Czas honoru

2008 - 2014
8,0 89 tys. ocen
8,0 10 1 89224
7,4 9 krytyków
Czas honoru
powrót do forum serialu Czas honoru

Chwała Bohaterom

ocenił(a) serial na 8

Możemy być dumni z tego serialu. Niech mi ktoś jeszcze powie, że w Polsce nie da się nic
porządnego nakręcić...

sontagwoj

Trzeba przyznać, że to najlepszy polski serial ostatnich kilku lat. Aktualnie nie leci nic na podobnym poziomie. Same tasiemcowe telenowele, nieśmieszne komedie i ta nowa moda - historyjki a'la dokumentalne.

ocenił(a) serial na 1
KLAssurbanipal

Same tasiemcowe telenowele hahaaha czas honoru to niby co. Rurzni sie od innych tylko scenografią no i czasem jakaś kiepska strzelanina się trafi. Pierwszy sezon miał jakiś sens a potem to tylko bicie piany i odcinanie kuponów. nie zdziwię się jak będzie kolejna seria . będą to tłukli dopóki będzie oglądalność jak typowy tasiemiec.

historyjki a'la dokumentalne. hahahha za to tu mamy historyjkę ala historyczną.

polukr

Różni się fabułą. Chyba nie oglądałeś seriali typu M jak miłość, Klan, Pierwsza miłość itp. Wystarczy obejrzeć jeden odcinek by stwierdzić, że czas Honoru to o niebo wyższy poziom.
Czas Honoru to serial przygodowy, a nie ściśle historyczny. Nie widziałem serialu bez przekłamań historycznych.

ocenił(a) serial na 1
KLAssurbanipal

Tylko ze tu podstawa fabuły jest zbudowana na przekłamaniu historycznym. A im dalej tym gorzej.

ocenił(a) serial na 8
polukr

O rany... znowu Ty... No błagam.

ocenił(a) serial na 1
Scatebra123

No niesyty taki już okrutny los. ;)) Obiecuje ze jak przestana kręcić tą szmirę to uznam ze moja misja poprawy świata się zakończyła i się zamknę tak wiec trzymaj kciuki :)))

ocenił(a) serial na 6
sontagwoj

Litości, nazywać ich bohaterami i to jeszcze przez wielkie "b"? Prawdziwi Bohaterowie ginęli wtedy w ubeckich katowniach, o ile nie polegli w Powstaniu lub wcześniej.

Ten serial choć akcję ma wartką (i słusznie pokazuje najciemniejszą stronę powojennej RP) jest jednak bajeczką jak z gry komputerowej i tyle ma wspólnego z rzeczywistością co "Bękarty wojny".

ocenił(a) serial na 10
gomi

widać, że nie masz zielonego pojęcia o tym serialu, bo wszystkim wiadomo, że losy głównych bohaterów były spisane na podstawie historii wybranych skoczków z II wojny światowej. pozdrawiam! ;)

a co do ostatniego odcinka - kompletnie mnie rozłożył. piękne, tragiczne i bardzo zaskakujące zakończenie. słyszałam, że jest możliwość kontynuacji, ale osobiście nie wyobrażam sobie kolejnej serii bez Janka...

ocenił(a) serial na 7
gomi

Chyba historia Polski nie była twoją najmocniejszą stroną. Wiele rzeczy historycznych wykorzystano w tym filmie. A jakie ? domyśl się, poczytaj książki, nie wiem albo zapytaj tutaj osób znających historię Polski

ocenił(a) serial na 1
robert_wyderka

W tym serialu jedyne co się zgadza z historią to to ze była wojna napadli nas Niemcy a po kilku latach przyczłapali Rosjanie i tu się kończy zgodność bo reszta to kpina i tyle.

ocenił(a) serial na 7
polukr

Ja napisałem, że wykorzystano wiele rzeczy (zdarzeń) z tego okresu, co nie oznacza, że film nie był naciągnięty. Problem w tym, że tu fikcja jest zmieszana z prawdą. Tak jak prawdą były skoki cichociemnych tak fikcją było umieszczenie braci i ojca razem w jednym skoku. Film miał jedynie zachęcić do dalszego pogłębiania wiedzy na własną rękę. Korzystając np z zachowanych pamiętników wyszedł by film dokumentalny. Więc jak wspomniałem wcześniej wiele zdarzeń była prawdziwa jednak wykonanie pozostawia wiele do życzenia.

