PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=470293}

Czas honoru

2008 - 2014
8,0 89 tys. ocen
8,0 10 1 88752
7,5 11 krytyków
Czas honoru
powrót do forum serialu Czas honoru

Rozkręca się

użytkownik usunięty

i akcja idzie w dobrą stronę.Czas honoru,Świat według Kiepskich i Daleko od noszy 2 to jedyne seriale jakie obecnie oglądam w polskiej tv,bo to jedyne,które da się oglądać i człowiek świetnie się przy tym bawi.

ocenił(a) serial na 5

No to żeś pochwalił ten serial zrównując go z Kiepskimi. Nawet ja i paru innych krytykantów w cynicznym żarcie z tego serialu nie zrobiłem takiej potwarzy dla twórców. Mam nadzieję że to był tylko żart:).

użytkownik usunięty
tc1987

bo co te trzy seriale są bardzo dobre i jedyne jakie oglądam w polskiej Tv wymieniłem je co prawda innej kategorii są,ale nie oto mi chodziło raczej,że to jedyne polskie seriale,które da się oglądać w dzisiejszej tv

O kurde jakie zestawienie, masakra jakaś ! Nie stawiaj "czasu honoru" na równi z tym pozostałym gównem bo sam się ośmieszasz..
Dobra więcej już nic nie napiszę bo za bardzo nerwy mi puszczą i będę żałować.

ocenił(a) serial na 1
Ines82

Twórcy Kiepskich czy daleko od noszy przynajmniej są szczerzy. Robią proste serialiki z prostym humorem przy oglądaniu którychś nie trzeba się wysilać. Takie proste byle co dla ludu :) A tym czasem twórcy czas honoru twierdza ze wykonują jaką s społeczną misje ukazując polska historie . tylko ze ta historia w serialu jest zmyślona na każdym kroku . tak naprawdę jest to kiczowate pseudo romansidło które ładnymi buźkami ma przyciągnąć bezmózgich widzów zrobić oglądalność . i jak widać prosty lud to chwyta i sika z wrażenia jaki to niby super poważny serial ogląda.

użytkownik usunięty
polukr

tak,a amerykański patos nacechowany efektami specjalnymi pewnie oglądasz nom stop oraz dajesz 10/10 i o tym nie wiesz Szeregowiec Rayan,Helikopter w Ogniu,Ostatni Samuraj,Tańczący z wilkami dobre kino,ale też nacechowane patriotyzmem amerykańskim gównem mogę nazwać jak pisałem wcześniej 1920 wojna i miłość Hoffman mam nadzieje uratuje Bitwę Warszawską wole oglądać takie kino historyczne jak Czas honoru niż kolejne Klany,ale najlepsza była Tajemnica twierdzy szyfrów tutaj należą się gratulacje TVP,bo to oni chyba nakręcili o ile pamiętam

ocenił(a) serial na 1

"tak,a amerykański patos nacechowany efektami specjalnymi pewnie oglądasz nom stop ..."

A co mam oglądać jak polscy twórczy serwują dziadostwo za dziadostwem. Tajemnica Twierdzy szyfrów była jeszcze w miarę znośna. Chociaż zniszczyły ten serial sceny typu , główny bohater przez 10 minut chodzi w te i wewte po pokoju abo przez 5 minut pokazują jak gościu oparty o jeepa pali papierosa :).

