PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=470293}

Czas honoru

2008 - 2014
8,0 89 tys. ocen
8,0 10 1 88752
7,5 11 krytyków
Czas honoru
powrót do forum serialu Czas honoru

Co sądzicie o nowyc odcinkach Czasu Honoru? Mnie pierwsze dwa zawiodły troszeczke ale dzisiejszy... fenomenalny! Jest sporo nowych swietnych watkow a stare sie rozwiazuja powoli... genialny odcinek. Jestem cały czas w szoku wygladem Mari (strasznie szkoda, ze nie pokazali jej w obozie. Bylby genialny watek).Ciekawe co sie stanie dalej z Wanda. caly czas na wielki plus jest Ruda. Jest swietna naprawde mnei zaskoczyla zobaczymy jak bedzie dalej.

ocenił(a) serial na 8
Enemie

Mi się nie podobał, bo Cichociemni znów w stolicy, mimo, że zdrowy rozsądek podpowiada, że takie coś w konspiracji byłoby niedopuszczalne. AL-owcy z Niemcami nie walczą, tylko się za walkę z AK-owcami biorą i to w 1944! Coś tu nie gra, ale serial oglądam dalej, może będzie lepiej...

Enemie

Strasznie naciągany ten powrót wszystkich bohaterów wcześniejszych serii do Warszawy.

ocenił(a) serial na 7
Enemie

A mnie załamuje niemieckie dowództwo...

ocenił(a) serial na 10
BoskaZdzicha

a ja tam bym mogla sie calymi dniami w pawlickiego wpatrywac; ciekawe kiedy by mi sie znudzilo; kurde.. na starosc dziecinnieje

ocenił(a) serial na 10
pokoj10

Mnie załamuje gubernator Warszawy. Kozyra jest (nawet z wyglądu) za słaby ;/ Ja mogłabym na Michała tylko patrzeć ! <3

ocenił(a) serial na 7
Shava25

mnie załamuje Michał,wg mnie Kuba Wesołowski gra zdecydowanie najgorzej. Podoba mi sie Wieczorkowski,ale najlepiej gra Adamczyk. Mam takie same spostrzeżenia 2 pierwsze odcinki słabe ale ten z zeszłego tygodnia naprawde super! Ciekawe co będzie jutro....

ocenił(a) serial na 10
Shava25

Ja też bym tylko na Michała mogła patrzeć ;). I jestem zła, że zabiera się za tą całą Karolinę [jak to pokazała zapowiedź jutrzejszego odcinka]. On ma być z Celiną, koniec i kropka! Minęły już dwa lata, odkąd się nie widzieli, niby Celinka w drugim odcinku powiedziała, że nie czeka na Michała, ale ja wiem swoje! ^^ Nie mogę się doczekać jak się w końcu spotkają i zastanawiam się, jaka będzie ich reakcja... :D
A Adamczyk w roli Niemca gra fenomenalnie. O wiele lepiej niż grał Wieczorek. Grrr, jak dobrze, że chłopcy się postarali i zrobili w Edenie rozpieprznik, bo w IV serii nie ścierpiałabym Martina...

ocenił(a) serial na 1
TeamJosef

Przez takie tępe nastolatki czy kwoki domowe zamiast zrobić porządny serial robią dziadostwo bo jakaś dziewczynka chce sobie pooglądać jakiegoś pozbawionego talentu aktorzynę tylko dlatego ze ma ładna buzie.

ocenił(a) serial na 10
polukr

Nie znasz mnie, więc nie wiesz, czy jestem tępa czy nie. Mogę mieć swoje zdanie i pomysły na wątki, a co zrobi telewizja to już nie moja broszka. A jeżeli ty tak tępisz ten serial, nikt nie każe Ci go oglądać ani udzielać się na jego forum. Przecież im mniej oglądających, tym mniejsze szanse na emisję serialu. Więc po co mu nabijasz widzów? Z nudów? ...

