PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=470293}

Czas honoru

2008 - 2014
8,0 89 tys. ocen
8,0 10 1 88767
7,5 11 krytyków
Czas honoru
powrót do forum serialu Czas honoru

Nie oglądałem od początku. Zacząłem oglądać sezon on-line i jestem zachwycony. Co prawda w 100% nie odzwierciedla historii, ale to serial przygodowy. Musiano zastosować pewne uproszczenia by serial mógł oglądać każdy widz, niekoniecznie znający się w historii. Ponadto fabuła musiała być wciągająca. To nie jest film dokumentalny. Nie zauważyłem rażących przekłamań. Okupacja, getto, organizacja podziemia - wiele rzeczy ma odzwierciedlenie w faktach. Nie było polskiego serialu/filmu tak ciekawie pokazującego życie ludzi w okupowanej Warszawie, działania w konspiracji. Może to zainteresować młodego widza, który zdaje sobie sprawę że to nie jest wiedza na klasówkę, ale dzięki serialowi sięgnie do książek. Jest cała rzesza seriali obyczajowych, nic nie wnoszacych, ponadto powiedziałbym ogłupiających bo tyle co w tych Klanach, Samym Życiu, M jak miłosć w realnym życiu się nie dzieje - same zdrady, intrygi, miłostki - nie skupiają się na realnych problemach. Czas Honoru to perełka w polskich serialach po 2000 roku. Było kilka dobrych dramatów, ale tu mamy przyjemny serial przygodowy osadzony w czasie II wojny światowej i tuż po niej.
Wiele postaci jest świetnie zagranych, także wśród czarnych charakterów, które to postacie nie są głupie i jednoznaczne. Podobała mi się kreacja Ryszkowskiego i Rainera w czasie wojny. Niedoceniane postacie to prof. Sajkowski, Romek.
Polecam. Nie dajcie się zwieźć tym co narzekają. To grupa tych samych osób robiących sztuczny tłok na forum.

Alex_Tyler

Trzeba przyznać, że ten serial ogląda się jak amerykańskie seriale co sezon.

ocenił(a) serial na 9
Alex_Tyler

http://superseriale.se.pl/seriale/czas-honoru-6-sezon-wiosna-2013-czas-honoru-6- bez-janka-markiewicza-czyli-antoniego-pawlickiego_284918.html

ocenił(a) serial na 10
Alex_Tyler

Jak najbardziej najlepszy. Znakomity. Myślę, że dzięki temu serialowi niektórym zaczęło coś mówić pojęcie „cichociemni”. Doskonała obsada, brakowało mi jedynie niezastąpionej Maji Ostaszewskiej.

ocenił(a) serial na 9
Alex_Tyler

Też uważam go za najlepszy polski serial. Nie zgodzę się z tym, że nie można z niego uczyć się historii.Jak najbardziej tak.Realia życia codziennego lepiej pokazywały wcześniejsze części, później było bardziej romantycznie.

andla

Historii to Ty się lepiej z tego serialu nie ucz ;-)

Alex_Tyler

Perełka tylko że fałszywa.Kapitan Kloss tylko 40 lat później.Miło się ogląda.Większość jest wyssana z palca, zbeletryzowana.
Taki... - ku pokrzepieniu serc ;-)

ocenił(a) serial na 10
Daderma

zamknij morde i wracaj do m jak miłość

ocenił(a) serial na 3
maciejewskigostynin

Naprawdę, sztuka konwersacji kwitnie, że aż miło.

maciejewskigostynin

Co masz na myśli pisząc m jak miłość ? Jesteś gejem?

ocenił(a) serial na 10
Alex_Tyler

Czas honoru tylko 10/10 oby więcej takich seriali

ocenił(a) serial na 10
Alex_Tyler

ocenił(a) serial na 10
Alex_Tyler

ocenił(a) serial na 8
maciejewskigostynin

Nudzi się ?

ocenił(a) serial na 9
Kuba1812_1996

chyba Tobie

ocenił(a) serial na 8
Alex_Tyler

3 posty o tej samej treści i jeszcze teraz obrona ich autora...czyżby alter?

ocenił(a) serial na 9
Kuba1812_1996

czepiasz się szczegółów. Nie przyjdzie ci do głowy, że komuś może się zacięła strona czy coś? Możliwości jest dużo. Po co ktoś miałby pisać 3 posty pod rząd?
Denerwują mnie tacy jak ty. Tytlko siedzicie i się od razu czepiacie jak ktoś się pomyli, przejęzyczy, pierdnie w autobusie itp.

ocenił(a) serial na 8
Alex_Tyler

Jeśli rzeczywiście coś mu się zacięło

ocenił(a) serial na 2
Alex_Tyler

"Co prawda w 100% nie odzwierciedla historii...."
Wyrzuciło mnie z fotela.
Historycznie to ma ten serial tyle , że akcja dzieje się w początku lat czterdziestych w Polsce , a wtedy u nas była okupacja.