PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=470293}

Czas honoru

2008 - 2014
8,0 89 tys. ocen
8,0 10 1 88770
7,5 11 krytyków
Czas honoru
powrót do forum serialu Czas honoru

Nie wiem czy zauważyliście, ale nasi wojacy strasznie dużo palą i nie przeklinają, co na polski serial
jest dziwne, bo przeważnie co 2 słowo w polskim filmie to k ch p itd itp, a tu wszystko ładnie pięknie
pełna kultura hehe

ocenił(a) serial na 5
Bogdan4674

cenzura na qrva a reklama na szlugi........akcyza i wpływy dla ryżego..

ocenił(a) serial na 9
Bogdan4674

A może po prostu jest w ten sposób pokazane, że ludzie 70 lat temu byli bardziej kulturalni i nie upychali przekleństw w każdej rozmowie, tak jak ma to miejsce dziś, kiedy większość społeczeństwa jest tak ograniczona umysłowo, że bez qurw i paru innych podstawowych słów nie potrafią się normalnie komunikować ze światem.

ocenił(a) serial na 8
Bogdan4674

W tamtych czasach tyle nie przeklinano, bo polskie społeczeństwo było zupełnie inne, ludzie kulturalni, z klasą, z manierami. Przeklinał wtedy jedynie najgorszy margines społeczny. A teraz co drugi Polak to żałosny cebulak z niską pensją, dla którego liczy się tylko piwo i bzykanie i umie tylko: k... ch... i wypier.... Gdyby powstanie miało wybuchnąć teraz nie trwało by nawet pół dnia, bo część by uciekła, a część narobiła w gacie.
Kiedyś kolego, to byli Polacy, teraz jest Polactwo i może garstka ludzi ma jakieś wartości.

A że dużo się pali i pije to akurat normalka na każdej wojnie, po każdej stronie konfliktu, nawet ci co nie walczyli a np. służyli w obozie koncentracyjnym, wpadali w alkoholizm.
Co do palenia, Ja bym się raczej zastanowił, skąd oni mają w czasie wojny i w komunie takie papierosy jak Lucky Strike...

ocenił(a) serial na 10
MrJigssaw

Nie filozofuj

MrJigssaw

Zgadzam się. Weź pod uwagę to, że podczas wojny zabito bardzo dużo inteligencji, elity społecznych. Nie wiem jak u Ciebie w domu, ale moi Dziadkowie jak słyszą "kurczę" to się bardzo oburzają, tak kiedyś po prostu było i nie miało to znaczenia, kim się było. Ludzie wulgarni byli uważani za niebezpiecznych i źle wychowanych.

MrJigssaw

To prawda w 100 %...spoleczenstwo zeszlo na psy i w tym wina chyba czerwonych i bycia pod ich butem przez kilka dziesiecioleci. Co do kwesti wybuchu powstania wspolczesnie: osobiscie gleboko watpie w jego sens bo i o co niby tu walczyc?
Za ten rzad czy kolejny a podobny?
Spytaj zyjacych powstancow czy o taki kraj walczyli. Odpowiedz wszyscy znaja.

Bogdan4674

No akurat w tych latach z przekleństwami było wówczas trochę inaczej. W '39 roku podczas premiery kinowej Przeminęło z Wiatrem widzowie wychodzili oburzeni z sal gdy padało słowo "damn" (ang. przekleństwo, cholera).

Bogdan4674

Z tym paleniem to faktycznie przesadzili. Momentami praktycznie w każdej nowej scenie zapalają, lub palą papierosa. Szczególnie zwracałem na to uwagę, gdyż byłem akurat w trakcie rzucania i bardzo mnie to raziło. Rozumiem - palacze - ale czy w każdej scenie muszą palić? :-o