PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=470293}

Czas honoru

2008 - 2014
8,0 89 tys. ocen
8,0 10 1 88767
7,5 11 krytyków
Czas honoru
powrót do forum serialu Czas honoru

Rosyjski major 

użytkownik usunięty

Nie wiem czy się zgodzicie ale Bocian ten rosyjki major jest gwiazdą 5 serri.
Przyćmił nawet Adamczyka.
Kradnie przedstawienie innym aktorom gdy się pojawia.

może i tak ale dla mnie Ryszkowski - jakopostać - świetna;)
dr Maria

tak w druga stronę - chłopaki a raczej pomysł na nich - wypala się chyba powoli;/ strasznie nudne - Władek, Bronek i Michał
Janek jeszcze ciągnie troche fabułe...

przepraszam za rte dziwne porównania ale chyba są zrozumiałe?

urga

W ostatnich odcinkach, a szczególnie w "Koniec tej miłości" główna czwórka była jakby tłem, a pierwsze skrzypce odegrał Ryszkowski.

ocenił(a) serial na 10
urga

Zgadza sie.Robi sie to naciągane i nudnawe,ale nadal bardzo dobre.

ocenił(a) serial na 8

Hehe, mimo iż z niego niezły s.k.u.r.w.i.e.l, to też przypadł mi do gustu :)

Nikt tak nie kradnie tego show jak Rysiek z Klanu

ocenił(a) serial na 9
Vanessa100

Niestety, mało go eksponują :D Jestem ciekawa, jakie tortury stosuje podczas przesłuchań? Mycie rączek aż skóra popęka ;)?

Azzurro

Brakuje mi w tym serialu Bożenki i Jaśka

ocenił(a) serial na 9
Azzurro

Nie. Zamykanie w łazience z piwem "Bartek" i otwieranie łazienki śrubokrętem.

Oj, to prawda. Rasowy czarny charakter.

Cassandra52

5 seria jest ostatnią niestety.Fajnie się to oglądało i młodzi ludzie mogą troszkę się dowiedzieć jak naprawdę było po wojnie.Teraz lewackie żydokomunistyczne media niechętnie o tym mówią.

Blue Power

Zakład że będą jeszcze co najmniej dwie serie?

No cóż, z czarnego charakteru aktorom zwykle daje więcej wyciągnąć. Zwłaszcza w CH, jako że grają ich jednak lepsi aktorzy.

Co do rosyjskiego majora, moim zdaniem to jedna z niewielu pełnokrwistych czarnych charakterów w serialu (Rainer jest super, cwany itd, ale to w sumie łagodny facet, sam muchy by nie skrzywdził; Rappke był z kolei mało błyskotliwy na wzorcowy czarny charakter, Cielecka ma ciągle wyrzuty sumienia itd. , Wasielewski też jakiś niejednoznaczny mi się wydaje) W poprzednich seriach równie pełnokrwiści byli w moim odczuciu gestapowiec Fuss z Krakowa (szkoda, że zabili w Edenie) i Mossler.
Drugą gwiazdą na pewno jest Ryszkowski jako bohater tragiczny.

ocenił(a) serial na 8
____agata____

no i Rappke też sadysta

____agata____

No i jeśli chodzi o czarne charaktery to trzeba jeszcze wspomnieć o kacapie,którego grał Mirosław Baka(3 albo 4 seria).To ten co wyrwał paznokcie Bronkowi.
Przemysław Bluszcz w tych okularkach idealnie pasuje do roli sadysty.Postać Rappkego bezbłędna.
SS-Standartenführera Gerda Kellera,którego zagrał Stelmaszczyk też należy zaliczyć do czarnych charakterów no i oczywiście tego gestapowca z Getta Mongoła.Sadysta jakich mało.
Najbardziej ze wszystkich wkurzał mnie Mosler-żydowska gnida i Tadeusz:)

Blue Power

No i Halbe, ale on był trochę takim cwaniakiem jak Rainer.

Blue Power

Rappke oczywiście był świetną postacią, ale do mojego wzorcowego czarnego charakteru brakowało mu właśnie takiej przebiegłości, jawnego cynizmu itd. Ale Zwonariew takim pomocnikiem, w przeciwieństwie do Adamczyka na pewno by nie pogardził ;)

ocenił(a) serial na 8
Blue Power

Dla mnie największym zaskoczeniem był Marian Wachowicz, a raczej aktor który go grał. Nie wiedziałam, że Piotr Cyrwus potrafi całkiem przekonywująco zagrać czarny charakter.

ocenił(a) serial na 6

Dobrze zagrany zagrany.

Uśmiałem się, gdy zobaczyłem tego aktora w sobotnim odcinku "Domu" (pierwszy odcinek ostatniej serii), gdzie w zabawny sposób udawał geja (partnera Stużyńskiej w tańcach).

użytkownik usunięty

W 100% się zgadzam i trudno się dziwić, bo Pan Grzegorz to świetny aktor (no i przystojny eh...), szkoda, że tak rzadko gra w filmach czy serialach. Zwonariew jest po prostu genialnie zagranych, władczy, niesamowicie pewny siebie, no i raczej daleko mu do łagodności Rainera. Swoją drogą to dość zastanawiające, że w polskim serialu o okupacji moje ulubione postacie to szef gestapo i ruski major.