PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=470293}

Czas honoru

2008 - 2014
8,0 89 tys. ocen
8,0 10 1 88898
7,5 13 krytyków
Czas honoru
powrót do forum serialu Czas honoru

Bardzo proszę aby Pani przestała udzielać się w tworzeniu scenariusza do serialu. Pan Jarosław
Sokół jest niewiele lepszy skoro dopuszcza takie babole jakie lecą w 5 serii. Inspiracją do tego
postu był wywiad z Panią Wencel http://www.facebook.com/l.php?
u=http%3A%2F%2Fwww.polskieradio.pl%2F7%2F476%2FArtykul%2F721755%2CScisly-umysl-
nie-przeszkodzil-jej-zostac-scenarzysta-Czasu-honoru&h=GAQGJ7dGW . Po co zatrudnić kogoś
kompetentnego do pisania scenariusza? Nieważne, że pani Wencel myli akcję Góral z akcją
Burza ważne, że pisze! Róbmy dalej jaja z polskiej historii przecież nikt nie zauważy...Niech Pani
zrobi Mamuśki 2 i zostawi historię w spokoju bardzo proszę...

dynamit1900

i Tu się zgodzę , serial jest słaby głownie w scenariuszu. Scenariusz jest cienki jak wyżywienie zupą cichociemnych w tej jadłodajni.

dynamit1900

niby pan Sokół to zawodowy i doświadczony scenarzysta, ale jak patrzę na spis produkcji, jakie "popełnił", na czele z Bitwą Warszawską, Superprodukcją i Pieniądze to nie wszystko to zaczynam się zastanawiać, kto tak naprawdę jest słabszym ogniwem w tym duecie. (tylko Mamuśki były fajne, głownie dzięki aktorom). Pytanie, kto konkretnie za co odpowiada.
Z przyczyn technicznych niestety nie wysłuchałam wywiadu...

użytkownik usunięty
dynamit1900

Zdecydowanie się zgadzam z Twoimi słowami. Pierwszy sezon obejrzałem, bo odcinki jak to z nowym serialem ;-) budziły ciekawość i oczekiwanie na rozwój wydarzeń. Niestety, od drugiego sezonu ilość bzdur przekroczyła mój limit trawienia tych wymysłów duetu scenarzystów. Nie wiem co pani Wencel i pan Sokół chcieli osiągnąć pisząc tak scenariusz, ale dla mnie rzuciło się w oczy, że Niemcom wychodziły niemal wszystkie akcje a Polacy to była banda półgłówków łażąca po tej Warszawie jak potłuczeni, jak ślepe matoły bez krzty wojskowego pomyslunku a ponoć to byli wywiadowcy, dywersanci, bądź co bądź tacy ówcześni polscy marines ;-) Zgroza. Co gorsza czytam, że ludziom, szczególnie tym bardzo młodym, podoba się taka "wersja historii" i że to jest "świetnie przedstawiona wojna". Jaka wojna?! Gdzie Rzym, gdzie Krym.. Ja się nie dziwię, że Cichociemni stanowczo się odżegnali od postaci w tym serialu.

Nowość ;-) z reguły czyta się narzekania, że Niemcy w serialu są durni jak w 'Allo 'Allo! podczas gdy sprytni Polacy regularnie robią ich w konia, np. okradając bank (co zresztą zdarzyło się naprawdę).

ocenił(a) serial na 7
dynamit1900

nie chcę Cię pozbawiać złudzeń, ale Jarosław Sokół to pseudonim artystyczny Ewy Wencel ;-)

tepee

No chyba nie.

ocenił(a) serial na 10
tepee

Pseudonim artystyczny Ewy Wencel to Jerzy Matysiak, a Jarosław Sokół jest zawodowym scenarzystą, autorem scenariuszy do wielu filmów i seriali

ocenił(a) serial na 7
tepee

sorki, biję się w pierś, kiedyś czytałem o tym w gazecie - widocznie autor artykułu sam nie sprawdził

ocenił(a) serial na 10
dynamit1900

To jest jednak fikcja głównie, a nie serial przeznaczony do nauki historii w szkole...