ocenił(a) serial na 8
gomi

nie ma co się irytować takimi pajacami

gomi

masz racje serial dobry, troche sztuczny, ale napewno kolorowy, obraz tutaj pokazany jest bardzo bardzo rozniacy sie od tego ktory byl w rzeczywistosci, np spojrz na partyzantow... przeciez oni z glodu umierali w lasach a tutaj pokazane jest jak sobie w lasku mieszkaja gdzie ptaszki swierkają
Chwała Bohaterom

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) serial na 6
sylwiak32

Sposob twojej wypowiedzi swiadczy o tobie - twoim dobrym wychowaniu albo chamstwie. Poprzez inwektywy pod moim zdresem sama zakwalifikowalas sie do tej drugiej grupy.

Wracajac do kwartetu glownych postaci tego filmu - z nich sa nie wieksi i nie mniejsi bohaterowie jak z Hansa Klossa (Hans nie obraz sie, o filmowego chodzi) i sorry, ale do postaci filmowych uzywac zwrotu "chwala bohaterom" jest po prostu nie na miejscu. Jedynie w znaczeniu bycia bohaterami serialu mozna nazwac ich "bohaterami".

ocenił(a) serial na 8
gomi

Znam chamów,którzy pięknie mówią i osoby dobrze wychowane mające "problem" z poprawnością wypowiedzi.Jedno z drugim często ma niewiele wspólnego.

ocenił(a) serial na 6
sylwiak32

Tylko nijak ma się to do rzucania inwektyw w czyjąś stronę.

ocenił(a) serial na 1
sontagwoj

Ja co powiem ze w Polsce nie da się nakręcić nic porządnego !! ten serial to kpina.

ocenił(a) serial na 9
polukr

Ty tez chyba nic w zyciu porzadnego nie zrobiles, a nie czekaj...porzadnie narzekasz i krytykujesz!!! jakie to polskie...

ocenił(a) serial na 1
kredson83

Jakie to polskie zrobić dziadostwo i sie podniecać jako to ot super nie jest. ;)

ocenił(a) serial na 9
polukr

Oczywiście pewnie w ogóle nie obejrzałeś serialu i wystawiłeś ocenę. Teraz za "hejtowanie" się dostaje jakieś pieniądze czy co? Gdyby nawet nie podobałaby się fabuła serialu mógłbyś spojrzeć na niego od strony technicznej, a na pewno ocena by się zmieniła.

TiffanyChan

Płacą srebrnikami.

ocenił(a) serial na 1
TiffanyChan

No tak scena zrzutu skoczków w której to widzimy jak bohaterzy wyskakują z antka stojącego na ziemi a pęd powietrza jest symulowany przez wiatrak biurowy. Faktycznie istny popis technicznych umiejętniej polskich filmowców. hahaha

ocenił(a) serial na 8
TiffanyChan

nie przejmuj się nim ;) ten pan odkąd tylko pamiętam zaśmieca to forum swoją frustracją. Wciąż krytykuje "Czasu honoru", ale na szczęście jest w znakomitej mniejszości i nie ma racji z tym, że jest to film zakłamany historycznie. Pozdrawiam :)

ocenił(a) serial na 1
Scatebra123

Tak tak nie mam racji film przedstawia cała prawdę i tylko prawdę cichociemni byli zrzucani całymi rodzinami ( zabrakło tylko psa dziadka ) w rodzinnym mieście a większość czasu zabierało im uganianie se za matkami żonami i kochankami i niejako przy okazji zastrzelili jakiegoś ślepego Niemca.

ocenił(a) serial na 8
polukr

to ciekawe czemu najlepszy odcinek Czasu Honoru jest wyżej oceniany od najlepszego odcinka Gry o Tron- gigantycznej produkcji i najwyżej ocenianego serialu na filmwebie???

ocenił(a) serial na 1
sontagwoj

Bo w grze o tron nie ma ładnych buziek polskich pseudo gwiazd na których widok poruszają nastolatki.

ocenił(a) serial na 8
sontagwoj

Zgadzam sie serial bomba, dla mnie to najwazniejszy punkt niedzielnego wieczoru, oby takich seriali wiecej. A niektorych forumowiczow nalezy ignorowac, po co sobie nerwy psuc. Pozdrawiam

fryderyk33

To są POżyteczni idioci nasłani z Czerskiej.

