoro 4 sezon ma się skończyć powstaniem to znaczy że wojna się kończy a bohaterowie będą działać w konspiracji w PRL (a chyba nie o tym miał być serial) więc nie jest to ani świetna informacja ani zajebiście. Jest to odcinanie kuponów od mocno przeciętnego serialu i trwonienie publicznych pieniędzy.
Pożyjemy, zobaczymy, nie ma co panikować, przecież cały scenariusz może ulec zmianie.
Ja tam nie mogę się doczekać 4 września! :D
Między powstaniem a końcem wojny parę ładnych miesięcy jest, a biorąc pod uwagę to, że przez pewien czas po wojnie istniała jeszcze jako-taka partyzantka, niekoniecznie piąty sezon musi obejmować PRL. Gdyby w piątym sezonie wzięli "na tapetę" właśnie tę partyzantkę przeciwko "czerwonym", mogłoby wyjść nawet dobrze (na takiej np. Litwie wojna partyzantka trwała do 1952r.) Poza tym, jeśli oddział ma zostać rozdzielony, może się zdarzyć i tak, że ktoś wyląduje na pograniczu polsko-ukraińskim, gdzie pod koniec wojny też było gorąco. Zakończenie całego serialu też nie stwarzałoby problemu scenarzystom, bo wybór mieliby niewielki - śmierć, emigracja (wątpliwe, choć prawdopodobne) albo cudowne uchowanie się w Polsce.
Napromieniowany idź oglądaj lepiej Gotowe na wszystko skoro uważasz ten serial za przeciętny... i się tu nie wypowiadaj ;)
co masz do "Gotowe na wszystko" ?! Jeden i drugi dobry serial, nie ma co dyskredytować "Gotowych". Ja też lubię "Czas honoru", ale odnoszę wrażenie, że z każdą kolejną serią, serial coraz mniej się kupy trzyma. Mała dbałość o szczegóły, a niektóre sceny można by wtłoczyć do "M jak mizeria" :/
Nie powinni tego serialu ciągnąć. Rzeczywiście przeciętny. Mam wrażenie że kręca go tylko po to żeby zbijać kase. Polskie drogi były moim zdaniem serialem znacznie poważniejszym.
No chyba każdy serial po 1989 powstał po to żeby zbijać kasę...
Wiadomo że pomiędzy Polskimi drogami a czasem Honoru istnieje przepaść poziomu. Nawet Stawka bije na głowę ten serial mimo że jest produkcją innego typu i starej daty. I chociaż zrzędzę ile wlezie oglądając te 3 sezony, to jednak cieszę się że ludzie choć trochę mogą zainteresować się tematem, oglądając nawet tą taką sobie fikcję. No i wpaja na pewno postawy patriotyczne, tak obce Polakom zwłaszcza po 2007 roku. Więc na pewno jest trochę pożytku z tej produkcji i nie narzekam na powstanie 5 sezonu, nieważne czy to będzie lato 1944, powstanie, marsz na Berlin z komunistycznym wojskiem polskim czy podziemie antykomunistyczne.
jeśli będzie dorównywać poziomem do poprzednich to oczywiscie że się cieszę !!! :)))))))