PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=470293}

Czas honoru

2008 - 2014
8,0 89 tys. ocen
8,0 10 1 88760
7,5 11 krytyków
Czas honoru
powrót do forum serialu Czas honoru

Czy ktoś wie czy będzie 5 sezon??? Jak tak to kiedy???

ocenił(a) serial na 9
Snnoker

Jakbym była złośliwa, to bym odpisała, żebyś poszukał/-a odpowiedzi na forum...
ale, że nie jestem złośliwa, to odpowiem: Będzie od września w tvp, tej wiosny zaczynają kręcić zdjęcia.

ocenił(a) serial na 10
Snnoker

Tak własnie doszly mnie rowniez sluchy ze jak co roku w wrześniu :)

ocenił(a) serial na 9
Haszysza

Już nie mogę się doczekać... Same gówniane seriale w tej telewizji:-( Z niecierpliwością czekam na 5 serię.

ocenił(a) serial na 10
MacPherson

Jestem tego samego zdania :)

Haszysza

Ja też :)

Snnoker

Podobno będzie o dwóch miesiącach przed powstaniem i przygotowaniach do niego. Samego powstania już nie będzie bo brakło pieniędzy. I wydaje mi się, że to będzie chyba ostatni sezon.

mammoth03

Panie i panowie, niech i sami tworcy rozwieja watpliwosci. Ja sie osobiscie zalamalem

http://www.youtube.com/watch?v=pf6pOMS3Yfg&feature=related&fb_source=message

Carnall1

Ja również zaliczyłam facepalm.
Ładnie idą po kosztach. Mam nadzieję, że nie zniszczą kompletnie zakończenia historii Cichociemnych bo uduszę.

ocenił(a) serial na 9
Carnall1

No to wątpliwości rozwiane... Myślę, że 5 seria to już na prawdę max, bo co tu można dalej przedstawiać? Już po wojnie, temat się wyczerpuje, gdyby to dalej ciągnąć to zamieniło by się w jakiegoś serialowego tasiemca o miłości w stylu m jak miłość czy inne gówno.
Pozostaje czekać na ostatnią serię, z nadzieją, że będzie ona lepsza od poprzedniej.

MacPherson

Przeprasza - jest jeszcze nadzieja (generalnie na to licze: przygotowania do PW)

http://www.youtube.com/watch?v=Do_Bwbgdqps

ocenił(a) serial na 10
mammoth03

wg mnie jest to jeden z najwartosciowszych polsjkic seriali wiec zamiast wkladac tyle kasy w pierwsze miloscie czy barwy szczescia mogli by to oddac na czas honoru :) taka jest moja pozycja w tej sprawie ;)

ocenił(a) serial na 7
Snnoker

Niestety przesądzone już jest, że V seria będzie po wojnie. Powiem szczerze, że trochę się zawiodłem, bo liczyłem na wojenny klimat, kontynuację niedokończonych wątków z IV sezonu... Ale niestety, budżet na to nie pozwoli. Podejrzewam, że producenci planowali V serię rozgrywającą się przed Powstaniem i ewentualną VI serię osadzić w rzeczywistości powojennej. Niestety, V sezon nie cieszył się dużą popularnością (miał najniższą oglądalność spośród wszystkich serii) i TVP zdecydowało, że V sezon będzie ostatnim, a przy okazji nie dali wielkich możliwości finansowych producentom. Natomiast losy bohaterów przed Powstaniem i w trakcie jego trwania umieszczone zostaną w książkach pisanych przez współscenarzystę.
Liczyłbym jednak na to, żeby choćby pierwsze 5 odcinków było kontynuacją IV serii. a potem zrobić kilkuletni przeskok do czasów powojennych.
Swoją drogą fajnie by było ukazać Powstanie itp. w filmie kinowym "Czas honoru". Wtedy dołożył by coś może PISF, znalazło by się kilku koproducentów i może wyszło by ciekawie :)

Snnoker

ale lipaaa... V seria powinna się toczyć przed samym wybuchem powstania warszawskiego, i powinna powstać jeszcze VI. seria w której by się ostatecznie rozliczono z naszymi bohaterami (tzn co się po wojnie z nimi działo), bo temat powstania warszawskiego jest ciekawy, ale lepiej go opuścić jak nie ma się kasy niż robić jakąś szmirę ...

ocenił(a) serial na 7
steepien

Ale pomysł po wojnie jest nawet bardziej ciekawy, ponieważ powstanie musieli by zrobić z rozmachem inaczej się nie da. A tak bardziej mogą się wykazać aktorzy, ponieważ moim zdaniem będzie nastawione wszystko na poszczególne postacie i ich losy czasy po wojnie a dokładniej czasy drugiej okupacji bo tak powinno się mówić. Te czasy są arcy ciekawe ba i prawie nigdy nie zostały wykorzystane czy to w filmie czy w powieściach. Pamiętajmy o Żołnierzach Wyklętych.

ocenił(a) serial na 8
pawell190

jak ktoś chce się dowiedzieć, co się działo z nimi podczas powstania, to niech poczeka na drugą część książki, w którymś z linków powyżej autor o tym mówi