podobno IV seria ma jednak powstać, a więc może jednak się okaże , że Bronek nie umarł, ale na przykład został ciężko ranny. nie takie już niespodzianki bywały w filmach/serialach. Myślicie, że to możliwe?;)
co za durne baby... nikt nikogo nie postrzelił to tylko aktorzy( zresztą kiepscy) a te się podniecają jakby to była prawdziwa historia. To tylko zmyślony serialowy bełkot niemający nic wspólnego z rzeczywistością.
A znasz historię CICHOCIEMNYCH. Jak nie to poczytaj, wydarzenia nie są wyssane z palca.
no nie przypadkiem nie pokazali że UMARŁ tylko, że DOSTAŁ. teraz każdy będzie drżał czy dzielny Zakościelny będzie żył. A czy będzie czwarta seria - wątpię - takie holwoodzkie zakończenia zdarzają się właśnie na końcu, wszystkie co ważniejsze szwaby powystrzelane, Reiner wyjechał - chociaż to akurat może być sposób na odświeżenie, wpuszczenie nowej krwi. Bardzo też możliwe, że polecą na fali oglądalności i zrobią kolejną.
Sama nie wiem czy chciałabym aby powstała kolejna seria, mam mieszane uczucia. Z jednej strony bardzo chcę wiedzieć co dalej, z tak tragiczną śmiercią rodziców Leny, z postrzeleniem Bronka itd itd... a z drugiej strony kolejna seria może być mocno podciągnięta pod stęsknionych widzów i tym sposobem - zła.
a co ma byc z rodzicami leny? zginęli. Najlepsze zakończenie wątku jakie moglo byc. Mnie bardziej interesuje co z bratem Leny, który został w getcie no i co z tym Bronkiem, ale wątpię czy powstanie kolejna seria bo wszyscy Niemcy zginęli
Zginęli, to beda następni!
hmmm Romek ... tez mnie bardzo interesuje co z nim ...
Ma powstać jeszcze jedna seria, która będzie pokazywała losy bohaterów jeszcze chwile po wojnie. A Bronek na pewno przeżyje inaczej od razu pokazaliby, że umarł tak jak było ze starym Konarskim.
Naprawdę??? po wojnie??
a mogłabyś mi powiedzieć gdzie to wyczytałaś ??
Z góry dzięki:]
Osobiście mam podzielne zdanie, bo z jednej strony bym chciała ten serial oglądać jak najdłużej, ale lepiej by zrobili, jakby już przestali kręcić - zakończone byłoby z klasą. I myślę, że już dadzą sobie spokój
IV seria BĘDZIE we wrześniu 2011. Już to zapowiedzieli. Poza tym musi być, bo losy niektórych bohaterów jeszcze się nie skończyły, nie pamiętam których, bo dość dawno to było, ale wiem że było kilka takich wątków.
Sądzę, że Bronek na pewno 'ożyje' bo podobnie było z Celiną w II serii, prawda? Ja myślałam, że umarła, a tu proszę... Sądzę, że na pewno będzie seria IV. Mówił ktoś, że niemcy nie żyją, oprócz Rainera. Jak to dianulka_14 raczyła zauważyć, przyjdą następni. Nie jeden szwab przecież jeszcze jest. Mnie tam najbardziej interesuje los Janka bo to moja ulubiona postać. No i Michała, bo ten jest zabawny (jak mu pójdzie z Celinką)... I w ogóle przecież ich rozwiązali, więc ciekawe, co teraz zrobią. Na pewno nie to, co im kazano. :)
Teoretycznie ich rozwiązali, ale wszyscy Niemcy, którzy o nich wiedzieli nie żyją. Nie ma już więc powodu, aby ich rozwiązywać. Chciałabym, żeby była IV seria, przynajmniej jest na co popatrzeć w niedzielne wieczory. Z tego co widziałam, Bronek dostał gdzieś nad sercem, więc tak naprawdę bez szybkiej i fachowej opieki medycznej nie ma szans na przeżycie.
Dobrze że Czas honoru poleci jesienią, już nie mogę się doczekać. A co do Bronka żyje i żyć będzie!!!
przepraszam, ale to nie film tylko serial, a poza tym nie zdradzam IV serii, tylko to, co dawno zostało transmitowane. mimo wszystko, już tego nie cofnę.
o to, że głupia baba napisała zakończenie serialu i mnie też przez to popsuła oglądanie - zrozumiały?
Martin Halbe??? Z tego co mi sie wydaje to on dostał kulką w łeb ... no chyba , że się mylę...;]
Ale nie sądzę...
To nie Halbe dostał w łeb a Tannenberg, ale Halbe też został zastrzelony. Zdziwiło mnie że Rabke też poległ. Myślałem że on tam wszystkich przeżyje.