PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=470293}

Czas honoru

2008 - 2014
8,0 89 tys. ocen
8,0 10 1 88755
7,5 11 krytyków
Czas honoru
powrót do forum serialu Czas honoru

W przeciwieństwie do pierwszego odcinka trzeciej serii ten nie trzymał w napięciu, no ale poczekajmy.

ocenił(a) serial na 10
janosik6

na razie bez rewelacji.. poczekajmy aż się rozwinie akcja..
ale podobała mi się Ruda.. nieźle nieźle ; ))

janosik6

Zapowiada się dobrze, bo coś się zmieniło. Podoba mi się wątek z Romkiem, czekam co się stało z matką Michała i Władka, wiem że jest w obozie ale ciekawe jak to rozwiążą. Miałam nadzieję, że Wandzia zginie:/ Nie lubię tej postaci. Za to dziewczyna Władka fajnie się zmieniła. No i ciekawe czy będzie jakiś fajny Niemiec na miarę Halbego:D

ocenił(a) serial na 5
alien_2

No Niemcy to raczej rozczarowują póki co. Ten cały Scheel jakiś nijaki, podobnie jest z tym majorem SS z Sonderkomando, który jedna wygląda trochę komicznie z tą opaską - "patrzcie, jaki jestem zły, arrrrgg!":).

Ale czego żądać skoro wszystkie najfajniejsze postacie załatwili w 1 minutę serialu:(. Jako jedyni budzili jakieś emocje na tle czterech lalusiów, podobnie jak to było w Stawce.

Na razie tak niemrawo, ale też jest znośnie.Nie radykalnych wpadek jak to było w przypadku 1 sezonu - jakiś postęp jest. Tradycyjnie już za dużo nudnych wątków miłosnych no ale staram się być choć trochę dobrej myśli.

ocenił(a) serial na 1
tc1987

"Nie radykalnych wpadek "

jak to nie ma cały ten pomysł z przydział byłych cichociemnych do linowej jednostki 2 korpusie ich trąbienie wbrew zasadą konspiranci o chęci wyjazdu do polski jak i ich przydział do kolejnego zrzutu w to samo miejsce na prośbę samych cichociemnych. To jest jedna wielka wpadka scenarzysty który nie ma zielonego pojęcia o realiach konspiracyjnych działań.

ocenił(a) serial na 5
polukr

Niby masz rację.

Mówiąc o 1 sezonie to najbardziej radykalne wpadki kojarzyły mi się np. z esesmanem salutującym na 2 palce i td. Nie przeczę, bardziej już rzuciła się w oczy słabość tej sceny z 2 korpusem - lokacja słabo udawało Włochy, a to że nosili mundury 2 korpusu i to że pojawiły się charakterystyczne "Zielone Diabły" 2 dywizji Falchimjager wiosny od razu nie czyni. Umundurowanie było OK, nie było już sytuacji że na ulicy plakat nie z epoki i td. W takim sensie jest postęp od 1 sezonu.

Osobiście uważam że twoja ocena 1 jest nieco niesprawiedliwa - a osoby które mnie znają wiedzą jak psioczę na ten serial:).

ocenił(a) serial na 1
tc1987

Niestety to już tacy czterej Pancerni bardziej trzymają realia historyczne a przecież wtedy twórcy nie mieli wyboru tylko takie rzeczy były odgórnie przez władze narzucane. Dzisiaj błędy wynikają tylko i wyłącznie z głupoty twórców. A dałem jeden bo oprócz zakłamywania historii ten serial jest tandetnie wykonany. Sztuczna telewizyjna jakość produkcji bije po oczach . A aktorstwo jest bardziej drewniane niz drzewa w stumilowym lesie.

ocenił(a) serial na 5
polukr

Ja z kolei od tego badziewia wolę Stawkę, która chociaż jest nieco komuchowatą propagandą i ma masę błędów, to jednak ma klimat, kultowe cytaty i świetnych aktorów. Tu się zgadzam, ale pamiętałem też że niesie to zawsze jakieś wartości patriotyczne dla widzów - czego nie było w "Jutro idziemy się dymać".

ocenił(a) serial na 10
alien_2

Wanda grana przez Różdżke - tragedia.. Wanda grana przez Ostaszewską była świetna.. Chciałabym żeby wróciła do serialu

uuuuu

Ja też. Ostaszewska ma taką urodę, która bardzo pasuje do tamtych czasów. Różdżka jest irytująca:/ Jej rola polega na uśmiechaniu się do Zakościelnego. Szkoda, że nie będzie już Antka, miałam nadzieję że jakoś rozwiną jego rolę, a oni go zabili:/ Czekam też aż pojawią się jacyś Rosjanie, w 1944 przecież już byli kumplami. Czekam też na sceny powstania. Nie wiem czy to będzie ostatni sezon, ale jeśli tak to któryś z głównych bohaterów w końcu musi zginąc.

ocenił(a) serial na 10
alien_2

4. sezon skończy się przed powstaniem..
ale podobno powstanie 5. sezon :) może tam będzie coś o powstaniu

ocenił(a) serial na 9
janosik6

Jak dla mnie rewelacja! Kapitalny odcinek, akcji więcej niż razem w kilku odcinkach poprzednich serii. Piękny początek :)

janosik6

Odcinek średni, nie zachwycił mnie. Ale wierzę, że się jeszcze akcja rozkręci. ;) Wandzie już dziękujemy, Lena pozytywnie, ciekawi mnie wątek Romka. Poza tym LOL @ Urbański, miałam wrażenie, że zaraz wyskoczy z jakąś gadką z Milionerów. :P

Jazmine

Ta, już nie mieli kogo wziąć tylko Urbańskiego LOL2

użytkownik usunięty
janosik6

Mam podobne uczucie -że odcinek średni.
Serial nadal fajny ale to już nie to.
Czegośc mi zabrakło ,brakowało napięcia jakie towarzyszyło III poprzednim seriom.
Zamach na tego nowego szefa gestapo chyba się uda i Rainer wróci -dzięki ci za to.

ocenił(a) serial na 10
janosik6

No serio odcinek średni. Ciekawy może być wątek z Romkiem, Ruda moja ulubienica w koncu rozwineli jej role! Mega :) Miałem nadzieje ze pokaża Marie w obozie, wtedy były by jakies emocje, dramat. A tak lipa blada nic sie nie dzieje takiego. Niemcy narazie tragiczni, a do tego ciągle irytująca Różczka. Nienawidze tej postaci od kiedy ją gra ta kobieta ;/