Drobne pytanko czy 6 seria będzie się działa Podczas powstania warszawskiego ? (siostra mi mówiła)
Ja gdzieś spotkałam się z tym, że ma być jeszcze VII seria i wtedy będzie ukazane powstanie warszawskie(mówią o tym m.in Zakościelny i Pawlicki-możesz zobaczyć na stronie Pytania na Śniadanie).
VI seria obejmie czasy powojenne. Wiem, że do obsady dołączą Joanna Osyda(była więźniarka Majdanku), Tomasz Stockinger(Minister), Sonia Bohosiewicz(ponoć jakiś czarny charakter) i Eryk Lubos (oficer, przełożony Cieleckiej)
Szkoda, że nie nakręcą czegoś nowego, a będą ciągnąć "Czas honoru" w nieskończoność ;/
"Szkoda, że nie nakręcą czegoś nowego, a będą ciągnąć "Czas honoru" w nieskończoność ;/ "
Ja już od lat mówię ze to tasiemiec ale do fanatyków tego dziadowskiego to nie dociera.
Tak, ale co to ma do rzeczy? Jeśli SIÓDMA seria będzie dotyczyła POWSTANIA WARSZAWSKIEGO to Pawlicki przecież tam zagra bo JANEK przeżył powstanie (1944) a obecna (SZÓSTA) seria będzie się toczyć wydarzeń po 1946 roku, a więc tak, Pawlicki w nim nie zagra, bo jak słusznie zauważyłeś Janek zginął.
Szkoda, że nie zagra w niej Pawlicki. Ciekawe z kim będą walczyli skoro sowietów wybili.
No chyba nie w Iraku, wiadomo z kim walczyli w PW czy co się działo po roku 1946 :)
O powstaniu będzie podobno 7 seria. Info - http://czashonoru.tvp.pl/11706634/czas-honoru-w-miedzyzdrojach
A potem będzie 8 seria Poznański Czerwiec 56; 9seria -Marzec 1968 ; 10ta Grudzień 1970; 11ta Czerwiec 1976 12ta Sierpień 1980; 13 obrona krzyża 2010 ;)
Nic się nie bój się gdzieś wcisną . jak można zorbic Serie o Powstaniu gdy juz dwie serie są umieszczone w czasie po powstaniu to i Satan wojny się wciśnie. :))
Jestem dopiero na 3cim sezonie.Czytam,że akcja czwartej serii toczy się od kwietnia do czerwca 1944 roku. Miejscem akcji jest Warszawa, w tym Getto warszawskie, a także tereny Generalnego Gubernatorstwa, Anglii, Włoch i III Rzeszy. Natomiast Vta seria obejmuje czas akcji w końcowym okresie II wojny światowej i tuż po jej zakończeniu, od kwietnia do lipca 1945 roku. Akcja piątej serii toczy się w Polsce, oraz Czechach i Niemczech w strefie amerykańskiej podczas okupacji alianckiej.
To Powstanie Warszawskie nie zostało pokazane? Akcja kończy się w czerwcu 1944go,a Powstanie jest przecież 1go sierpnia 1944go.Pomijają całe powstanie,by w 5tej serii pokazać już czasy po Powstaniu? Ale lipa..
Podobno 7 seria ma opowiadać o powstaniu, ale jak dla mnie to kretyński pomysł cofać się wstecz, i szczerze mówiąc 13 odcinków o powstaniu to za dużo i nie sądzę by to było zbyt ciekawe.
Nie wiedziałam nawet ,że będzie 7ma seria.Wow,to chyba pierwsza polska produkcja,która ma tyle sezonów :D Jeśli będą mieć dobry pomysł na ukazanie Powstania,to czemu nie,choć też wydaje mi się,że bez sensu się cofać,skoro 5ta seria pokazuje czasy powojenne,a i 6sta też będzie o tym traktować.
Najlepiej powinni zrobić 2 godzinny film kinowy o powstaniu, ale to po zakończeniu całego serialu w hołdzie.
Może lepiej niech nie robią filmu kinowego,bo znając nasze umiejętności do kręcenia filmów pełnometrażowych,może wyjść z tego jakaś tragedia,że człowiek zapomni o tym,że serial był fajny. :D
Nie wiem czemu się wszyscy uczepili tego powstania, ja uważam że powinni sobie dać z tym spokój, bo takie retrospekcje nie są fajne.
Kto mówi o retrospekcji? Wydawało mi się,że po prostu nakręcą sezon o Powstaniu jak gdyby właśnie skończył się sezon 4ty i pokażą to,co się wydarzyło zaraz po tym,jak Lena urodziła na Pawiaku.