PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=470293}

Czas honoru

2008 - 2014
8,0 89 tys. ocen
8,0 10 1 88767
7,5 11 krytyków
Czas honoru
powrót do forum serialu Czas honoru

VI seria ?

ocenił(a) serial na 8

Drobne pytanko czy 6 seria będzie się działa Podczas powstania warszawskiego ? (siostra mi mówiła)

Ramsey_Fighter

Niestety nie... Kolejny sezon będziemy oglądać: czasy po '45. :/ A właściwie teraz to będzie '46r.

ocenił(a) serial na 8
Ramsey_Fighter

Ja gdzieś spotkałam się z tym, że ma być jeszcze VII seria i wtedy będzie ukazane powstanie warszawskie(mówią o tym m.in Zakościelny i Pawlicki-możesz zobaczyć na stronie Pytania na Śniadanie).

ocenił(a) serial na 8
Disappear16

VI seria obejmie czasy powojenne. Wiem, że do obsady dołączą Joanna Osyda(była więźniarka Majdanku), Tomasz Stockinger(Minister), Sonia Bohosiewicz(ponoć jakiś czarny charakter) i Eryk Lubos (oficer, przełożony Cieleckiej)

Szkoda, że nie nakręcą czegoś nowego, a będą ciągnąć "Czas honoru" w nieskończoność ;/

ocenił(a) serial na 1
vital7

"Szkoda, że nie nakręcą czegoś nowego, a będą ciągnąć "Czas honoru" w nieskończoność ;/ "

Ja już od lat mówię ze to tasiemiec ale do fanatyków tego dziadowskiego to nie dociera.

ocenił(a) serial na 9
Disappear16

Ale Janek(Pawlick)i przecież zginął w ostatnim sezonie :)

ocenił(a) serial na 8
kamil_9414

Tak, ale co to ma do rzeczy? Jeśli SIÓDMA seria będzie dotyczyła POWSTANIA WARSZAWSKIEGO to Pawlicki przecież tam zagra bo JANEK przeżył powstanie (1944) a obecna (SZÓSTA) seria będzie się toczyć wydarzeń po 1946 roku, a więc tak, Pawlicki w nim nie zagra, bo jak słusznie zauważyłeś Janek zginął.

ocenił(a) serial na 9
Disappear16

Racja!

ocenił(a) serial na 10
kamil_9414

Szkoda, że nie zagra w niej Pawlicki. Ciekawe z kim będą walczyli skoro sowietów wybili.

ocenił(a) serial na 9
Bogdan4674

No chyba nie w Iraku, wiadomo z kim walczyli w PW czy co się działo po roku 1946 :)

Ramsey_Fighter

O powstaniu będzie podobno 7 seria. Info - http://czashonoru.tvp.pl/11706634/czas-honoru-w-miedzyzdrojach

ocenił(a) serial na 1
janosik6

A potem będzie 8 seria Poznański Czerwiec 56; 9seria -Marzec 1968 ; 10ta Grudzień 1970; 11ta Czerwiec 1976 12ta Sierpień 1980; 13 obrona krzyża 2010 ;)

ocenił(a) serial na 7
polukr

Aja się pytam, gdzie seria o stanie wojennym??????

ocenił(a) serial na 1
wark1

Nic się nie bój się gdzieś wcisną . jak można zorbic Serie o Powstaniu gdy juz dwie serie są umieszczone w czasie po powstaniu to i Satan wojny się wciśnie. :))

ocenił(a) serial na 10
polukr

genialnie to ująłeś

Ramsey_Fighter

Jestem dopiero na 3cim sezonie.Czytam,że akcja czwartej serii toczy się od kwietnia do czerwca 1944 roku. Miejscem akcji jest Warszawa, w tym Getto warszawskie, a także tereny Generalnego Gubernatorstwa, Anglii, Włoch i III Rzeszy. Natomiast Vta seria obejmuje czas akcji w końcowym okresie II wojny światowej i tuż po jej zakończeniu, od kwietnia do lipca 1945 roku. Akcja piątej serii toczy się w Polsce, oraz Czechach i Niemczech w strefie amerykańskiej podczas okupacji alianckiej.
To Powstanie Warszawskie nie zostało pokazane? Akcja kończy się w czerwcu 1944go,a Powstanie jest przecież 1go sierpnia 1944go.Pomijają całe powstanie,by w 5tej serii pokazać już czasy po Powstaniu? Ale lipa..

avosette

Lepiej że pominęli, bo z tym budżetem wyszła by właśnie jedna wielka lipa.

janosik6

Podobno 7 seria ma opowiadać o powstaniu, ale jak dla mnie to kretyński pomysł cofać się wstecz, i szczerze mówiąc 13 odcinków o powstaniu to za dużo i nie sądzę by to było zbyt ciekawe.

janosik6

Nie wiedziałam nawet ,że będzie 7ma seria.Wow,to chyba pierwsza polska produkcja,która ma tyle sezonów :D Jeśli będą mieć dobry pomysł na ukazanie Powstania,to czemu nie,choć też wydaje mi się,że bez sensu się cofać,skoro 5ta seria pokazuje czasy powojenne,a i 6sta też będzie o tym traktować.

ocenił(a) serial na 10
avosette

są już 2 pierwszych odc Załoga i śmierć Janka

ocenił(a) serial na 10
avosette

Najlepiej powinni zrobić 2 godzinny film kinowy o powstaniu, ale to po zakończeniu całego serialu w hołdzie.

Bogdan4674

Może lepiej niech nie robią filmu kinowego,bo znając nasze umiejętności do kręcenia filmów pełnometrażowych,może wyjść z tego jakaś tragedia,że człowiek zapomni o tym,że serial był fajny. :D

avosette

Nie wiem czemu się wszyscy uczepili tego powstania, ja uważam że powinni sobie dać z tym spokój, bo takie retrospekcje nie są fajne.

janosik6

Kto mówi o retrospekcji? Wydawało mi się,że po prostu nakręcą sezon o Powstaniu jak gdyby właśnie skończył się sezon 4ty i pokażą to,co się wydarzyło zaraz po tym,jak Lena urodziła na Pawiaku.

avosette

No tak, ale cofanie się do powstania jest bez sensu, ze względu na 5 i 6 sezon. Nie miałbym nic przeciwko gdyby nakręcili to po 4 serii a nie po teraz po 6.