PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=470293}

Czas honoru

2008 - 2014
8,0 89 tys. ocen
8,0 10 1 88767
7,5 11 krytyków
Czas honoru
powrót do forum serialu Czas honoru

Nie wiem co ze mną nie tak ale tej postaci po prostu nie da się nie lubić. Niby służalczy
komunistyczny aparatczyk , ale w tym sezonie jego postać jest tak rozbudowana, że zaczynam go
rozumieć i jakoś źle nie życzę. Taki boży prostaczek, który podobnie jak Ryszkowski walczy w
okrutnym świecie o przetrwanie nie cofając się przed zdradą i donosicielstwem. Jego sceny z
matką Wandy wręcz ujmujące, teraz jeszcze dochodzi ciekawy wątek z Sonią Bohosiewicz. O ile
komuchy w stylu postaci granej przez Adama Woronowicza czy Mirosława Bakę to socjopaci,
sadyści i zwyrodnialcy tak Wożniak swoim stylem bycia wzbudza sympatię (nawet jeśli każe bić
więźniów do nieprzytomności, cóż taka robota).

killer83_2

Karol tyś mnie z gnoju wyciągnął :D

użytkownik usunięty
killer83_2

oj nie, mojej sympatii on nie wzbudza. zdrajca i donosiciel. a dla matki wandy jest miły, bo się boi, że doniesie, że współpracował z gestapo. ma gdzieś wszystko poza własnym interesem. Karol jeszcze przynajmniej żałował tego co zrobił, a on mam wrażenie uważa, że nie robi nic złego. ale zgodzę się, że w tym sezonie robi się z niego ciekawa postać :)

ocenił(a) serial na 8

Wiem, że pomaga matce Wandy dla własnych interesów, ale robi to w ujmujący sposób :-) Gdyby chciał pewnie by załatwił sprawę inaczej, ale jak widać, nie ma jaj by zabić człowieka z zimną krwią. Mimo nikczemnych konotacji, Woźniaka po prostu nie da się nie lubić, duża pewnie w tym zasługa aktora, który świetnie odegrał rolę zidiociałego, prymitywnego aparatczyka.