Czas honoru

2008 - 2014
8,0 89 tys. ocen
8,0 10 1 89220
7,4 9 krytyków
Czas honoru
powrót do forum serialu Czas honoru

7/10

ocenił(a) serial na 5

Za samą przyjemność oglądania dałbym 10. Ale:
- 1 gwiazdka za obniżający się poziom. Seria V była nudniejsza, bardziej wydumana niż wcześniejsze i nie wciągała aż tak bardzo. Strach pomyśleć co będzie jeżeli faktycznie zrobią serie VI i VII.
- 1 gwiazdka za wprowadzenie do serialu absurdalnych sytuacji, które nie miały prawa mieć miejsca. To że głównych bohaterów kule omijają to standard. Ale to że czterech AKowców wpada do kawiarni pełnej oficerów, robi rzeź i nikt w ich kierunku nie oddał nawet strzału to bzdura. Taki sytuacji jest więcej, znacznie więcej...
- 1 gwiazdka za wprowadzenie do serialu scen tak przewidywalnych że aż śmiesznych. Myślę że 99% widzów w chwili gdy Krawiec powiedział "chyba nam się udało" było pewnych że zaraz wdepnie na minę. Tak samo było z Kellerem i Wasilewskim, którzy niby zabici "ożyli" by ostatkiem sił zabić jednego z głównych bohaterów. Litości....
Książka "Czas honoru" jest bardzo fajna natomiast film został niepotrzebnie skomercjalizowany.

ocenił(a) serial na 8
pafffcio86

ostatnio czytałam wywiad z Wencel i pisze scenariusz VI serii - ma być w latach 46-47 a więc rok po V serii, "będzie szukać chłopaków"- czyżby powrót ?, akcja ma się dziać głównie w Polsce

ocenił(a) serial na 8
pafffcio86

Pewnie tym razem okaże się, że Wasilewski przeżył :)

użytkownik usunięty
przemek6085

Ja np. wierzę w zmartwychwstanie Janka ;D

pafffcio86

Co do kawiarni to większość dostała headshoty, zanim zorientowała się co się dzieje. Nie uważasz że właśnie dlatego nikt nie oddał strzału?