ocenił(a) serial na 1
TeamJosef

Przeglądnij sobie ramówki stać TV . Jeden tępy serial o niczym goni drugi i co jeszcze wam przysłowiowym " kurą domowym" mało ???? mało wam tych tępych aktorzyn w głupawych programach gdzie tańczą czy wyprawiają inne pierdoły ??? czy nie może być JEDNEGO porządnego serialu tylko sam kicz i tandeta. byle tylko łady był aktor aby jedna z druga mogły sikać z podniecenia ;)

ocenił(a) serial na 9
polukr

Może po prostu nie oglądaj, jeżeli Ci się nie podobają. O ile w ogóle mogłabym dyskutować, czy oglądanie jakiegokolwiek serialu jest przeznaczone dla ''kur domowych'', to raczej nie jest to Czas Honoru.

ocenił(a) serial na 1
Azzurro

Już kiedyś napisałem ze przestałem ten kicz oglądać . Ale nigdy nie przestane tego krytykować bo zmarnowali genialny temat.

"oglądanie jakiegokolwiek serialu jest przeznaczone dla ''kur domowych'', to raczej nie jest to Czas Honoru."

No to przeczytaj sobie hoc by taka wywiedz !!!
"Ja też bym tylko na Michała mogła patrzeć ;). I jestem zła, że zabiera się za tą całą Karolinę...."

Największy oglądalność robią właśnie przysłowiowe kury domowe i tępe nastolatki które oglądają ten twór telewizyjny tylko la ładnych mordek.

ocenił(a) serial na 10
polukr

Nie umiesz czytać ze zrozumieniem? Nigdy nie miałeś żadnych pomysłów jak by rozegrać wątek w danym filmie? Tępą nastolatką nie jestem, a do kury domowej mi daleko. Telewizji prawie że w ogóle nie oglądam, jedynie CzH. I muszę Cię zmartwić, bo znam bardzo dużo osób, które również oglądają ten serial [właśnie! To jest serial wojenny, a nie serial czy film dokumentalny, żeby opowiadał kropka w kropkę co się działo w czasie II wojny światowej!] i można je zaliczyć do wszystkich kategorii wiekowych. Ponadto nie są to tylko kobiety...
Nie rozumiem, jak można oglądać serial czy film, którego się nie lubi [lub nawet nienawidzi] i widzi się w nim tylko wady. Jesteś masochistą? Bo to, co robisz, wydaje się bezsensowne... W ogóle rozmowa z Tobą jest bezsensowna bo nie umiesz odpowiedzieć na pytania postawione przeze mnie tylko ciągle powtarzasz to samo jak mantrę.

Zamiast wyszukiwać kolejnych wad tego "nędznego serialiku dla kur domowych", radzę usiąść wygodnie w fotelu i zrobić sobie sesję ze słownikiem ortograficznym. Pozdrawiam ;).

ocenił(a) serial na 8
TeamJosef

ale pojechałaś :) i dobrze, zgadzam się z Tobą.

ocenił(a) serial na 10
Scatebra123

ja też :D

ocenił(a) serial na 1
TeamJosef

"To jest serial wojenny, a nie serial czy film dokumentalny, żeby opowiadał kropka w kropkę co się działo w czasie II wojny światowej!"

Problem w tym ze w TVP tego nie mówią i bardzo dużo osób myśli ze ten serial przedstawia w miarę realną rzeczywistość historyczną tymczasem cała fabuła i przedstawiona okupacyjna rzeczywistość jest z palca wyssana. czego ja wogule nie rozumiem bo życie samo napisało wspaniałe scenariusze. wiec poco zmyślać jakieś brednie. Nie twierdze ze trzeba przedstawić jakąś konkretna historie ale można było bazując na kilku autentycznych ludzkich historiach stworzyć jakaś REALISTYCZNĄ zgrabna fabule a nie kompletnie nierealistyczną bezsensowna historyjkę.

