Jakbym była złośliwa, to bym odpisała, żebyś poszukał/-a odpowiedzi na forum...
ale, że nie jestem złośliwa, to odpowiem: Będzie od września w tvp, tej wiosny zaczynają kręcić zdjęcia.
Już nie mogę się doczekać... Same gówniane seriale w tej telewizji:-( Z niecierpliwością czekam na 5 serię.
Podobno będzie o dwóch miesiącach przed powstaniem i przygotowaniach do niego. Samego powstania już nie będzie bo brakło pieniędzy. I wydaje mi się, że to będzie chyba ostatni sezon.
Panie i panowie, niech i sami tworcy rozwieja watpliwosci. Ja sie osobiscie zalamalem
http://www.youtube.com/watch?v=pf6pOMS3Yfg&feature=related&fb_source=message
Ja również zaliczyłam facepalm.
Ładnie idą po kosztach. Mam nadzieję, że nie zniszczą kompletnie zakończenia historii Cichociemnych bo uduszę.
No to wątpliwości rozwiane... Myślę, że 5 seria to już na prawdę max, bo co tu można dalej przedstawiać? Już po wojnie, temat się wyczerpuje, gdyby to dalej ciągnąć to zamieniło by się w jakiegoś serialowego tasiemca o miłości w stylu m jak miłość czy inne gówno.
Pozostaje czekać na ostatnią serię, z nadzieją, że będzie ona lepsza od poprzedniej.
Przeprasza - jest jeszcze nadzieja (generalnie na to licze: przygotowania do PW)
http://www.youtube.com/watch?v=Do_Bwbgdqps
wg mnie jest to jeden z najwartosciowszych polsjkic seriali wiec zamiast wkladac tyle kasy w pierwsze miloscie czy barwy szczescia mogli by to oddac na czas honoru :) taka jest moja pozycja w tej sprawie ;)
Niestety przesądzone już jest, że V seria będzie po wojnie. Powiem szczerze, że trochę się zawiodłem, bo liczyłem na wojenny klimat, kontynuację niedokończonych wątków z IV sezonu... Ale niestety, budżet na to nie pozwoli. Podejrzewam, że producenci planowali V serię rozgrywającą się przed Powstaniem i ewentualną VI serię osadzić w rzeczywistości powojennej. Niestety, V sezon nie cieszył się dużą popularnością (miał najniższą oglądalność spośród wszystkich serii) i TVP zdecydowało, że V sezon będzie ostatnim, a przy okazji nie dali wielkich możliwości finansowych producentom. Natomiast losy bohaterów przed Powstaniem i w trakcie jego trwania umieszczone zostaną w książkach pisanych przez współscenarzystę.
Liczyłbym jednak na to, żeby choćby pierwsze 5 odcinków było kontynuacją IV serii. a potem zrobić kilkuletni przeskok do czasów powojennych.
Swoją drogą fajnie by było ukazać Powstanie itp. w filmie kinowym "Czas honoru". Wtedy dołożył by coś może PISF, znalazło by się kilku koproducentów i może wyszło by ciekawie :)
ale lipaaa... V seria powinna się toczyć przed samym wybuchem powstania warszawskiego, i powinna powstać jeszcze VI. seria w której by się ostatecznie rozliczono z naszymi bohaterami (tzn co się po wojnie z nimi działo), bo temat powstania warszawskiego jest ciekawy, ale lepiej go opuścić jak nie ma się kasy niż robić jakąś szmirę ...
Ale pomysł po wojnie jest nawet bardziej ciekawy, ponieważ powstanie musieli by zrobić z rozmachem inaczej się nie da. A tak bardziej mogą się wykazać aktorzy, ponieważ moim zdaniem będzie nastawione wszystko na poszczególne postacie i ich losy czasy po wojnie a dokładniej czasy drugiej okupacji bo tak powinno się mówić. Te czasy są arcy ciekawe ba i prawie nigdy nie zostały wykorzystane czy to w filmie czy w powieściach. Pamiętajmy o Żołnierzach Wyklętych.