Ostatnio na tvp historia obejrzałem szósty sezon, i kompletnie dla mnie ten serial stracił magię.
Trzy pierwsze sezony były fantastyczne, a potem niestety dużo gorzej.
W pierwszym sezonie był niesamowity wątek z agonią Władka, próbą uwolnienia Sajkowskich. Ogólnie był jakiś klimat.
W sezonach 5-6 nie zostało z tego nic.
A ostatnie sceny z 6x13? Totalna żenada.
W połowie 6 odpusciłem sobie... Ale pierwsze 3 klasyk. Mam na dvd i chetnie wracam do nich. A 1 to genialny. Ostaszewska, wątek Sajkowskich... był klimat
Nie każdy też rozumie zakończenia VI serii Czasu Honoru. Dla mnie naprawdę zakończenie na wysokim poziomie.
Co tam było w zakończeniu na poziomie? Naiwni wylegiwali się jakby byli na wczasach. Powinien jeden zostać z bachorem, a reszta spierdzielać gdzie pieprz rośnie.
Ogólnie wszystkie sezony podobały mi się ale rzeczywiście 3 pierwsze były rewelacyjne. Moim zdaniem nie potrzebnie pośpieszyli do schyłku wojny, można było jeszcze rozwinąć wiele wątku w latach rozgrywania się 3 pierwszych sezonów.
Trzy pierwsze sezony naprawdę super się oglądało :)
ja oglądałam 5 i 6 sezon CH po dłuższej przerwie. Bardzo mi się podobało przedstawienie tego co, się stało z bohaterami po teoretycznie skończonej wojnie. Moim zdaniem ostatnie sezony były bardziej psychologiczne. Jak dla mnie 10/10. I jestem świadoma tego, że to jest serial fabularny a nie dokumentalny, dlatego świetnie ubrane aktorki, czyste wozy i dziwne szczęśliwe zbiegi okoliczności mnie nie drażnią. W końcu to serial:) najsłabszy sezon to był chyba ten w którym rozchodziło się o jakiś skarb, ale oglądałam to tak dawno, że nie pamietam.
Zgadzam się z Tobą. Mnie się ten serial bardzo podobał, ale po 3. sezonie odpadłem i dalej już nie śledziłem go tak, jak na początku. Bardzo lubiłem wątek rodziny Sajkowskich.
Liczy się przekaz i pokazanie młodym ludziom,że dla Polaków wojna wcale nie skończyła się w 1945 roku jak to próbują wmawiać te pseudoelity teraz...Dobitnie zostało pokazane okrucieństwo ze strony czerwonych towarzyszy,wrogów Polski i Polaków...
Niech młodzi ludzie,którzy nie interesują się historią lub interesują się w małym stopniu zobaczą jak wyglądało życie po 1945 roku w Polsce.