Co złego jest w patosie, co złego jest w pokazywaniu bohaterów. Chciałem sobie oględność serial o polskich bohaterach walczących z okupantem a zaserwowali mi jakiś kiczowaty produkt w którym niema za grosz rzeczywistości historycznej. Czyżby nie było w polskiej historii bohaterów i trzeba tą historie zmyślać. ???? Chcąc niechcąca muszę zachwycać się amerykańskimi bohaterami. Bo jak widać w Polsce chyba takich nie było. nawet w Czechach byli a u nas nic... pustka ;)

"Hoffman mam nadzieje uratuje Bitwę Warszawską"

Nie powinno się krytykować czegoś czego się nie widziało ale po tych fragmentach co widziałem to podejrzewam ze Urbańska i Szyc zniszczą ten film . Wizualnie zapowiada się ciekawie ale aktorsko to strach się bać . ...Obym się mylił.

użytkownik usunięty
polukr

Szyc nie zniszczy on ratuje produkcje,ale Urbańska nie pasuje do tej roli tak nie wyglądały kobiety w tamtych czasach nawet moja babcia tak stwierdziła ja nie patrze na polskie seriale historyczne jako historia,bo historyczne kręciliśmy do 2000 Potop,Krzyżacy itp,a jako fajne kino przygodowe na tle historycznym też oglądam patosy Ameryki,ale bardziej jeśli chodzi o historię patrze na Japończyków(Siedmiu Samurajów)na polskie kino patrzę z przymrużeniem oka i coraz rzadziej je oglądam,bo nie widzę poza tymi 3 serialami co wyżej wymieniłem nic ciekawego do oglądania,a kiedyś była Wilczyca,Lokis rękopis profesora Wittembacha, Diabeł,Na srebnym globie itp

ocenił(a) serial na 8
polukr

"tak naprawdę jest to kiczowate pseudo romansidło które ładnymi buźkami ma przyciągnąć bezmózgich widzów zrobić oglądalność"
Zastanawiające... Jeśli tak mocno i z tak wielkim przekonaniem krytykujesz ten serial to (zdaje się) musiałeś go oglądać (i to odcinek za odcinkiem, bo trudno oceniać serial po jednym epizodzie, prawda?), więc czy uważasz się za "bezmózgiego widza" który skusił się "na ładne buźki" bo myślał, że obejrzy "super poważny serial"?

użytkownik usunięty
ocenił(a) serial na 1
Scatebra123

Nie trzeba jeść całej zupy aby stwierdzić ze jest za słona ! :)

użytkownik usunięty
polukr

a ty swoje to jeden z lepszych seriali ostatnich lat wiem,że Wesołowski i Zakościelny wkurzają,ale 1/10 to lekka przesada Glowisz ,Małaszyński,Olbrychski,Englert też występowali w tym serialu,a Adamczyk przechodzi samego siebie na pewno jeśli jesteś antyfanem to na jeden nie zasługuje pewnie Niezniszczalnych uważasz za arcydzieło

ocenił(a) serial na 1

Ja według ciebie serial który ma mnóstwo błędów logicznych i technicznych jest dobry to gratuluje :) Wielu błędów można by uniknąć gdyby np. scenarzysta na mapę spojrzał , ale poco się męczyć jak tępy lud i tak to kopiuje.

ocenił(a) serial na 8
polukr

Ty na szczęście nie zaliczasz się do tego "tępego ludu" i wiesz, że CzH to gniot totalny, nieodzwierciedlający prawdy, który nie powinien był ujrzeć światła dziennego. Polska się cieszy, że ma jeszcze takich obrońców swojej historii!

ocenił(a) serial na 1
Scatebra123

Ku chwale ojczyzny ;)

użytkownik usunięty
polukr

a co mnie obchodzą błędy logiczne w Helikopterze w ogniu,Matrix,Ostatnim Mohikaninie też znajdziesz sporo błędów logicznych tyle,że to amerykański film więc dasz więcej z takim podejściem to pozostaje ci oglądać same wiadomości jak szukasz prawdy historycznej w polskich filmach to gratuluje

ocenił(a) serial na 1

Gdyby tych błedów było tylko sporo to bym przemknął oko ale tu bad błędem pogania .

