PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=470293}

Czas honoru

2008 - 2014
8,0 89 tys. ocen
8,0 10 1 88767
7,5 11 krytyków
Czas honoru
powrót do forum serialu Czas honoru

Tyle w temacie

http://superseriale.se.pl/seriale/czas-honoru-6-nowy-sezon-wiosna-2013-aktorzy-n ie-pojda-na-bruk_284918.html

Co o tym myślicie??? Nie robi się przypadkiem drugi "Klan" albo "Na Wspólnej"???

ocenił(a) serial na 8
karola_viv

na pewno bym chciała w tej VI serii powstanie warszawskie i kilka odcinków przed nim, bo 6 seria dziejąca się tuż po 5 serii nie byłaby już tak emocjonująca

ocenił(a) serial na 10
SnapeForever

No nie wiem....

5 sezon opowiada o czasach tuż po wojnie, to na pewno 6 nie zrobią o Powstaniu Warszawskim - było by to nie chronologicznie i bez większego sensu.
Kiedyś było mówione o tym dlaczego własnie 5 sezon nie był o Powstaniu - po prostu za duże koszta.

ocenił(a) serial na 8
karola_viv

miałoby sens, tylko te koszta, jakby tak ta 6 seria o Powstaniu miała powiedzmy 7 odcinków to ciekawe czy by się wyrobili z kasą

SnapeForever

5. sezon bardzo ciekawie się ostatnio rozkręcił i może być z tego naprawdę coś dobrego.

karola_viv

No ale powiedzcie mi co może być w tym 6 sezonie??

użytkownik usunięty
stokrotka251

- Może pojawić się nowy agent (np. chińskiego wywiadu), którego oczywiście nikt nie sprawdzi (a niby po co?), każdy natomiast uwierzy mu na słowo i od razu zorganizują mu spotkanie z kimś z dowództwa (bo taki wiarygodny był, nieważne, że po latach wojny i konspiracji powinniśmy nabyć choć odrobinę rozumu!).
- Wanda może zostać aresztowana przez UB. Bronek oczywiście ją odbije. Przy pomocy znowu ciężarnej Leny.
- Janek też może zostać aresztowany przez UB, a następnie wypuszczony i śledzony. Oczywiście nie wpadnie na pomysł, że to podpucha. "Całkiem mili ci komuniści, Bolek miał rację", pomyśli.
- Czterej muszkieterowie mogą obrabować jakiś bank. Albo chociaż sklep.
- Michał znajdzie sobie kolejną dziewczynę. Albo siedem.
Ja tu widzę wątki na 3-4 sezony, także myślę, że 6 nie będzie ostatnim.

No tak ale mi serial się podobał jak była wojna jak to trwało jak życie się toczyło w czasie wojny itp, teraz to oglądam bo chcę zobaczyć jak było po wojnie to tez ciekawe ale jak będą naciągać to zrezygnuję :) Dzięki za odpowiedź dolores92 :)

użytkownik usunięty
stokrotka251

Też kiedyś uwielbiałam ten serial. Teraz oglądam tylko ze względu na Rainera i trochę Bociana, bo mi się spodobał (tak, wiem, plytka niewiasta ze mnie). Oczywiście byłoby super, gdybył był 6 sezon, ale tylko jeśli trzymałby poziom. Jeśli ma być pełen takich debilizmów jak seria 5, to: "Kończ waść, wstydu oszczędź".

Ja tak samo oglądam bo ciekawią mnie losy głównych bohaterów a jak będzie 6 sezon to nie wiem czy będę oglądać mam nadzieję że nie będzie naciągany a jak będzie to pożegnam się z nim :)

stokrotka251

Bo już niektóre odcinki mnie nudzą i nie chce mi się ich oglądać....

stokrotka251

Ostatni odcinek był jednym z lepszych odcinków serii w ogóle.

Też oglądam ze względu na Rainera. Była to zawsze moja ulubiona poznać i jestem dość wkurzona, że w tym sezonie prawie w ogóle go nie pokazują. Czasem przewinie się jakaś malutka z nim scenka raz na 3 odcinki :/

karola_viv

VI sezon miałby sens, gdyby w V zawarto powstanie, a w kolejnym wątek powojenny.
Teraz mogą z tego zrobić telenowelę, bo większość wątków zostało wyczerpanych maksymalnie.

ktb

Wyczerpane? Dopiero ten sezon się rozwija i wątki są otwarte.

