Podobno ma powstać jeszcze czwarta seria, tak jest napisane na wikipedii. Oby nie zrobili z tego tasiemca.
Nie ukrywam że serial mi się podoba i uważam że obecna trzecia seria powinna już być ostatnia. Nie można tego ciągnąć w nieskończoność, serial będzie z czasem coraz słabszy, aż w końcu nikt nie będzie chciał go oglądać. Już lepiej żeby zapadł w pamięci widzów jako "ten dobry serial".
No akcja dzieje się w 1943 więc coraz bliżej końca wojny w Polsce, mam nadzieję że darują sobie powstanie Warszawskie.....
no ja też uważam że nie powinni z tego zrobić tasiemca ;-)
może zrobią coś takiego ze pokarzą jak wojna się skończy i że wyszczy będą razem taki Happy End
Moim zdaniem nie bedzie happy endu,nie może być tak różowo by wszyscy w finale przeżyli.Nie sądzę też ,żeby chcieli mieszkać w Polsce po skończeniu wojny,mogłoby się to dla nich źle skończyć.
Ogólnie trzecia seria bardzo mi się podoba i nie mam nic przeciwko,by kontynuowali serial w przyszłości,powiedzmy dwa trzy sezony więcej,coś o powstaniu w getcie ,powstaniu warszawskim, tematów jest sporo.
Muszę ci rozczarować powstania warszawskiego i w getcie nie
będzie bo TVP ma za mało kasy ;/
Będzie 4 seria i będzie opowiadać losy bohaterów po wojnie
(... Słowo, które nie pada
Cały serial jest zaplanowany na cztery sezony, w sumie 52 odcinki. Byłoby więcej, ale brak funduszy z góry skreślił opowieść o Powstaniu Warszawskim. Trzecia seria skończy się więc przed wybuchem walk o stolicę, czwarta ma mówić o powojennych losach bohaterów. .. )
tak pisali w Wyborczej ale kto wie może się co zmienić ;)
Wyborczej tak całkiem to nie wierzę ale pożyjemy zobaczymy.Nie bardzo widzę taki sztuczny przeskok , co po wojnie będą robić? Walczyć z władzą ludową?
no ja też mam nadzieje że pokażą powstanie no bo co .. ? II wojna światowa beż Powstania ? Pfff... nie wyobrażam to sobie ..
no dokładnie tej co możne być po wojnie przez 13 odcinków będzie jak żyje się po wojnie ?? - Głupota!!
zamiast tego niech zrobią powstanie !!
I niech w końcu pokażą armię czerwoną na drugim brzegu Wisły czekającą na upadek Powstania.
I uważam że powinni pokazać jak mniej więcej wyglądała warszawa po upadku ..
a ogólnie dobrze jest że powstaje taki serial bo połowa narodu od wieku 13-16 nie wie kiedy była wojna,co to był Katyń i wogóle nie znają własnej historii kraju i tożsamości bo można powiedzieć "Bo do dupy jest mieszkać w Polsce" ale nie patrząc to ci którzy to mówią najbardziej niszczą ten kraj ..
A Polska jest tak zacofana bo mimo że od komuny minęło prawie ponad 20 lat [Chyba] to nadal są bloki po komunistyczne,partie i wogóle np. 8 lata temu płyty z USA wychodziły dopiero po roku od premiery teraz jest lepiej jeżeli chodzi o technikę ale tak patrzeć na kraje które nie były pod komuną są lepiej rozbudowane względem technicznym,muzycznym itp ..
Masz rację obecnie być patriotą to obciach,nawet szkola tego nie uczy.W podstawówce na lekcjach dzieci uczą się więcej o historii higieny czy ustrojow politycznych niż przeszłości swego kraju.Taki serial jak Czas honoru ,mimo,że na lekcję historii niezbyt się nadaje daje jednak młodym ludziom jakieś pojęcie o wojennych czasach.
No dokładnie ...
Ministerstwo Edukacji Narodowej strasznie teraz rozwala szkoły.
A ciekawostka tam gdzie była siedziba gestapo [ czyli Aleje Szucha ] teraz jest siedziba MEN
ja akurat chodzę do szkoły gdzie właśnie uczą historii II wojny i wogóle [ patron szkoły to Szare Szeregi] wiec samo przez siebie młówi ale rzadko się zdarza ..
jak ostatnio oglądałam wiadomości to robili badania jak polska młodzież zna historię Polski ponad 80% ludzi w wieku od 13-17 lat nie wie kiedy wybuchła i skończyła się II wojna beznadzieja a podobno mamy tak rozbudowaną edukacje ;/
czas honoru to naprawdę fajny serial ale znajdą się tacy co twierdzą że jest beznadziejny ale cóż o gustach się nie dyskutuje ..
a rozwaliło mnie że ostatnio moja koleżanka z podstawowy powiedziała ze Auschwitz to polski obóz zagłady .. myślałam że ją zaraz strzele ..
ale zamiast głosić że Obóz zagłady był niemiecki to cały świat uważa że był Polski ... Nasi politycy to naprawdę są nie normalni USA powinna nas za to przeprosić ..