Jordan66

Ja tylko dziękuję pomysłodawcom i scenarzystom. Dzięki nim młodsze pokolenie może się CZEGOKOLWIEK dowiedzieć o tym rozdziale historii. Ja musiałam ściągać książki z Londynu, żeby poczytać o AK, Cichociemnych, Katyniu, 17 września 1939, bo jeszcze w latach 80-tych była cenzura. Czy taki serial, nawet obsadzony tvn-owskimi "gwiazdami" nie jest więc lepszy od szajsu, który oglądają dzieciaki po powrocie do domu?????????????????????????????????????????????????

A tak na marginesie, nie sądzę, by "Chwała Bohaterom" miało dotyczyć postaci filmowych. Myślę, że autorom postów chodzi o tych prawdziwych. Nie żałujcie im ani sławy ani chwały.

ocenił(a) serial na 1
walker_fw

Ci prawdziwi się odcięli od tej kaszany a młodsze pokolenie to się bzdur nauczy z tej śmiesznej produkcji. To już prześmiewcze Allo Allo lepiej ukazywało kulisy działań konspiracji :)))

polukr

Płacą Ci za to? Może ma to jakieś głębszy sens. Dziwne, że ciągle piszesz mnóstwo postów o serialu, którego tak nie trawisz.
Trzeba docenić powstanie tego serialu, który nie jest idealnym odwzorowaniem historii, ale potrafi wciągnąć i zainteresować ludzi, którzy potem poczytają. W tle polskich seriali obecnie kręconych ten jedyny coś wnosi.

ocenił(a) serial na 1
KLAssurbanipal

Nie nie płacą a wręcz przeciw ie to ja płace za tworzenie tego gniota.

Oszukali mię !! banda decydentów ;)) gdy pojawiły się pierwsze zapowiedzi serialu to hura hura w końcu może coś ciekawego ale już w pierwszym odcinku twórcy zaserwowali widzowi chamski cios miedzy oczy. Tandeta aż się wylewała z ekranu. Myślę sobie no dobra pierwsze śliwki robaczywki może dalej będzie lepiej... niestety nie było co gorsza zamiast zakończyć tą lipę na pierwszej serii to zrobili z tego tasiemiec. Tak to już bym dawno o tym zapominał ale mi chamy co tydzień przypominają.;)))

ocenił(a) serial na 9
polukr

dziekujemy juz za ocene Pana experta, kazdy moze sobie oglodac co chce, tak samo kazdy rezyser moze sobie interpretowac jak chce i jak dostanie kase na 6 serie, to jak bede chcial to sobie obejrze. Dobra idz komentowac Przystanek Alaska... Narazie, Cześć, Czołem.

ocenił(a) serial na 1
kredson83

Oczywiste to wolny kraj i każdy może sobie kręcić i oglądać co chce, ale to nie znaczny ze powinno sie odwalać kaszane i że nie wolno tej kaszany krytykować. Jak budowlańcy zrobili rozłażącą się autostradę to larum na cały kraj. Ale jak filmowiec zrobi tandetę to już krytykować nie można ?

A Przystanek Alaska nie potrzebuje mojego wsparcia bo broni się sam :)))

ocenił(a) serial na 10
polukr

Już powiedziałeś co wiedziałeś? :) Nie mamy ochoty wysłuchiwać tutaj, jak ten serial bardzo ci się nie podoba, szczerze to nawet mało nas to obchodzi. Kolega wyraził swoją opinię o tym, jak bardzo podoba mu się ten serial i nie oczekiwał jakikolwiek hejterów. Ogólnie to nie rozumiem, po co wchodzą tu ludzie, którzy mają tylko zamiar zjechać serial, to jest w ogóle bezcelowe.....

ocenił(a) serial na 1
little_liar

Bez panki potrafie tak samo ;)

