PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=470293}

Czas honoru

2008 - 2014
8,0 89 tys. ocen
8,0 10 1 88767
7,5 11 krytyków
Czas honoru
powrót do forum serialu Czas honoru

W 55 odcinku kiedy Zawisza przychodzi do swojej byłej żony daje jej zdjęcie z 1914 roku z druzgiennik.
Na zdjęciu widać Zawiszę, Helenkę i małą Wandę w wózku.
I tutaj zadajemy sobie pytanie jak to możliwe skoro Wanda jest młodsza i urodziła się w 1917 roku bodajże ? (można zajrzeć do I serii kiedy Wanda jest przesłuchiwana na szucha).
Jeżeli na zdjęciu w wózeczku to nie siostra wandy (wanda była jedynaczką) i rodzice nie zrobili sobie zdjęcia z obcym dzieckiem to wydaje mi się że jest to najwyraźniej niedociągnięcie scenarzystów.
Takich wpadek wypatrzyłem wiele, jeżeli ktoś by za to płacił ja miałbym dziennie takie newsy.
Pozdrawiam.

ocenił(a) serial na 10
Xylon

W I sezonie była mowa o roku 1918. I nie jest to wpadka, a raczej sprostowanie. Z prostych obliczeń wynika, iż Wanda na początku serialu miałaby 23 lata, jeśli patrząc na rok urodzenia podany wcześniej. Wątpię, aby 23-latka była znaną polską aktorka, po rozwodzie, w związku z drugim mężczyzną. Także rok 1914 wydaje się bardziej realny.

lma

Tak czy siak jest to niedociągnięcie. Skoro Wanda mówi że jest 1918 to w takim razie co robi 4 lata przed narodzeniem w wózeczku na fotografii w 55 odcinku.
Bywa .. ;)

ocenił(a) serial na 10
Xylon

Masz rację ale niedociągnięciem jest rok 1918. Zresztą, osobiście uważam, że jest to wybaczalny błąd, zważając na inne, poważniejsze wpadki pod kątem realizmu w czasach wojennych. Niemniej, jak dla mnie serial miło się ogląda, jeśli nie traktujemy go jako książki historycznej :)

ocenił(a) serial na 8
lma

To nie musi być niedociągnięcie, kobiety lubią podawać późniejszy rok urodzenia niż ten prawdziwy :)

Xylon

To był odcinek 65.