"jak szukasz prawdy historycznej w polskich filmach to gratuluje"

Skoro w amerykańskich może być to czemu w polskich to nie ma? czyżby polscy twórcy byli bardziej tępi od rzekomo głupawych amerykanów ?

użytkownik usunięty
polukr

a od kiedy w amerykańskich jest prawda historyczna Pear Harbor,Helikopter w ogniu,Green Zone,Szeregowiec Rayan,Word Trade Center, po prostu są lepiej zrobione to patosy gdzie bez przerwy powiewa flaga amerykańska i nikt nie ma pretensji,ale jak polska to zaraz,że propaganda Pisu nie tylko ciemnogród pisowski wie co to patriotyzm inni wiedzą i to dużo lepiej i nie śpiewają hymnu z ziemi polskiej do polski jak prezes pewnej partii CH serialem bardzo dobrym jest czy ci się to podoba czy nie

ocenił(a) serial na 1

"a od kiedy w amerykańskich jest prawda historyczna..."

Pear Harbor, to akurat kiepski film i błędy można długo wymieniać ale podstawowe fakty historyczne odnośnie samego ataku jak i późniejszego nalotu na Japonię są w miarę poprawne tymczasem fabuła "czas honoru " jest z palca wyznana.

Helikopter w ogniu - film powstał na podstawie relacji uczestników walk.

Green Zone- nie ogladałem

,Szeregowiec Rayan - scena desantu na plaży jest na podstawie relaci uczestników tamtych zdarzeń. Polecam artykuł w jednym z nr "militaria XX wieku" o desancie rangersów na plaży Omaha. Pozostała cześć filmu to już fikcja ale bazująca na autentycznym wydarzeniu odesłania jednego z braci do USA. Nasi filmowcy też mogli się podeprzeć autentycznymi życiorysami cichociemnych a nie zmyślali wszytko od A do Z

Word Trade Center- w teorie spiskowe nie wierze :)

"to patosy gdzie bez przerwy powiewa flaga amerykańska i nikt nie ma pretensji,ale jak polska to zaraz,że propaganda Pisu"

człowieku ale bredzisz. Przecież ja nie mam pretensji o to ze film jet polski o polakach tyko ze jest tandetnie zrobiony. Bardzo bym się ucieszył widząc ładnie skadrowana flagę w filmie ale niech to bedzie film dobry a nie jakiś kicz.

Mówisz o fladze i patriotyzmie ale ten serial robi z cichociemnych polskich patriotów debili. Przecież nawet weterani odmówili współpracy jak się dowiedzieli szczegółów na temat serialu. ten serial to kpina.

użytkownik usunięty
polukr

jeśli mówisz o 1920 wojna i miłość to zgoda kompromitacja i brak wiarygodności historycznej,ale Czas Honoru to fajne kino przygodowe z dobrymi aktorami(nie mówię o tych 2 Cichociemnych panu W i panu Z) dobra mówisz o weteranach teraz wszystkim się popierniczyło w głowach,każdy wie swoje przecież w sejmie też banda złodziei weteranów solidarności Tusk,Kwaśniewski,Kaczyński, Napieralski,Kalisz,Hoffman,Giżyński,Pawlak,Kęmpa,Niesiołowsk i to samo szambo tylko nazwane inaczej tyle mądrych słów w tv,a autostrad nie ma więc nie mów o weteranach,bo kiedyś walczyli,ale dzisiaj każdy się pcha do koryta i patrzy ile,by tu ukraść

ocenił(a) serial na 1

Przeszkadza ci brak wiarygodności historycznej w " 1920 wojna i milośc" a w czas honoru już nie ? Dziwne :/