Nie mamy ochoty wysłuchiwać tutaj, jak ten serial bardzo ci się podoba, szczerze to nawet mało mię to obchodzi. Wyraziłem swoją opinię o tym, jak bardzo nie podoba mi się ten serial i nie oczekiwałem jakikolwiek miłośników. Ogólnie to nie rozumiem, po co wchodzą tu ludzie, którzy mają tylko zamiar chwalić serial, to jest w ogóle bezcelowe.

ocenił(a) serial na 10
polukr

Widzę, że nie dojdziemy do porozumienia :)

ocenił(a) serial na 1
little_liar

Tez tak podejrzewam ;) Być może gdybyśmy się potkali w innych okolicznosciach to żylibyśmy razem długo i szczeliwie a tak poróżnił nas jakiś serial . Ot to ci okrutny los ;(((...;)

polukr

Co za durny ping pong! Może coś kreatywnego wniesiecie? Na przykład proszę podać propozycje (kino, dvd, tv), które wyrównają braki w edukacji historycznej młodzieży w wieku szkolnym, bo przecież niedługo lekcje historii przejdą do historii...

ocenił(a) serial na 1
walker_fw

Czyżby już książki były zbyt skomplikowanym medium dla młodzieży. Czytanie boli czy co ? No jak tak to są bardzo dobre filmy dokumentalne. chociażby w tematyce serialu "My, cichociemni. Głosy żyjących" Co ciekawe większość miłośników tego serialu mówi o pamięci o bohaterach i prawdziwych patriotach a tymczasem dokument w kturym PRAWDZIWI bohaterowie i patrioci opisują swoje losy ma niższa ocenę niż pseudohistoryczny serialik .

polukr

Nie jestem młodzieżą. Mnie czytanie nie boli (skończyłam, m.in.polonistykę). Ja tylko znam wyniki badań czytelniczych, bo uczę ludzi czytać, ale prywatnie potrzebuję info o filmach, a nie złośliwe komentarze.
P.S. Osobiście cenię sobie ten "serialik" za tematykę, nie za kiepskie kreacje, efekty czy charakteryzację. Toż to dzieło popularne!!!

ocenił(a) serial na 1
walker_fw

Za tematykę powiadasz ? tyko ze ten seriali to jest parodia, parodia działań cichociemnych i ogonie konspiracji.

A jak chcesz sobie pooglądać coś na notę patriotyczną to zostają tylko dokumenty. "My, cichociemni. Głosy żyjących" już wspominałem polecam jeszcze "honor generała"; " halifax Na skrzydłach nadziei", "ci cholerni cudzoziemcy- Polacy w bitwie o Anglie" albo serial dokumentalny "wrzesień 1939" Niestety nie ma tam ładnych buziek pseudo gwiazd z tabloidów dlatego np "wrzesień 1939" ma ledwo 111 głosów na filmweb.

polukr

Nie "chcę sobie pooglądać". Napisałam, że proszę o propozycje filmów dla młodzieży szkolnej. Twoja opryskliwość jest odpychająca. Czytaj wypowiedzi rozmówców zanim im odpowiesz. Czasem warto się wysilić na spokojną, interesującą wymianę zdań.

ocenił(a) serial na 1
walker_fw

A to młodzież szkolna nie jest wstanie oglądnąć dokumentu ? Oczy im wypali czy co ? Wymiennie przeze mnie, są bardzo dobrze zrealizowane cześć z nich jest fabularyzowań tak więc nie są to gadające głowy profesorów tylko jest to przedstawione w atrakcyjnej formie.

ocenił(a) serial na 8
polukr

Człowieku. Przecież Ty nie dyskutujesz, a przedstawiasz tylko innym swoje zdanie - zacytuję tu pewien mądry film - sądzisz "moja jest tylko racja i to jest święta racja" lub "moja racja jest najmojsza".
Pan powyżej dobrze powiedział "czasem warto się wysilić na spokojną wymianę zdań".

Scatebra123

Polukr - Wam tłumaczy że jest to totalna fabuła i fikcja.
Jak pomoże to Wam sięgnąć do książek historycznych z tego okresu lub tylko poczytać fora historyczne na podobne tematy, to zweryfikujecie sami wiarygodność tego serialu.Zapewniam Was ,że zderzenie z prawdą będzie bardzo bolesne.....
Ale jest to lepsze niż tworzenie sobie obrazu tego okresu przy pomocy tego serialu.
pozdrawiam