A jeszcze jedno sory ze się tak rozpisuje ale tego koleś to naprawdę ma czelność pisać takie bzdury :
David Irving wspiął się na szczyt, tylko po to, by upaść na dno. Enfant terrible historii. Człowiek, który potrafi opluć wszystko: włącznie z historią własnego narodu. Napisał, że Hitler był przyjacielem i obrońcą Żydów, a Auschwitz to nic innego jak Disneyland.
Tutaj jest cały artykuł jeśli chce ktoś przeczytać :
http://www.newsweek.pl/artykuly/sekcje/polska/david-irving-w-polsce--czyli-ausch witz-jak-disneyland,64810,1
Mam nadzieje że nie zakończy się na 3. sezonie, i będzie co najmniej jeszcze jeden. W końcu każdy ma tylko 13 odcinków, więc razem by było 52 (przy 4 sezonach). Według mnie różne świetne seriale (np. Prison Break) "psuły się" mniej więcej po drugim sezonie, z tym że tam każdy z nich miał miej więcej 24 odcinki. Więc myślę że 4 sezony będę jak najbardziej ok. Oglądalność póki co jest bardzo dobra, więc nie jest źle.
W IV serii, wiem nawet jaka będzie fabuła. Na razie łapią ich, a oni ciągle biorą nogi za pas. W IV serii będzie motyw "zabili go i uciekł" :-) Z całym szacunkiem, lubię ten serial, ale momentami zaczyna mnie już śmieszyć.
Gorzej. W IV serii "Czasu humoru" będzie jak w dowcipach o Stirlitzu.
Mianowicie trzej amigos zwiewają ponownie z Pawiaka, po drodze samodzielnie rozpieprzając z kompanię niemieckiej piechoty przy okazji uwalniają cały konwój więźniów przyćmiewając uwolnienie "Rudego" pod Arsenałem i zamach na Kutscherę. Wściekła podruba Brunnera Rainer mówi do rabkego widząc jak uciekają
-Czemu ich nie gonisz?
-A po co? I tak nam zwieją jak zawsze!
Właśnie coś takiego będzie - "Czas humoru" normalnie a nie opowieść o Cichociemnych i okupacji:P. Do legendarnej "Stawki się to nawet nie umywa:).
Dobre :-) Zgadzam się. Jeśli chodzi o Stawkę... 100% racji. "Stawka większa niż życie", powstała w latach 1967-68 i jakoś nie były potrzebne wielki nakłady finansowe (o których braku czytałam gdzieś wyżej w komentarzach), żeby powstała logiczna i trzymająca się kupy fabuła.
Byc może Czas Honoru w czwartej serii dopisze nowa kartę historii i do słynnego procesu szesnastu dołączy proces Czwórki Wspaniałych, którzy do ostatniego niedzielnego wieczoru nie dadza się złapać. (No i po co się rozdrabniać na jakieś tam powstanie... Przecież to już BYŁO!) I w tle ten patetyczny chwytający za serce soundtrack... na-na-na-naaaa... na-na-na-na-na-naaaa!
Co ty? Proces wielkiej czwórki w Moskwie? Przecież oni i tak zwieją z Łubianki i rozpieprzą po drodze kilku podwładnych samego Berii, jego samego raniąc po drodze.
Ale wcześniej:
-W V serii dziejącej się w 1942 roku okaże się że to oni wykonali całą akcję "Wieniec", samemu rozpieprzając podczas niej parę pociągów jadących do Rosji,
-W VI serii dziejącej się wiosną 1943 wraz z tym młodym Mozlerem rozgromią wojska otaczającego Getto. W dodatku chwilę wcześniej okaże się że to oni naprawdę odbili "rudego" - z samego Pawiaka!
- VII seria - zima 1944 - sami załatwią Kutscherę.
-VIII i pwostanie - no o tym lepiej nie mówić, ale przyćmią bez wątpienia książkę Marcina Ciszewskiego "www.1944.pl":).
Boki będzie zrywać jak zawsze po obejrzeniu każdego odcinka tej komedii:). Nawet ja trochę trafi się bardziej znośnych aktorów, wątków czy bardziej logicznych zdarzeń, to i tak reszta wpadek pociągnie serial na dno:).
Najgorsze jest to że i tak uważąm że ta farsa jest lepszym pomysłem, niż gdyby społeczeństwo miało oglądąc te szmiry dla idiotów pokroju różnych "S jak szajs" i td. A tak to może u niektórych wybudzi poczucie przynależnośći do kraju i ludzi którzy naprawdę za niego kiedyś oddawali życie.