PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=470293}

Czas honoru

2008 - 2014
8,0 89 tys. ocen
8,0 10 1 88767
7,5 11 krytyków
Czas honoru
powrót do forum serialu Czas honoru

Przeczytałam na tej stronie: http://superseriale.se.pl/seriale/czas-honoru-6-sezon-powrot-janka-janek-zywy-wr aca-w-6-sezonie-czasu-honoru_318254.html że Janek wróci. Nie mam pojęcia w jakich okolicznościach, ale czy to jest prawda?? Bardzo bym chciała bo ten serial bez Janka to nie to samo :(

anahi1413

http://www.filmweb.pl/serial/Czas+honoru-2008-470293/discussion/Antoni+Pawlicki+ w+kolejnym+sezonie+%3A%29,2180818 :-)

Hans_Kloss

Oglądałam ostatnio wywiad z Agnieszką Więdłochą, Kubą Wesołowskim i Piotrem Adamczykiem i oni mówili że VI część będzie o dalszych losach ( rok 1946) a EWENTUALNIE VII część będzie retrospekcją : /

ocenił(a) serial na 8
anahi1413

Nie wróci, bo zginął. Ubek władował w niego tyle pocisków, że był jak sito...
To nie jest "Moda na sukces" gdzie zmartwychwstania bohaterów są na porządku dziennym.
Ale nie do końca się mylisz, bo podobno będzie w retrospekcjach z powstania warszawskiego. ;)

MrJigssaw

Te retrospekcje będą w VI czy VII sezonie, bo istnieją różne wersje??

ocenił(a) serial na 8
anahi1413

pan Jarek odpowiedział na pytanie dotyczące postaci Janka (w VI serii - przyp. redakcji): "Duch Janka będzie maszerował"... No cóż możemy się spodziewać, że to znaczy tylko tyle: zobaczymy go jeszcze nieraz we wspomnieniach Leny.

fanklubcichociemni. pl/index.php/aktualnoci1/621-spotkanie-z-jaroslawem-sokolem-relacja

ocenił(a) serial na 8
anahi1413

Ja słyszałem, że w VII dopiero takie na poważnie retrospekcje.... Ale w VI mogą być za to wspomnienia Leny, jak wspomniała koleżanka post wyżej.

ocenił(a) serial na 8
MrJigssaw

Na pewno III część książki będzie o Powstaniu bo autor tak mówił, ukaże się ona jesienią :)

SnapeForever

Nie czytałam książki. Warto ją kupić?? O czym jest?

anahi1413

Ta książka jest mniej więcej o tym, jak wyglądałby serial, gdyby twórcy mieli normalny budżet (a nie mniejszy od budżetu Domu nad rozlewiskiem, albo Ojca Mateusza), a całość napisał pan Sokół. Czyli bardziej dynamiczny, realistyczny (np. nasza czwórka przeklina ile wlezie), ale również drastyczny.
Pierwszy tom opowiada o tym, jak chłopcy się poznali - ich losy tuż przed wojną, w momencie jej wybuchu, szkolenie w Anglii, początki przyjaźni. Plus wydarzenia z pierwszej serii, ale dość mocno zmodyfikowane.
Jako przykład mogę podać, że w książce Wanda usiłowała popełnić samobójstwo nie z powodu Bronka, ale ponieważ podziemie ogoliło jej głowę.

Arya_2

Wow! Muszę ją kupić :)

ocenił(a) serial na 8
anahi1413

Z tego co czytałem to 6 sezon bedzzie jakąś obyczajowką, a nie serialem wojennym

ocenił(a) serial na 9
anahi1413

Słyszałam, że 6 sezon ma być o powstaniu warszawskich, czyli cofamy się w czasie i Janek jeszcze żyje ;)

cichociemna21

po tym jak 6 serię opisują jej twórcy na stronie http://czashonoru.tvp.pl/9790744/seria-6, nie liczyłabym na zbyt wiele scen z udziałem Janka

ocenił(a) serial na 9
____agata____

Mam nadzieje, ze sie mylisz xD Bo znalazlam jakis czas temu ten wywiad: pytanienasniadanie[kropka]tvp[kropka]pl/10772179/czerwony-dywan/czerwony-dywan-a gnieszka-wiedlocha

W nim jest wlasnie mowa o powstaniu...

cichociemna21

Z tego co słyszałam w różnych wywiadach, z różnymi aktorami tego serialu to Janek ma pojawiać się we wspomnieniach Leny. Istnieją różne wersje i przekonamy się dopiero we wrześniu : /

anahi1413

to pewnie będą jakieś wstawki i tyle. Teraz jak kręcą normalny film o powstaniu nie dziwie się twórcom, że wolą ciągnąc powojenne losy.
na stronie serialu są filmy z planu i chyba będzie dużo Rainera :)