I nie porównuj żołnierzy którzy na ochotnika ryzykowali swoje życie do polityków. Trochę szacunku dla żołnierzy. gdzie ty widzisz weteranów kruży się pchają do koryta ??? Bredzisz człowieku bredzisz. A Kwaśniewski Kalisz czy Napieralski nigdy nie byli w solidarności :) A autostrady się budują bez paniki. jedna nawet niedaleko nie i prace idą pełna para aż się szyby trzęsą :)

użytkownik usunięty
polukr

a co przecież obecna władza polityczna to działacze solidarności walczyli i strajkowali teraz kradną,nie mówię o weteranach itp.,ale z jakiej paki chcą z kaczyńskiego zrobić Boga co on poza awanturami politycznymi zrobił dla Polski ja mówię właśnie o tych ludziach.1920 to gówno pseudopatriotyczne bzdety,a CH dobry serial wiesz nie każdy serial danej stacji jest do dupy niektóre są fajne niektóre kiepskie więc dla ciebie wszystkie produkcje danej stacji trzeba wystawić 1,bo jakiś serial ci się nie podobał logiczne myślenie. 1 mogę wystawić wszystkim produkcjom TVNU,bo nikt tego nie ogląda,a Polsat też schodzi na psy,ale te stare seriale trzymają jeszcze poziom ta prace idą pełną parą zwłaszcza na A2 budowaną przez Chińczyków

ocenił(a) serial na 1

ja pierdziele człowieku co mi wyjeżdżasz z jakimiś durnymi politykami jakimś Kaczyńskim itp. Co oni maja wspólnego z Cichociemnymi ? co oni maja wspólnego z kiepską jakością serialów w TVP ? co oni maja wspólnego z tym ze scenarzysta "czas honoru " jest matołem który zmyśla bzdury a TVP mówią ludziom ze te bzdury to polska historia

użytkownik usunięty
polukr

co oni mają wspólnego to przez właśnie takich polityków jak pis i księży oglądasz to co oglądacz powiedz mi czemu w Polsce nie ma odpowiednika The blair witch project nawet w Austalii już powstał Tunel,czemu nie ma polskiego The ring i Klątwy słuchajcie dalej księży,a wyjdziecie jak Zawłodzki na mydle właśnie przez chrześcijańskie podejście do życia w polskich filmach serwuje sie to co się serwuje,a CH to bardzo dobry serial wręcz wybitny jak na polskie warunki

ocenił(a) serial na 1

A co maja wspólnego politycy czy księża z tym ze scenarzysta nie spojrzała na mapę i bredzi o jakimś locie nad Ploesti. co oni maja wspólnego z tym ze scenograf nie poszukał choćby jednej fotografii z rejonu Monte Cassino i umieścił niemieckie stanowiska w jakiejś piaskowni co ni jak nie przypomina gór. To ze ten serial jest taki tandetny jest efektem partactwa i amatorszczyzny ich twórców a nie jakiś księży polityków żydów czy masonów. Po prostu wzięli się za robotę o kturej ni mają pojęcia. A jak będziemy mówić ze dziadostwo jak na polskie warunki to jest i tak dobre to nigdy nie doczekamy się porządnego serialu. Powinniśmy równać do najlepszych a nie zadowalać się dziadostwem.

użytkownik usunięty
polukr

jeśli patrzysz na takie błędy jak wyżej to mogę ci wymieć w każdym polskim jak i zagranicznym filmie kilka błędów dlaczego w Ameryce strzelają z jednego pistoletu i nie wymieniają magazynków,a jak już wymienią to zdążą rozwalić całą armię trupów czy wrogów?

użytkownik usunięty
polukr

czy to też błąd głupich reżyserów poweidz to do Rambo,Resident Evil,Komando czy Bladowi

ocenił(a) serial na 1

Wymieniłeś filmy akcji które żądza się nieco innymi prawami, tak jak swoimi prawami żądza się komedie czy filmy SF. W przepadku "czas honoru" mamy do czynienia z produkcja która aspiruje do filmu który ma spełniać jakaś formę misi społecznej. Ma bawiąc uczyć. A czego uczy .... głupot bo watki niby historyczne są kompletnie z paląca wyznane. nie upieram sie aby przedstawiły kropka w kropkę konkretne fakty historyczno ale aby przynajmniej była oparta jakoś na faktach i otaczająca bechterów rzeczywistość była w miarę realistyczna a ich przygody przynajmniej prawdopodobne.