KLAssurbanipal

Wątek Wandy, Rainer'a, Heleny czy Konarskiej będą w VI, ewentualnej, serii mocno wyczerpane.
Należy serial skonczyć na poziomie, a nie drążyć wiele rzeczy na siłę. Zawsze z chęcią oglądam Czas Honoru i nie pogardził bym kinówką, serial zawsze trzymał poziom i boję się, że sezon VI może być równią pochyłą, no chyba, że chciałbyś, żeby wprowadzali nowe twarze, może kiedyś będzie epizod jak chłopaki z Czasu... podsadzają Wałęsę przez płot :D :D

ktb

To akurat byłoby dobrze jakby Wanda czy Helena zeszły na dalszy plan. Szkoda tylko Rainera, ale kto wie co wymyślą. Można przecież poszerzyć rolę Zawiszy, Ryszkowskiego itp. I tak jak piszesz - nowe twarze. Z każdym sezonem pojawiają się nowe postacie, więc da się dużo wątków wymyślić.

karola_viv

Historia Polski po wojnie była na tyle ciekawa, że można kontynuowac serial, ale nie wiem czy jest sens ciągnąc wątki tych bohaterów do emerytury.

alien_2

Lepiej żeby ich wszystkich w ostatnim odcinku uśmiercili, i zakończyć na V serii. Nie wyobrażam sobie lepszego zakończenia.

janosik6

Jeśli ktoś nie chce oglądać już serialu, to może po prostu na 5. serii zakończyć.

karola_viv

Robi sie telenowela, tym bardziej, ze wielu aktorów gra/gralo w Klanie czy na Wspolnej czy tez Barwach szczescia
5 sezon od 53 odcinka , wczoraj byl 60 odc i niewiele sie wyjasnia, bo fabula przeciagana, teraz juz wiem dlaczego, skoro ma byc 6 sezon.

Hans_Kloss

Właśnie w odcinku 60 i 61 dzieje się bardzo dużo - zaskakujące wątki, zwroty akcji.

ocenił(a) serial na 8
KLAssurbanipal

Pomyślimy...Jeśli chodzi o chłopaków to myślę, że można by coś wymyśleć w VI serii (emigracja dla części, reszta życie w komunistycznej Polsce), natomiast kobiety mają gorzej - co by miała robić Wanda i jej matka? Wątek Ady dałoby radę jakoś ciągnąć, a co u np Marii - spotkanie po latach z Gertrudą? Nie mam pomysłu na Celinę, Lenę. Natomiast umieszczenie akcji w czasie Powstania to strzał w 10, tylko z roku na rok coraz mniej pieniędzy

ocenił(a) serial na 9
SnapeForever

Dla kilku bohaterów nowa lokacja w sowieckich łagrach. Następnie wielka ucieczka.I będzie fajnie...

ocenił(a) serial na 8
karola_viv

Dla mnie to nie jest dobra wiadomosc. Trzeba wiedzieć, kiedy zejsc ze sceny, a nie pokazać cos dobrego a potem to ciągnąć dla kasy aż sie stanie gównem. Liczyłam, że pozamykają tu wątki w V sezonie i pozostanie dobry serial, a tu znów zapachniało forsą

ocenił(a) serial na 7
Maly_debil

Hm, ciekawe o czym będzie ta VI seria. Mnie generalnie trochę denerwuje, że wszystko tak pięknie się układa, taki trochę prawie happy end... Wanda oczywiście znalazła pracę w teatrze, dr Maria również robi to co kocha (i pewnie będzie z Ottem), Michał prawdopodobnie ucieknie z więzienia, Janek znajdzie Leną, Ruda została tylko postrzelona i zapewne przeżyje, Celia się "nawróciła" i przestanie pracować dla komunistów. Wg mnie przydało by się troszkę więcej dramatyzmu - np. Lena co prawda spotyka się z Jankiem, ale wie, że na Janka ciągle będzie polować UB, dlatego życie z nim będzie przepełnione strachem. Z drugiej strony ten komunista wiele jej pomógł, przy nim ona i mały Jaś będą mieli spokojne i dostanie życie i.. postanawia zostać jednak z tym komuchem :) Janek żeby o tym nie myśleć, poświęca się architekturze, zaczyna projektować i staje się światowej sławy architektem, aż w końcu wyjeżdża do Szwajcarii lub USA.