PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=470293}

Czas honoru

2008 - 2014
8,0 89 tys. ocen
8,0 10 1 88767
7,5 11 krytyków
Czas honoru
powrót do forum serialu Czas honoru

Skoro już pozbyliście się tego śmiesznego Żydka, Romka (i bardzo dobrze) to zajmijcie się tez Jankiem. Jego postać wszystkich ostatnio wkurza i nic nie wnosi do serialu. Facet chodzi brudny, nieogarnięty, cały czas ma minę jakby chciał komuś za przeproszeniem wpier*olić i bardziej niż ojczyzna interesuje go jakaś Lena i dziecko. Do tego straszny Kozak, a przecież to tylko były student architektury.
Na dodatek od kuli Janka zginęły dwie postacie, które lubiłem - Tadeusz i esesman Stock.
Nie mam nic przeciwko Pawlickiemu, który gra tę rolę, to doby aktor, ale jego postać zwyczajnie przestała być ciekawa.
Niech go zastrzelą podczas próby ucieczki z UB (jak to zrobili w historii z "Anodą")

MrJigssaw

bardziej go interesuje żona i dziecko, a nie ojczyzna? no jasne, bo przecież takie to nienormalne. jebnij się w główkę.

ocenił(a) serial na 8
twiggz

Ja nie muszę, natomiast chętnie jebnę ciebie, bo lubię temperować niepokorne suczki. ;-) To były czasy że ludzie całe swoje życie poświęcali dla ojczyzny i walki o wolność, a ciebie dziwi dlaczego sugeruję, że ojczyzna może być ważniejsza od rodziny? Popytaj kombatantów tych nielicznych co jeszcze żyją.... Jak się zostaje żołnierzem to ojczyzna i walka jest na pierwszym miejscu, rodzina na drugim. Jeśli ktoś tak nie uważa nigdy żołnierzem nie powinien zostawać.

ocenił(a) serial na 8
MrJigssaw

I dobrze, że zastrzelił tych esesmanów. Powinien jeszcze sprzedać kulkę twojemu dziadkowi niemiaszkowi i zmienić bieg historii. Nikt nie musiał by się użerać z takim trollem.

ocenił(a) serial na 8
killer83_2

Dziękuję. Schlebiasz Mi kolego. I Mojemu dziadkowi. ;-) Nie uważam, by członkostwo w SS było czymś złym. Jestem wręcz dumny. Było tam bardzo wielu młodych ludzi nawet w wieku 17 lat. Oni wierzyli, że czynią dobro, czyszcząc Europę. Tylko mieli złego i szalonego przywódcę.
Ale, ale... Tutaj gadamy o filmach i serialach. Tadeusz był bardzo ciekawą postacią i dużo świeżości wprowadzał jego wątki, natomiast sztuk budził grozę i można było jego wątek dalej pociągnąć - np. po wojnie dalej kombinuje z tym zrabowanym złotem....
Ale nie, obu zastrzelił jakiś brudas z warszawskiej Pragi... Bez sensu.

ocenił(a) serial na 8
MrJigssaw

*nie "sztuk" a Stock miało być

ocenił(a) serial na 8
MrJigssaw

Wierzyli, że czynili dobro czyszcząc Europę...Jezu litościwy, oni zabijali ludzi w imię jakiejś po.......onej filozofii Nietzschego wierząc, że są rasą panów. Gdzie tu szukać dobra? Twój dziadek może i zyskał twój szacunek służbą dla mocarstwa śmierci ale dla reszty ludzkości zasługuje jedynie by nasrac mu na nagrobek i podetrzeć zdjęciem Hitlera. Gdybym miał dziadka esesmana pewnie też był rozumował w twój sposób, inaczej się nie da, bo człowiek z żalu nad sobą powiesiłby się mając takie nikczemne korzenie.

MrJigssaw

Też zauważyłem że Janek w ostatnich dwóch sezonach stał się niezłym kozakiem ;D

ocenił(a) serial na 7
MrJigssaw

w jaki sposób się go pozbyli bo pominąłem ten odcinek? I co się dzieje z Rainerem?

ocenił(a) serial na 8
szymon0018

Romek popełnił samobójstwo na oczach Janka, a Rainer jest w niewoli, w następnych docinkach będzie siedział w jednej celi z Michałem Konarskim... I wygląda na to, że się zaprzyjaźnią. ;P Będą w końcu mieli wspólnego wroga, a jednemu i drugiemu grozi w stalinowskiej Polsce stryczek.

ocenił(a) serial na 8
MrJigssaw

Hehe, miało być "odcinkach" nie "docinkach", klawiatura płata figle...

ocenił(a) serial na 7
MrJigssaw

Już się bałem, że zapomniano o postaci Rainera. Najlepsza postać w serialu ;)

ocenił(a) serial na 8
MrJigssaw

Jakieś nie dociągnięcie z tym Romkiem... z tego co pamiętam to jak on wraz z rodziną byli w warszawskim gettcie to mówili że są Polakami i katolikami (podajże 1 sezon) czyli jednak okazali się żydami (sezonu 3 i 4 nie oglądałem) ? Bo tego Romka pochowali na żydowskim cmentarzu

ocenił(a) serial na 8
Lodowy

Bez obejrzenia 3 i 4 sezonu nie ogarniesz tego wątku. Żadne niedociągnięcie, oni są Żydami, nie żadnymi Polakami. To zostało wyjaśnione. Sajkowski tak ściemniał tylko, bo myślał, że ocali sobie i rodzince dupsko. Prawie wywieźli ich do komór, ale uratował ich niejaki Mosler (tylko po to, żeby ich potem gnębić i szantażować). Od 3 sezonu zamykają ich w gettcie i każą nosić przepaski.
Polecam szybko nadrobić zaległości i obejrzeć trójkę i czwórkę, bo to naprawdę dobre sezony, lepsze od dwóch pierwszych.
Szczególnie 3 sezon to miazga i rewelacja - jego finał rozwalił chyba wszystkich fanów. A to już sam sobie zobaczysz.

MrJigssaw

Zostało to wyjaśnione? A kiedy konkretnie?
Sajkowscy byli katolikami, jedynie ojciec Leona był Żydem i stąd ta klasyfikacja. Romek został pochowany w obrządku żydowskim, najpewniej dlatego że poczuł się że Żydem przez wojnę ( w jakimś odcinku pierwszego sezonu mówi że nie wie już kim jest ), walczył w powstaniu w gettcie i poczuł więź z nimi, przez sytuacje polityczną stał się jednym z nich.