PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=470293}

Czas honoru

2008 - 2014
8,0 89 tys. ocen
8,0 10 1 88768
7,5 11 krytyków
Czas honoru
powrót do forum serialu Czas honoru

Rainer w 6 sezonie

ocenił(a) serial na 6

Lubię ten serial, według mnie jedna z lepszych polskich produkcji ostatnio, jednak 6 sezon rozczarował. Nagromadzenie irracjonalnych i durnych wątków z sezonu na sezon niebezpiecznie rosło. I jak dla mnie w 6 przekroczono tą granicę. Czy naprawdę twórcy musieli w wielu fragmentach aż tak popłynąć w kierunku fantastyki?

Co mnie najbardziej poirytowało w ostatnim sezonie to wątek Rainera. No rozumiem, że to pewnie lubiana postać wśród widzów, no ale bądźmy poważni... Kto wpadł na tak durny pomysł, aby wymyślić bajeczkę, że amerykanie wysyłają z powrotem do Warszawy byłego szefa tamtejszego Gestapo (!), dają mu w prezencie nowy paszport bez żadnej kontroli, a pilnuje go tylko tłumaczka (!!), Rainer oczywiście grzecznie wykonuje polecenia, no bo przecież nie wpadł na to, że mógł w pierwszej lepszej okazji uciec w siną dal z nowym paszportem... Za to hasa sobie radośnie niepokojony po mieście w którym jest na szczycie listy poszukiwanych ;) Mistrzostwo!

To co mnie jeszcze wyjątkowo śmieszy to, gdy ktoś zostaje ranny w serialu, to uwaga niespodzianka! Zawsze trafia do jedynego szpitalu w Warszawie i zostaje pacjentem jednego z nielicznych lekarzy w mieście, oczywiście niestrudzonej doktor Kotarskiej ;)

Gdy się przymknie oko na parę wątków, to serial broni się jak na polskie warunki, no ale naprawdę, czy nie można było rozwiązać paru spraw trochę sensowniej? Dobry serial, ale pozostawia spory niedosyt i poczucie zepsucia naprawdę dużego potencjału...

snikers

To w końcu serial :) Są absurdy, ale moim zdaniem elementarny realizm został zachowany. Bardziej denerwuje mnie impotencja scenarzystów - nie dało się w 6. sezonie wymyśleć niczego innego niż kolejne uwięzienie Rudej i kolejne jej odbicie? Albo śmierć Janka - niemal kopia śmierci Czesława....

ocenił(a) serial na 8
snikers

Jak dla mnie slabizna...Scenarzysci kreca sie w kolka i robi sie durny schemat pt. "ktos jest wieziony, potem odbijany". Jesli brdzie kolejny sezon to beda odbijac wszystkich po kolri...litosci.

snikers

Polacy niestety nie wiedzą kiedy należy zakończyć jakiś serial... Czas Honoru mimo (sporych) "uproszczeń historycznych" i braku realizmu wielu wydarzeń z tym związanych oraz nijakiej grze niektórych aktorów był serialem bądź co bądź wyróżniającym się i przyjemnie się go oglądało... do czasu. Wg mnie powinni ten serial zakończyć na trzecim sezonie, a darować już sobie czwarty (początek absurdów), piąty (dopełnienie absurdów a w dodatku nuda totalna) i przede wszystkim szósty (KOMEDIA POWOJENNA!!!!) - tego się już niestety nie dało oglądać . I uważam, że siódmy sezon nie powinien powstać, niech wymyślą coś innego, nowy serial, nowe wątki, nowe postaci itd. i błagam może tym razem bez pana z na wspólnej :P

wiolkas7

Według Ciebie, a mi natomiast 5 i 6 sezon bardzo się podobały, nawet nie wiem czy nie bardziej niż te z Niemcami, więc dobrze że powstały.

janosik6

jak pisałam, wg mnie, każdy ma inny gust :)