Czas honoru

2008 - 2014
8,0 89 tys. ocen
8,0 10 1 89209
7,4 9 krytyków
Czas honoru
powrót do forum serialu Czas honoru

Film całkiem fajny jako film przygodowy,poniewaz jest bardzo mało realny. Bardziej przypomina Prison Break, co sezon wpadaja w ręce Gestapo i wymyslają jak z niego uciec. Rola Jakuba Wesołowskiego jest poprostu żałosna w tym filmie,gościu ciągle się smieje nawet w dramatycznych sytuacjach,czy podczas przesłuchania,wygląda to komicznie,a juz napewno nierealnie. Siatka działająca w konspiracji składająca sie z Cichociemnych a wpadają z byle błahych powodów. Nie tak działa siatka doskonale wyszkolonych żołnierzy.
Film może sie podobać,ale trzeba brać go z przymrużeniem oka.

ocenił(a) serial na 7
tiltomasz

nooo.... w sumie racja, ale przecież nie można się spodziewać filmu dokumentalnego po gatunku przygodowo-wojenny ;) a Wesołowski moim zdaniem dobrze sobie radzi z rolą Wesołka :D już bardziej mnie Zakościelny irytuje, choć po 1 sezonie przestało mnie razić takie jego cwaniactwo. tak czy inaczej pozytywnie mnie ten serial zaskoczył.

tiltomasz

Co to znaczy "realny" i "mało realny"?
Jak się te pojęcia mają do filmu?
Takie odniesienia można stosować do wszystkiego: że Wiliem Defone w Plutonie umierał mało realnie, bo się gibnął za bardzo w lewo. Albo Kloss był nie realny, bo miał czasem mundur źle sfasowany. Nie bronię filmu na siłę. Jednak oceny w kategoriach realności mogą być miarodajne, gdyby:

- np. postaci były wzorowane na prawdziwych bohaterach z nazwiska, Ty byś któregoś znał i mówisz - to mało realne, bo facet był kulawy albo był chamem a tu jest miły. Ale na dłuższą metę to bez znaczenia, bo to tylko kino. Dobre albo złe kino.
Pójdźmy dalej - jak oceniasz "realność:" Oficera III - ddam, że w mojej ocenie film jest tragiczny do tego stopnia, że nawet nie myślałem przez moment o realności. Drewno leciało całymi dechami z ekranu - czy według Ciebie tu też jest miejsce na realność lub jej brak?

R