Pewnie będzie wątek Rudej i Władka. Dobrym tematem było by Śledztwo Komuchów nt. akcji w teatrze, śmierci ruskiego majora, płk. Wasilewskiego. Też podejrzany był śmiech Rainera. Jak wyjdzie następna seria, to coś czuję, że on będzie znowu pociągał za sznurki...
śmiech Rainara też mnie zaciekawił, ale chyba po prostu zakpił z tego co powiedziała Celina. Ale to było dobre, juz myślałam że po wszystkim padną sobie w ramiona.
A ja bym chciała, żeby pociągnęli watek Reinera właśnie i poszli w kierunku wyłapywania faszystów ... niech ci nasi bohaterowie przydadzą się na obczyźnie... w Argentynie na przykład... może jakieś inne skarby Reiner poukrywał gdzieś? albo ten drugi Niemiec, co popłynął nurtem rzecznym i nie utonął przecież...on tez jakieś kosztowności z Warszawy wywoził...a Otto i Maria to do Wrocławia powinni wyjechać i tam jakiś fajny watek pociągnęliby scenarzyści...wszak Dolny Śląsk to kopalnia pomysłów na serię powojenną...tak mi się marzy....
Jam z Dolnego Śląska jest, więc przy swoim obstawać będę :) Jednakże cokolwiek nakręcą i tak obejrzę!
ale to na pewno potwierdzone? bo może i fakt, że pierwsze sezony lepsze, ale trudno rozstać się z głównymi bohaterami, z tą całą historią.
Noo chyba jednak nie jak dla mnie 4 i 5 to dwie najgorsze ze wszystkich, niestety bardzo przewidywalne i nie trzymaja tak w napieciu jak pozostałe.Kiedys to się czyekało tylko na niedziele zeby poogladac ten serial a z tymi seriami u mnie tak nie ma, no ale skoda ze serial sie konczy licze na jakis inny serial polski na podobnym poziomie co "Czas honoru"
ja też obejrzę, będę oglądać nawet jak 6 seria będzie słaba, bo jestem ciekawa jak się potoczą dalsze losy bohaterów :)
Moim zdaniem film się rozkręcał od serii 1 - 5. W pierwszych sezonach za dużo było prywaty, dopiero od 3 w sumie trochę zminimalizowano wątek "wojenki miłosne". Szczerze na tym sezonie powinno się zakończyć emisję. Owszem historia Polski jest długa... ale oglądanie sezonów do lat 80-90 już nie bardzo przynosiło by satysfakcję. Ilu bohaterów ZWZ / AK: z tamtych wydarzeń wróciła do polski ? To już by musieli być inni bohaterowie ale to już nie scenariusz na ten film.
nie no błagam :D trzecia była najlepsza :) w piatej do połowy nic się nie działo.. a trzecia cały sezon obfitowała w ciekawe i zaskakujące wydarzenia :)