Ciekawy wyjątek to fakt, wydaje mi się że to On był szyfrem inżyniera, bo po obejrzeniu 10 odcinka
już i widząc zwiastun 11 Bronek jest z nim na sam, a czytając opis na Fanklubie Czasu Honoru jest
zdanie " Z kompanii odłącza się na chwilę Bronek, który wyrusza na poszukiwanie tajemniczego
mieszkańca z domu na Wilanowskiej".. Oczywiście mogę się mylić, a Wy jak myślicie ?! :)
Jeżeli pamiętasz pierwszy odcinek serii i zrzut Inżyniera, byłą tam rozmowa jego z chyba Bronkiem i powiedział on że Sowietom zależy na tym aby on nie dotarł do Warszawy, więc musiał coś wiedzieć o Sergiejewie i to może być klucz do zagadki. Jest też opis że Wikowi wydaje się on dziwnie znajomy, ciekawe skąd go zna? Zdaje mi się że ten szyfr to jakaś lista ruskiej agentury.
Pamiętam o tym doskonale, na początku myślałem że ten Inżynier może być taką "wtyczką" jaką był np Janisz. Podejrzewam że Sergiejew zginie z rąk albo chłopaków albo samego Bronka. Szczerze powiedziawszy myślałem że ten Inżynier może być ojcem Apacza i Ireny, bo gdzieś Apacz mówił że nie widział swojego Ojca od czasów wojny.
Ojca nie widział chyba Adam, Apacza ojciec zginął na początku wojny na jego oczach. Czyli miał wtedy Apacz jakieś 13 lat. Wczoraj była mowa że w październiku kończy 18.
Myślę że Pabsta jednak załatwi sama Celina, albo popełni samobójstwo, bo nasi chłopcy nie mają jak dopaść (znajduje się w niedostępnej powstańcom dzielnicy niemieckiej)
Swoją droga ładnie koleś sfiksował, a Szyc gra go po prostu genialnie.
Szyc rzeczywiście gra genialnie, świetna rola jedna z najlepszych ról w jego życiu
Po prostu ma coś do grania, w przeciwieństwie do Bonaszewskiego, którego jest mało.
Mnie w wątku Siergiejewa irytuje jedna rzecz - skoro planowali zrobić tej postaci rozbudowany wątek, to czy nie mogli w roli lekarza w szpitalu (3 lub 4 odc.) obsadzić kogoś innego niż Robert Koszucki? Ja rozumiem, że czasami w ciągu trwania serialu ten sam aktor w Polsce zagra dwie różne role, jednak obsadzanie jednego aktora do dwóch ról w obrębie sezonu uważam za co najmniej kuriozalne. Naprawdę, trudno było znaleźć byle słupa do zagrania lekarza, któremu usługiwała Wanda? No chyba, że ten cały Siergiejew to taki sprawny agent, że przed zrzutem jeszcze robił rekonesans w szpitalu, wtedy cofnę swą pretensję. ;)
Robert Koszucki ma brata bliźniak więc to mógł być on http://2.bp.blogspot.com/-yQF5Q_ZrMlQ/VDFzyxw4qgI/AAAAAAAABCw/ea1sFB5INSE/s1600/ WP_003064.jpg
Ale o ile dobrze pamiętam za czepka lekarzowi wystawały włosy a Koszucki jest łysy
Szyc naprawdę gra dobrze tego nie powiem chociaż za nim aż tak nie przepadam. Podejrzewam jednak że odbierze sobie życie, ale oczywiście można gdybać. Pamiętam jakie informacje pojawiały się rok temu na koniec VI serii niby z internetowego wydania Świata Seriali, że Bronek zginie z rąk Karkowskiego itd. Zostaje tylko czekanie..
Właśnie, nawet wyciekło zdjęcie syna Otta potrąconego przez ciężarówkę, który wydawał być się łudząco podobny do Bronka.
Ciekawe czy wrócą jeszcze do wątku Ernsta von Hackela bo jest poszukiwany tak samo jak Rainer, ktoś gdzieś pisał że "Nasi chłopcy" mają zabić hauptsturmfuhrer Lenza więc zobaczymy jaki "finał" wymyślą, bo dobrze znamy losy bohaterów w V serii a Powstanie przegrane.
Mam nadzieje że tak, myślę że pewnie z likwidują jeszcze paru szwabów i ruskich agentów