PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=470293}

Czas honoru

2008 - 2014
8,0 89 tys. ocen
8,0 10 1 88745
7,5 11 krytyków
Czas honoru
powrót do forum serialu Czas honoru

Osmańska

ocenił(a) serial na 8

Trochę przesadzili z dramaturgią że Osmańska była agentką brytyjskiego wywiadu i zabili ją niesłusznie...

huzar186

Czemu? Fajny zwrot akcji, jedyny zresztą w tym odcinku.

janosik6

mnie tylko zdziwiło, że w obliczu śmierci nie mówiła nic co mogłoby zahamować wykonanie wyroku. cytat: "Popełniacie błąd, Michał pomóż mi" to trochę za mało, żeby się szybko uratować skórę.

MackuPicku

Otóż to. Poza tym to jakiś nonsens, że cichociemni, którzy są związani z wywiadem brytyjskim nie wiedzą nic o agentce którą sprawdzali przez trzy odcinki (przed sprawą poligonu i V2), a później nawiązali z nią współpracę. Totalny idiotyzm, który jest całkowicie nieprawdopodobny.

huzar186

Przesadzili z podwójną obsadą tej samej aktorki. Boczarska grała wcześniej więżniarkę na pawiaku, która uciekła z Wandą, a potem w Osmańską.

ocenił(a) serial na 8
Hans_Kloss

Przecież to była jedna i ta sama osoba. Sam ten pułkownik z wywiadu mówił, że zdobywała informacje na Pawiaku.

uploader

Mówił, że zdobywała informacje na Pawiaku, ale nie mówił, że to ta sama osoba. Przecież Osmańską znało towarzystwo, to nie przywitaliby jej z ''otwartymi rękami'', że znów sie spotkali?

ocenił(a) serial na 8
Hans_Kloss

Z tego co pamiętam to Osmańską (tą z 2 sezonu) znała tylko Wanda. Gdy Bronek witał się z Wandą po ucieczce z Pawiaka, Loli notabene już tam nie było, bo uciekła z pistoletem. Tak więc Osmańskiej nikt nie znał w 4 sezonie poza Wandą, a ta pracowała w Niemczech, gdy była ta impreza zaręczynowa. Wanda nie widziała Osmańskiej w 4 sezonie. Poza tym gdzieś na necie był przeciek, że rola Loli będzie kontynuowana (była nawet o tym mowa na forum).

huzar186

Zgadzam się. Skoro chowała w walizce dokumenty, a w obrazie mikrofilm; podała im fałszywy adres i nazwisko; kontaktowała się potajemnie z rosjanami nic nikomu nie mówiąc - to co mieli sobie pomyśleć?

ocenił(a) serial na 5
Zuzulek

Włączyć myślenie i skontaktować się z Londynem - AK miało sprawny wywiad, a za Osmańską zabrali się dopiero po wielu dniach inwigilacji.

Wkurzyłem się że była agentką Brytyjczyków - cieszyłem się że ten laluś okazał się łatwowiernym baranem kokietującym agentkę Abwehry/sowietów a tu taki zonk:).

tc1987

Związek Michała z Osmańską też mnie wkurzał, ale jakieś brednie, że jest agentką brytyjskiego wywiadu w ostatnim odcinku... Mogliby wszystko normalnie zakończyć!

ocenił(a) serial na 8
Zuzulek

o to chodzi. Zabić konfiturę i tyle... a tak wszyscy musieli patrzeć jak Wesołowski płacze...

huzar186

No niby tak, ale oprócz tej sytuacji to cały odcinek był do bólu przewidywalny, więc musieli wrzucić coś takiego, aby był element zaskoczenia. Choć wg mnie to trochę lipa była, bo patrząc na całą historię z Osmańską, to jakoś średnio zasmucił mnie fakt, że okazała się brytyjską agentką.

deborzanka

Może rzeczywiście nie było jakoś mega ciekawie, ale, że na samym końcu złapią Lenę to się nie spowdziewałam...

ocenił(a) serial na 1
Zuzulek

TAK TAK a obraz z mikrofilmem jest schowany w kiełbasie ukrytej w piwnicy Cafe Rene ;)