PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=470293}

Czas honoru

2008 - 2014
8,0 89 tys. ocen
8,0 10 1 88767
7,5 11 krytyków
Czas honoru
powrót do forum serialu Czas honoru

http://superseriale.se.pl/galeria/czas-honoru-sezon-6-jeszcze-nie-koniec-bedzie- tez-7-seria-serialu-albo-film-czas-honoru,293029/99007/192148/

Serio? Uwielbiam Czas Honoru ale jeszcze nie nakręcili 6 a już spekulują na temat kolejnych. Co
o tym sądzicie?

ocenił(a) serial na 8
mammoth03

myślę, że zrobią film o Powstaniu

SnapeForever

No właśnie podobno nie mają środków na Powstanie. Może jednak na film uda im się znaleźć sponsorów. To by chyba była jedyna ciekawa opcja :)

ocenił(a) serial na 10
mammoth03

Z tego co słyszałam to mają powstać jeszcze dwa sezony. Seria 6 ma być kontynuacją 5, a 7 to już retrospekcja z powstania. Tak wypowiadali się w wywiadzie Jan Wieczorkowski i Antoni Pawlicki. Ale jak będzie naprawdę to zobaczymy..

ocenił(a) serial na 8
lma

dziś oglądałam czerwony dywan z agnieszką więdłochą i okazuje się , że owszem 6 sezon bedzie kontynuacją 5, ale będą wstawki z retrospekcją powstania

ocenił(a) serial na 6
mammoth03

niestety nie wiem czy część o powstaniu powstanie bardzo bym chciał ale boję się że przy tak zepsutym i nierealnym serialu popsują i tą część! szkoda że za taki temat nie weźmie się taki mistrz jak Steven Spielberg (kompania braci, szeregowiec rayan ) mogła by powstać prawdziwa super produkcja z której byli byśmy dumni

ocenił(a) serial na 9
DARAN70

Myślę że nie ma żadnych szans żeby Steven Spielberg zrobił film o powstaniu warszawskim. Amerykanów nic nie obchodzą walczący o wolność Polacy, pewnie większość ich społeczeństwa nie ma pojęcia że w ogóle miało miejsce coś takiego jak Powstanie Warszawskiego. Jeśli amerykański film to tylko z dzielnymi amerykańskimi żołnierzami, dla polaków w ich filmach nie będzie miejsca.

ocenił(a) serial na 10
MateuszS2010

Zgadzam się MateuszS2010.

ocenił(a) serial na 1
MateuszS2010

A co w tym dziwnego ? Z jakei racji Amerykanie mają kręcić filmy o innych ?

ocenił(a) serial na 5
DARAN70

Taa... i wyszłoby na to ,że powstanie warszawskie to powstanie w getcie ,a dobrzy żydzi walczyli żeby nam tyłki uratować ,ale niestety Polacy ich nie lubili i ich wymordowali. Jeżeli już ma być o tym film to o żydach, na tym że Polacy dzielnie walczyli nie licz. W kompani braci były pewne docinki w kierunku polaków.

Vaega

w tym roku w kwietniu ma być 70 rocznica wybuchu powstania w Gettcie. Zobaczysz jak taka GW, Polityka i TVN będą tworzyć peany nad wspaniałoscia i odwagą odwaznych mieszkańców getta. Oczywiście 1 sierpnia ponownie dostaniemy lekcje, że PW bylo totalnym bezsensem - podkresli to "autorytet" Bartoszewski, co zresztą uczynił w zeszłym roku. Jak maja coś kręcić w kontekście lat 1943-44 to niech będzie solidny serial, nawet niekoniecznie 13 odcinkowy, ile może bardziej 8*45 min dot przygotowania do powstania w Warszawie i samego Powstania z całym jego tragizmem. Budżet tak ze 3 razy większy niż przy zwyczajnych seriach plus werscja 2,5h kinowa....

ocenił(a) serial na 1
aliveinchains

Czy ty nie zauważasz różnicy w sytuacji żydów w getcie w 1943r a sytuacji warszawy jako całość w 1944r ? Getto było do likwidacji i ci ludzi tak czy siak by zginęli. wybrali tylko rodzaj śmierci. A 1944r niemczy nie planowali wybić wszystkich mieszkańców warszawy. Powstanie warszawskie od samego początku było skazane na porażkę. Militarnie skierowane przeciwko Niemcom a politycznie przeciwko ZSRR na dwa fronty chcieli wygrać.

mammoth03

Fajnie, że 7 sezon może byc o Powstaniu, pytanie którym? Warszawskim czy w Gettcie?

ocenił(a) serial na 8
aliveinchains

Chyba logiczne, że o warszawskim. To jest polski serial, o Polakach walczących z wrogiem wpierw hitlerowskim, potem sowiecko-komunistycznym, Naszych czterech lalusiów pracowało dla Wojska Polskiego i wywiadu a powstanie warszawskie, choć nie było udane, w Naszej historii zajmuje trwałe miejsce. Powstanie w getcie w ogóle Polaków nie dotyczyły. I każdy rozsądny człowiek w tamtych czasach kładł lachę na Żydów.
Bo co nas obchodzą Żydzi i ich zaszczane getto? Bardzo dobrze, że je zlikwidowali. To było siedlisko brudu, chorób, korupcji i przestępczości.
Nie wiem po co za tak grube pieniądze wybudowano im muzeum, jak prawdziwych Polaków to g*wno obchodzi.

ocenił(a) serial na 7
mammoth03

mnie bardziej by interesowało jak to wygladało z drugiej strony chodzi mi oczami niemców np. Larsa :P

ocenił(a) serial na 8
Baal

Masz rację, to na pewno byłoby ciekawe. Tym bardziej, że jeszcze nigdy w filmie wojennym nie pokazana powstania warszawskiego z perspektywy Niemca. ;P Tyle, że przeciwko powstańcom nie rzucono tylko regularnego wojska, ale też oddziały pomocnicze - ponurą sławę miały zwłaszcza oddziały kryminalistów - wyciągali takie śmieci ostatnie z więzień i rzucali przeciwko Polakom, ciekawe czy by to pokazali w serialu... Swoją droga ciekawe co Lars robił w czasie powstania?

ocenił(a) serial na 7
MrJigssaw

nom to by było ciekawe
jedynie co wiem to film Stalingrad był pokazany oczami Ruskich i Niemców ale ta częśc z widoku oczu niemca chyba jest mało dostępna w polsce fakt ja widziałem oba ter filmy w niemieckiej telewizji