PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=470293}

Czas honoru

2008 - 2014
8,0 89 tys. ocen
8,0 10 1 88768
7,5 11 krytyków
Czas honoru
powrót do forum serialu Czas honoru
ocenił(a) serial na 10
Jordan66

Nie, kłamiesz, o Władku nigdzie nie znalazłem

ocenił(a) serial na 8
Jordan66

tak właśnie powinno być, Władek rozstrzelany, Ruda powieszona, Michał popełni samobójstwo z rozpaczy za Celiną, a Bronka ktoś uśmierc - jak nie Reiner to Karkowski.

Może i fajnie się tę bajkę wam ogląda, ale żadne z nich nie przeżyłoby wojny, to i tak sukces, że jeszcze żyją

tolerancja91

Bez przesady, nie wszyscy akowcy wyginęli na wojnie i tuż po ;-) niektórzy dożyli nawet spokojnej starości, w tym również cichociemni. Ba, jeden z nich konsultował pierwszy sezon CH ;-)
Nawiasem mówiąc w "Kolumbach" wojnę też przeżyło wszystkich czterech przyjaciół.

Na pewno byłoby wiarygodniej, gdyby rozstrzelano Rudą (nie powieszono, oni ich rozstrzeliwali) i gdyby zginął jeszcze któryś z chłopaków, ale uśmiercanie nagle w jednym 45 minutowym odcinku 3/4 bohaterów w jakiś absurdalnych prywatnych porachunkach zakrawa o parodię.

Arya_2

Jeden powinien zginąć na Pawiaku.
Drugi w Powstaniu.
Trzeci skończyć na Łączce.
Czwarty przeżyć i po 1989 jako staruszek się pojawić w epilogu.

ocenił(a) serial na 8
Jordan66

dokładnie :) o to mi chodziło

ocenił(a) serial na 8
Arya_2

ten serial już od kilku lat zakrawa o parodię :)

tolerancja91

Trzeba wypośrodkować między komerchą a wartością historyczną i co by nie mówić, CH jest tu najblżej złotego środka choć daleko ale i tak o wiele bliżej niż inne produkcje o tamtych czasach.

ocenił(a) serial na 9
Jordan66

Cieszę się, ż eWładek i Ruda przeżyli, bo są moją ulubioną parą ;) Do tej zbiorowej śmierci też nic nie mam, ale uważam, że mogli zabójstwa rozłożyć na kilka odcinków, a nie wszystko w jednym.

Tweety_0410

Ale co to będzie za życie, z taką wielką traumą to nic fajnego.

ocenił(a) serial na 6
Jordan66

Wladek ,Ruda i Bronek maja sie dobrze.Gorzej z Michałem.