Błędy są w każdym filmie ale chodzi o to aby próbować ich unikać i było ich jak najmniej a tutaj nie widzę woli unikania błedów. Wszytko na odwal jest robione bo i tak szary widz sto łyknie więc poco się wysilać.Ale według mnie nie tędy droga powinno się równać w górę a nie w dół.

użytkownik usunięty
polukr

obejrzyj jeszcze raz Ojca chrzestnego no tak filmy akcji mogą mieć inne prawa,a scenarzyści CH nie dziękuję za uwagę no coment

użytkownik usunięty
polukr

dodaj jeszcze,że Adamczyk nie piernął tam gdzie potrzeba

ocenił(a) serial na 1

Nie ma to jak rzeczowe konkretne argumenty ;)

użytkownik usunięty
polukr

a ty podajesz jakieś argumenty poza polski czyli gniot trzeba skrytykować tak wszystko ci się w tym serialu nie podobało,ani aktorzy,sceneria,fabuła poszczególnych odcinków mnie nie przekona,że białe jest czarne,a czarne białe,ale jak ciebie zadawala patos amerykański

ocenił(a) serial na 1

Chętnie bym obejrzał patos polski ale w tym serialu go niema bo są tylko jakieś nędzne historyjki chłoptasiów oganiających się za panienkami. Poszukaj w innych moich komentarzy na tym forum . Jóź wielokrotnie wyliczałem co mis ie konkretni nie podoba i już nie zamierzam tego któryś raz powtarzać.

użytkownik usunięty
polukr

jakoś mi się nie chce szukać beznadziejnych komentarzy polskie kino jest dobre kiedyś było bardzo dobre(Czterej pancerni,Stawka większa niż życie,Janosik,Diabeł,Wilczyca,Na srebnym globie,Lokis rękopis profesora Wittembacha) potem przyszedł Rywin,który miał na swoim końcie kilka dobrych produkcji(Tato),ale potem poszło wszystko drogą komercji i komedii romantycznych,a zaczęło się od Wiedzmina mojej ulubionej książki fantazy Sapkowskiego z mrocznego klimatu,fabuły i dialogów z książki została tylko muzykaCiechowskiego ,którą spierniczyli nie widziałeś Wiedzmina obejrz,a potem inaczej popatrzysz na CH i nie patrz na błędy,bo każdy kraj kreuje się na bohaterów i nikt nie zrobi ze swojego kraju tego złego nawet Niemcy w swoich filmach pokazują się jako bohaterowie,którzy usiłowali zniszczyć nazizm

ocenił(a) serial na 1

Błędów w tym filmie jest tak dużo że ciężko ich nie zauważyć. Bija blaskiem głupoty twórców , po oczach. To ze ten serial nie jest tak skopany jak Wiedźmin nie oznacza od razu ze jest dobry. Jest co najwyżej niej spieprzony ale nadal spieprzony. Porównał bym to do zepsutego samochodu. Wiedźmin to samochód z czterema kapciami a czas honoru z dwoma tak czy siak bez lawety się nie obejdzie. :)

użytkownik usunięty
polukr

więc też się zaliczasz do tępego ludu skąd jesteś z tych od dresów czy skinhedów

ocenił(a) serial na 1

Z czarnoskórych żydów pedałujących w w masońskiej loży :)

użytkownik usunięty
polukr

a ja z chrześcijańskich arabów nie uznających niepodległej Palestyny moim przodkiem był Conan z Cymeriii

