PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=470293}

Czas honoru

2008 - 2014
8,0 89 tys. ocen
8,0 10 1 88767
7,5 11 krytyków
Czas honoru
powrót do forum serialu Czas honoru

Ten serial jest samotną wyspą w morzu badziewia produkowanego przede wszystkim przez media komercyjne nastawione tylko na zysk z reklam.
Oczywiście nie jest bez wad ale należy pamiętać że nadal jest to produkt który musi się lepiej lub gorzej sprzedać. Dla panów jest więc sporo kozaczenia i kaskaderki a dla pań pełne wzruszeń chwile kiedy bohaterowie się rozstają lub spotykają:) jednak że nie zaburza to w jakiś dramatyczny sposób tego co dobre i wartościowe w tym serialu.
Bardzo pozytywnym zaskoczeniem dla mnie było aktorstwo i przekonałem się że aktorzy których do tej pory można było zobaczyć w obsadzie komedii romantycznych, potrafią również zagrać postaci z charakterem.
Mam nadzieję że TVP zdecyduje się jeszcze na jakiś serial osadzony w innych niż obecne czasach bo historia Polski jest bardzo barwna i jest to gigantyczne pole do popisu dla reżyserów.
Troszkę się obawiam że amatorzy bardziej ambitnych seriali niż M jak Masakra itp to gatunek wymierający ale nie tracę nadziei.
Polecam bo serial świetnie nadaje się do oglądania w parze. Niewiele jest filmów które mogę obejrzeć z dziewczyną żeby nikt się nie musiał do niczego zmuszać a ten serial skatowaliśmy już drugi raz.