PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=470293}

Czas honoru

2008 - 2014
8,0 89 tys. ocen
8,0 10 1 88752
7,5 11 krytyków
Czas honoru
powrót do forum serialu Czas honoru

Logiczna ciągłość

ocenił(a) serial na 5

Czy w tym serialu jest wogóle jakaś ? W 2 serii mamy atak Niemiec na Sowietów, a w 3 okazuje się, że Lwów jest pod okupacją ZSRR i aresztowali jakiegoś Polskiego generała a jest ciągle rok 1941. Gdzie sens gdzie logika ?

robsn

nie wiem bo ja się już pogubiłam.

użytkownik usunięty
robsn

Jeśli dobrze pamiętam, to 3 seria dzieje się w 1944 roku.

ocenił(a) serial na 5

no właśnie nie bo na drzwiach jednego z domów widać K+M+B 1941 i istnieje jeszcze getto. Ale pal licho w ostatnim odcinku rusek mówi że jest październik 1941 co nie zmienia faktu, że do tego czasu można było się pogubić np. wtedy gdy Rosjanie mają ułatwić transport zdrajcy do Lwowa.
PS. Finał sezonu 3 miażdzy, jak w Bękartach hahaha bzdura do potęgi

użytkownik usunięty
robsn

Datą na drzwiach domu bym się nie sugerowała. Po prostu mógł ktoś nie zmazać, potem się wyprowadzić i tak zostało. Ewentualnie dla zmyłki napisał, że niby nikt tam nie mieszka. Co do getta, nie przypominam sobie, by była mowa, że wciąż istnieje. Co najwyżej Niemcy zostawili jakąś małą grupę Żydów, by odwalali ciężką robotę. I jeśli dobrze kojarzę, to ten Rosjanin (dowódca) mówił, że przyjechał w 1941 r.
Pewną wskazówką może być wypowiedź Michała, że ich wojsko zdąża w stronę Monte Cassino, a te bitwy działy się w 1944 r.
Zresztą wystarczy przeczytać oficjalny opis nowej serii, która ma się dziać wiosną 44.

ocenił(a) serial na 5

Ty mówisz o 4 sezonie a ja o 3.

użytkownik usunięty
robsn

Sorry, mój błąd, pomyliły mi się serie. Wrócę więc do pytania z pierwszego postu. A w zasadzie przypomnę, że Sowieci okupowali Lwów do czerwca 1941 roku, kiedy to Niemcy przeprowadzili plan Barbarossa, czyli atak na ZSRR. Dopiero wtedy Lwów dostał się pod okupację niemiecką.