PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=470293}

Czas honoru

2008 - 2014
8,0 89 tys. ocen
8,0 10 1 88752
7,5 11 krytyków
Czas honoru
powrót do forum serialu Czas honoru

Bardzo dobry, świetnie oddaje klimat tamtych lat. Najbardziej emocjonujący polski serial!

ocenił(a) serial na 10
awita

Według mnie 1 sezon był najlepszy, ale 3 jest też dobry (lepszy od 2). Jednak w 3 sezonie za bardzo skupili się na Jankach, Władkach itp. a za mało jest kobiet. Wanda to wogóle gościnnie wystepuje, matka Wandy to już w co trzecim odcinku i to tylko w jednej scenie, doktor Marii też jest mało, Celiny i Rudej też nie za dużo, jedynie Lena jakoś się trzyma.

ocenił(a) serial na 9
KMC

No bo Janki i Władki to główne postaci, dlatego musi być ich więcej...chociaż akurat Władek to w ostatnich dwóch odcinkach pojawił się łącznie może w 4, 5 scenach i powiedział może ze 3, 4 zdania co jak na postać główną i kluczową serialu nie jest jakimś wielkim popisem...nie wiem czemu tak jest...
a co do kobiet to umówmy się ale co ma wnieść do serialu taka Wanda? Jedynie w II serii coś się z nią działo bo była na pawiaku, walczyła o przetrwanie, jakaś akcja się działa...ale teraz? jest bo jest i najlepiej jakby zginęła albo przynajmniej wyjechała, bo sceny z nią niczego nie wnoszą ( no może dopiero teraz w 38 odcinku wyśledziła Tadeusza) ale to i tak za mało...
Podobnie jeśli chodzi o Helene...ta kobieta od początku serialu niczego nie wnosi...a w III seriii jest jej tak mało bo pani Ewa Wencel poświęciła się pisaniu scenariusza i gra aktorska nie jest już dla niej tak ważna, zwłaszcza, że jej postać do czołowych nie należy...
Co innego Maria i Lena...historia lekarki ratującej życie ludzi bez względu na pochodzenia z narażeniem życia to akurat ważna sprawa i jak dla mnie postawowy temat takiego serialu (Katarzyna Gniewkowka wybitnie wpasowała się do tej roli).
Podobnie rzecz ma się z Leną, która też jest ważną postacią bo przedstawia historie dziewczyny próbującej się wydostać z getta...ale nie tylko w pojedynkę tylko z całą rodziną i jak dla mnie to też jedna z lepszych ról kobiecych.
Natomiast Celina i Ruda mi się wydaję zostały dołączone do obsady tylko dlatego by Michał i Władek mieli jakies dziewczyny...one walczyc nie walcza, jedynie czasem kogoś wyśledzą...a ogolnie to tylko przytulają się i całują ze swoimi żołnierzami, stad tez scen z ich udziałem za dużo być nie może...

ocenił(a) serial na 8
piterek101522

Zgadzam się. 3 seria bije na głowę poprzednie odsłony. Jest szybsza, ciekawsza, wielowątkowa i ogólnie ma lepszą 'oprawę'. Gorąco liczę na kolejne sezony.