Czas honoru

2008 - 2014
8,0 89 tys. ocen
8,0 10 1 89220
7,4 9 krytyków
Czas honoru
powrót do forum serialu Czas honoru
bucak

Tak, idzie jak zawsze na TVP2 po 21.

a tutaj link sprawdziłam w programie

http://www.telemagazyn.pl/program-tv/1000011802705,czas_honoru,id,t.html

po opisie widać że to 6 sezon :)

użytkownik usunięty
bucak

http://vod.pl/aktualnosci/premierowy-odcinek-nowej-serii-czasu-honoru,1,5572599, a.html

ocenił(a) serial na 10
bucak

1 września po 21 ale już dziś za pół godziny (o 19) na VOD .

ocenił(a) serial na 8
bucak

SPOILER O co chodziło Rainerowi w zapowiedziach drugiego odcinka, że pracował już z Celiną? Nie kojarzę tego kompletnie, a to może ją przecież pogrążyć przed otrzymaniem wizy.

tolerancja91

Celina znając ang i niem. pewnie na tym spotkaniu była tłumaczką , a ten amerykański oficer, który proponował Celinie wyjazd do USA planuje do wojskowych celow wykorzystanie Rainera i stąd ma być współpraca Rainera z Celiną.

Przed chwilą obejrzałem 1 odcinek 6 sezonu na vod onet
http://vod.pl/czas-honoru-wezwanie,139732,w.html

i obsada jak z serialu ''1920. Wojna i miłość cwierć wieku póżniej''. Już jest przesyt tych samych aktorskich twarzy w kolejnych projektach.

ocenił(a) serial na 8
Hans_Kloss

w tym sezonie oprócz Jerzego Schejbala, Bartosza Kasprzykowskiego, Michała Żurawskiego, Cezarego Morawskiego i Mirosława Zbrojewicza, którzy zagrali już w 1. odcinku, pojawi się jeszcze Joanna Osyda, Sonia Bohosiewicz, Tomasz Stockinger, Anna Czartoryska, Wojciech Mecwaldowski, Anna Dereszowska, a nawet Edward Miszczak (?)

tolerancja91

Te dwie ostatnie osoby mają pojawić się wyłącznie w epizodach - była jakaś aukcja charytatywna, czy coś w tym rodzaju i oni te epizody wygrali. Stockinger i Morawski raczej też niewielkie role będą mieć.
Znaczące role mają mieć Kasprzykowski, Schejbal, Bohosiewicz, Żurawski, Eryk Lubos i Osyda.

ocenił(a) serial na 8
Arya_2

Czy bohater schejbala w ogóle przeżyje? w tym odcinku dostał kulkę i wyglądało trochę to tak, jakby wziął ich na siebie, żeby Michał mógł uciec

tolerancja91

Er...odcinka jeszcze nie widziałam, mam zamiar oglądać w tv. Ale na stronie głównej serialu Schejbal jest wśród głównych bohaterów, więc na pewno nie zniknie.
Lubię i cenię Lubosa, Schejbala, Żurawskiego i Bohosiewicz ale strasznie się opatrzyli w tym repertuarze. Szczerze mówiąc po 5 sezonie (świetni i nieoklepani Damięcki i Woronowicz, doskonale obsadzeni Cielecka i Frycz) spodziewałam się czegoś ciekawszego.

ocenił(a) serial na 8
Hans_Kloss

dlatego ja się bardzo cieszę, że w Kamieniach na szaniec mamy zastrzyk świeżej krwi - nie przeżyłabym chyba gdyby Zośkę miał zagrać Wesołowski, a Rudego Pawlicki - zresztą oni są za starzy na takie role
Zwłaszcza Tomaszem Ziętkiem jestem zachwycona. Co za sympatyczny chłopak, oglądałam dzisiaj z nim króciutki wywiad. Ten drugi, Sabat też w porządku. Nie są na szczęście tak zmanierowani, jak np. zdąży,ł już stać się Pawlicki, czy Kościukiewicz (a takie nadzieje ludzie w nich pokładali)

tolerancja91

Z oceną młodych panów z "Kamieni na szaniec" poczekam na film, ale prezentują się bardzo fajnie. No i podoba mi się podejście do tematu samego reżysera - jego matka była związana z Szarymi Szeregami i osobiście znała tych młodych ludzi.

Pawlicki to jeszcze pół biedy. Widziałam/czytałam z nim kilka wywiadów i w niektórych wydawał się całkiem sympatyczny, w innych nieznośny. Ale jak Kościukiewicz otworzy dziub, to nie wiadomo czy śmiać się, czy płakać. Znudzony i zmanierowany jak gwiazdor z 45 letnią karierą. "Nie interesuje go już film, teraz pragnie poświęcić się teatrowi" LOL