"bo nie umiesz odpowiedzieć na pytania postawione przeze mnie"

a na które to pytanie nie odpowiedziałem ?

ocenił(a) serial na 8
polukr

Czy zawsze trzeba pisać wielkimi literami, że film oparty na prawdziwych wydarzeniach, nie jest kropka w kropkę taki sam jak było w życiu ? Natomiast co do tego, że wiele wydarzeń autentycznych z czasów okupacji dałoby się przedstawić jako ciekawe, zgadzam się. Tylko, że wtedy twórcy musieliby naprawdę dość szczegółowo przedstawić, jak to wyglądało, a to mogłoby widza znudzić. Tu wygląda to tak: dowódca mówi, że jest jakiś ważniak SS do rozwalenia, oni się zgadzają, biorą broń, rozwalają gościa, albo nie i po temacie. A w życiu musieli całymi dniami obserwować cel, planować, a czasem, gdy było już tak blisko, rezygnować.

ocenił(a) serial na 1
Krytykant

Kompania E 506 pułku 101 DPD przez kilka tygodni dozorowała front na Renie i co pokazali w serialu jak siedzą całymi dniami bezczynnie w okopach ? nie pokazali jeden dzień w którym coś się działo. Dlatego nie trzeba pokazywać w czasie rzeczywistym jak cichociemny z publicznego szaletu przez tydzień obserwuje niemiecki posterunek :)

"...to mogłoby widza znudzić"

jakoś amerykańskiego widza nie nudzą autentyczne losy ich bohaterów. Czyżby polski widz był większym debilem niż ci z za oceanu ?

ocenił(a) serial na 8
polukr

Większym to może nie, ale jak znam życie, twórcy kierują się zasadą, że o tym, czy ten serial będzie, czy nie, decyduje oglądalność. A oglądalność = dużo widzów. A większość widzów to idioci, którzy z książką o historii mieli do czynienia tylko w szkole i nie zawsze byli pilnymi uczniami. Brzmi brutalnie, ale tak to moim zdaniem widzą pewnie szefowie TVP. Co innego prywatna TV, tam trzeba dawać seriale dobre, inteligentne, gdzie widz płaci i byle czym się nie zadowoli.
Lubię ten serial, oglądam, mam sentyment, ale sam muszę przyznać, że nie są to wysokie loty :(

ocenił(a) serial na 1
Krytykant

"A większość widzów to idioci..."

Przypominają mi się szkole lata gdy większość klasy dostawał "pały" :) co mówili w tedy rodzice ? ... a jak większość skoczy z mostu to też skoczysz ! :))

Dawniej o tym co jest dobre a co nie decydowali ludzie kruży mieli jakieś poczucie estetyki, gust czy sie po prostu znali na filmie czy muzyce, i to oni kreowali gusty ludzi którzy takich zdolności nie mieli. Wszak ludzie są rożni i nie każdy pobije rekord w biegu na 100m jak i nie każdy ma poczucie estetyki filmowej. A dzisiaj o tym co jest dobre decyduje motłoch który nie ma o tym pojęcia, i to jest jedno z przekleństw dzisiejszych czasów. Nie rozumiem dlaczego wszelcy twórcy równają w dół.

ocenił(a) serial na 10
polukr

kurom madralo; kurom; kurom; om na koncu nie ą; jak chcesz sie powymadrzac to rob to z klasa, a piszac w ten sposob no niestety nie dodajesz sobie uroku; to jest naprawde zenujace, gdy ktos w ten sposb sie zachowuje; wstyd mi za ciebie, gdy czytam cos takiego; troche dystansu do siebie proponuje

ocenił(a) serial na 1
pokoj10

To ze jestem noga z ortografii i tego typu podobnych zagadnień nie znaczy ze nie mam pojęcia o tematyce opisywanej na tym forum. To nie jest temat ojczyzna polszczyzna. !?

ocenił(a) serial na 10
polukr

i tak sobie mysl; a co!

ocenił(a) serial na 8
Enemie

Fajnie, że gra tak dobry aktor, jak Robert Gonera, mam nadzieję , że rozwiną trochę jego rolę :)

ocenił(a) serial na 6
Enemie

ja sie cieszę, że trochę rozwinęli role Wysockiego i tego goscia od rogali na straganie (Leszek Lichota i Piotrek Rogucki) . Jak dla mnie dwie najbardziej charakterystyczne postaci tego serialu, szkoda że trzecio, czwarto planowe... :P