użytkownik usunięty
Ines82

no gratuluje nazywać Kiepskich gównem najlepszy polski serial komediowy już wiem na kogo zagłosujesz Jaro też podobno lubił Gierka w poprzedniej kampanii to ty się ośmieszasz ja lubię zarówno te seriale jak i Czas honoru jeden z lepszych seriali historycznych,a Śwk i Daleko od noszy najlepsze seriale komediowe dziękuje za uwagę nie rozumiem co jedno z drugim ma wspólnego po prostu wymieniłem co w danej chwili oglądam jeśli chodzi o polską kinematografię ma wspólnego dwa najlepsze seriale jakie oglądam w nowej ramówce zarówno 2 jak i Polsatu proponuje Szpilki na czymś tam lub hotel2 coś,bo takie serialiki widać cię interesują nie no nazywać Kiepskich gównem kompromicacja i to jedna z tych rzeczy,którym fizjologom się nie śniła.Okił pokazał,że Polacy potrafią się śmiać z samych siebie,a nie tylko gdzie jest krzyż,a Czas honoru to też jeden z lepszych seriali ostatnich lat mimo,że aktorzy grający główne role mi trochę nie pasują zwłaszcza Wesołowski i Zakościelny gównem mogę nazwać 1920 wojna i miłość

No taki prosty sposób myslenia jak Twój zawsze mnie zadziwia. Skoro dla mnie kiepsy i coś tam na noszach jest nic niewartym gównem to głosuję na kaczyńskiego i lubie szpilki na giewońcie ech takim jak Ty nie przegadasz.
A co do Okiła, ktoś kto stworzył kiepskich "dlaczego ja" czy "trudne sprawy" to uświadomił niektórym jaki Polacy mają gust, gdyby nie on nawet nie zdawałabym sobie sprawy że jest aż tak fatalny.

użytkownik usunięty
Ines82

no uważaj lepiej,bo serial ŚWK ma wiele fanów w tym mnie ja jestem z natury cierpliwy i nie powiedziałem,że Czas honoru to gówno,bo jakby mi się serial nie podobał użyłbym innego określenia typu nudny czy w nie moim guście zresztą nie wiem czemu się czepiasz,bo tu mówi się o Czasie honoru,a powyższe seriale wymieniłem tylko,że oglądam obecnie no nie wiem skoro krytykujesz wyżej wymienione to pewnie śmieszą cię produkcje Tvn czy Tvp

śmieszą mnie produkcje które poziomem równają z ziemią i o ile mogę pojąć że komuś się to podoba to nie rozumiem jak ktoś może czas honoru stawiac na równi z kiepskimi.

użytkownik usunięty
Ines82

nie powiedziałem,że na równi,bo to inne gatunki są ŚWk komedia,CH podobno historyczny ja mówię,że na tle historycznym tylko powiedziałem,że obecnie oglądam jedynie te polskie produkcje w tv,a w swoich kategoriach są jedynymi z lepszych jeśli chodzi o Polskę

użytkownik usunięty
Ines82

sorki za błędy stylistyczne i ortografię mogły się zdarzyć momentami

ocenił(a) serial na 10

Akcja się rozkręca, ale strasznie powoli. Brakuje mi K.Wieczorka i P.Małaszyńskiego. R.Kozyra gra jak drewno, widać że nie jest prawdziwym aktorem, ale chwała mu za to że próbuje swoich sił w innych zawodach. H.Urbański na razie występuje sporadycznie, a tyle wokół niego było szumów przed sezonem jesiennym. Nie podoba mi się kolejne zniknięcie Wandy(który to już raz) zostaje aresztowana przez Niemców.

użytkownik usunięty
house90

zgadzam się,że w 4 serii trochę się powtarzają znowu lądują znowu odbijają i Wanda też to samo,ale sama postać mnie denerwuje przypomina mi Inume z Bleacha tylko się żali jak jej ciężko w ogóle 2 grające aktorki Wandę mi nie pasują gdyby główne postacie grały inne osoby to serial byłby ciekawszy,ale to i tak jeden z lepszych seriali ostatnio w Polsce

ocenił(a) serial na 10

Zdecydowanie lepiej wolałem Maję Ostaszewską w roli Wandy.