Jakby nie patrzeć, większość polskich seriali to zwykłe szmiry, na które szkoda marnować prąd. Jestem serialomanką, ale dopóki nie zaczęłam oglądać Czasu Honoru, kompletnie nie doceniałam polskich twórców(mówię tu wciąż o serialach). Jest to nieodwołalnie najlepszy polski serial i zdecydowanie konkuruje z zagranicznymi. Owszem, pod względem historycznym, jest wiele niedopracowanych spraw, ale to wina głównie budżetu. Ja się pytam: dlaczego CH jest jeszcze w TVP 2? Naprawdę TVN czy Polsat wolą produkować coś takiego jak 'Prosto w serce', czy 'Pamiętniki z Wakacji', zamiast zarabiać na czymś porządnym? Np. Bitwa Warszawska. Przecież to byłby rewelacyjny motyw na cały sezon! Dlaczego nie będzie pokazana? Bo nie ma pieniędzy! Bo prywatne stacje wolą wydawać kasę na 'trudne sprawy' i inne szmiry. Czas Honoru skończy się na piątym sezonie, a my będziemy skazani na polskie opery mydlane, bądź zagraniczne seriale. Mamy tak piękną historię- czemu nie potrafimy jej wykorzystać?
Biedy historyczne nie wynikają z braku funduszy tylko z amatorskiego podejścia scenarzystów do roboty. Zmyślają jakieś bzdurne historyjki zamiast przejść się do biblioteki i zaczerpnąć co nieco wiedzy ze źródeł historycznych. I czym ten serial różni się od innych polskich tandetnych serialików o niczym. ? jedynie czasem umiejscowienia akcji.
" zdecydowanie konkuruje z zagranicznymi."
A z jakimi to zagranicznymi produkcjami może konkurować ta kiczowata produkcja. Cyba z telenowelami z ameryki południowej. No przy takiej konkurencji to rzeczywiście ten nasz serialik to mistrzostwo świata ;)
"Mamy tak piękną historię- czemu nie potrafimy jej wykorzystać?'
czemu ja tej pięknej Historii nie widzę w tym serialu ? tylko jakieś bzdury z palca wyssane. !
A ja uważam, że to kawał solidnego serialu sensacyjnego, umiejscowionego w czasach II wojny światowej.
Akcja rozgrywa się sprawnie, nie ma dłużyzn. To już czwarty sezon i nie widać spadku formy twórców,jak np. w ,,Dexterze'', który zrobił się strasznie nudny.
Niewiele ma wspólnego z faktami ? Przecież to nie jest serial historyczny.
To ze to nie jest serial historyczny nie znaczy że nie powinno się trzymać realizmu tamtych czasów jak i służby w konspiracji. W tym serialiku ci niby cichociemni amia regulamin, przysięgi i procedury tego typu służby. Co się w pustych głowach scenarzystów umyśli to piszą, jakieś niedorzeczne bzdury wymyślają.
Jak się skończy ,,Czas Honoru'' to nie będzie żadnego serialu który będzie mógł mu dorównać. Popieram trudne sprawy, dlaczego ja, prosto w serce - PORAŻKA!
Myślę, że nie ma co ciągnąć serialu w nieskończoność, V seria niech będzie ostatnią i zawiera ostatnie momenty wojny i losy bohaterów po wojnie.
Zgadzam się z Tobą. Najlepszy polski serial. Inne stacje lubią produkować takie koszmary jak 'Prosto w serce' czy 'Trudne sprawy,jakaś masakra. Czas honoru z V serią i starczy :)
Tylko nawet jeżeli to byłby najlepszy polski serial to świadczxy raczej o tym jaką tandetę odstawia reszta konkurencji.
Ale jak chcecie naprawdę dobre seriale o II wojnie, to polecam Polskie drogi, Kolumbów czy jeszcze parę innych produkcji. Ba, nawet Stawka pomimo komuchowatej propagandy w niej zawartej bije pod względem aktorów i klimatu ten serial na łopatki. Będziecie mieli dobre porównanie oglądając np. Kolumbów, Stawkę czy Akcję pod Arsenałem gdzie grał Jan Englert z 1 sezonu - oceńcie wtedy gdzie aktorzy grali lepiej - CH nawet jeżeli da się oglądać, to w porównaniu z tamtymi produkcjami "da się" to jednak zupełnie co innego.
TVN nie może wyemitować seriali tego typu gdyż giną w nim sowieccy agenci. To co robi TVN zwie się amerykanizacją (czytaj debilowaceniem) Oby patrzeć jak rozmowy w toku osiągną poziom Jerry Springer Show. Jedyny polski serial oprócz Pitbulla i Czarnych Chmur który przyciągnął moją uwagę. Nie oceniam pod względem historycznym ino fabularnym.
Ale nie tłumacz nikomu że TVN to specyficzna stacja i tak większość tutaj obecnych uważa ją za cud, miód i malinki a że opluwa Polskość ;/ to kto by się tym dziś przejmował w erze seriali"Prosto w serce" "Detektywi" ;/
''zwie się amerykanizacją (czytaj debilowaceniem)''
Jak na razie Amerykanie nakręcili najwięcej najlepszych klasyków w historii kina...
''Oby patrzeć jak rozmowy w toku osiągną poziom Jerry Springer Show. ''
Już dawno go przebiły.
jej, jej, błagam, tylko nie powrót do bitwy warszawskiej!
już widzieliśmy film.
nikt nie zdzierżyłby całego SEZONU czegoś podobnego.
do tej pory nie mogę się otrząsnąć z traumy, komu strzelił do głowy tak absurdalny pomysł jak cierpiąca (?) Natasza Urbańska i Borys Szyc w roli amanta.. brrr.