PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=470293}

Czas honoru

2008 - 2014
8,0 89 tys. ocen
8,0 10 1 88767
7,5 11 krytyków
Czas honoru
powrót do forum serialu Czas honoru

Polskie postacie z tego serialu nie zapadają szczególnie w pamięć, ale niemieckie - prawie wszystkie. Graba, Mongoł, Halbe, Tannenberg, Keller - aktorzy świetnie ich zagrali, ale najlepiej wypadają Rappke i Rainer - idealne role dla Adamczyka i Bluszcza.

Saichan

Stelmaszyk w roli Kellera dobry? Jak dla mnie to największa "dupa" tego serialu.Ale fakt,Rappke i Rainer to najlepsze role Niemców,a i Graba,Mongoł i Halbe również zapadają w pamięć.
Rodzina Sajkowskich też bardzo wiarygodna.I okropny Mosler,na którego wprost patrzeć nie mogłam,ilekroć pojawiał się na ekranie,miałam ochotę go udusić :D

avosette

No to poczekajcie jak zobaczycie Sowietów i komunistów w ostatnim sezonie ;-) Grzegorz Damięcki - Adam Woronowicz - Magdalena Cielecka - Jan Frycz, nie do przebicia.
Mirosław Baka jako Sorokin kapitalny był. I aktor, który grał adiutanta Tannenberga, Fuchsa.

ocenił(a) serial na 6
Arya_2

Baka to przebija wszystkich bydlaków w tym serialu - gęba rozjechana, te jego teksty np. -" Rosja długa i szeroka", ciarki przechodziły po plecach.

felicytas

Kiedy leciała 5ta seria na TVP2,to czasem oglądałam piąte przez dziesiąte i właśnie utkwiły mi w pamięci postacie grane przez Cielecką i Frycza.Oglądam teraz 3ci sezon i pojawił się już Sorokin oraz Tannenberg z Fuchsem.Na widok Tannenberga ciarki przechodzą człowieka..

Saichan

Mnie Graba nie zachwyca.

Ale czy Was nie przestraszył Grzegorz Emanuel - Schroeder, lekarz "pawiakowego" szpitala. Nie odzywał się za wiele, ale to nie szkodzi. Przerażał samym wyglądem.

ocenił(a) serial na 7
elegance_inimaginable

No, ciekawego typa wzięli. Ale on akurat był w serialu jednym z nielicznych w miarę przyjaznych Niemców.