PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=470293}

Czas honoru

2008 - 2014
8,0 89 tys. ocen
8,0 10 1 88767
7,5 11 krytyków
Czas honoru
powrót do forum serialu Czas honoru

Zakładam temat dotyczący V i chyba ostatniej części "Czasu Honoru"

SPOILERY źródła oficjalna strona serialu i fan kluby (tam szczegóły)

Lars Rainer- będzie siedzieć w jednej celi z Michałem Konarskim

Władek Konarski - po Powstaniu Warszawskim dowodzi oddziałem powstańczym

Bronek Woyciechowski - po jednej z akcji wpada w ręce agenta UB

Wanda Ryszkowska - ukrywa się w warszawskiej kamienicy, nie zaznaje szczęścia u boku Bronka

Lena - działa w konspiracji jako kurierka, zajmuje się wychowywaniem dziecka

Helena - poszukuje córkę, odnajduje dawnego męża

Maria Konarska i Otto - po kapitulacji Niemców wyruszają do Wrocławia, gdzie Otto znajduje żonę, która wraca do Niemiec, Otto zostaje z Marią i wracają razem do Warszawy

ocenił(a) serial na 8
SnapeForever

Nie wiem czy to prawdziwe informacje, gdyż mój znajomy pracuje przy tym serialu, i według jego informacji V seria ma się dziać w 1/3 w czasach współczesnych.

ocenił(a) serial na 8
CreepyBufet

Logika twórców serialu mnie przeraża, Otto mówił, że jego żona zmarła przed wojną, a tu nagle hop siup przebywa we Wrocławiu, mogli wymyśleć coś lepszego

ocenił(a) serial na 8
SnapeForever

Potem się go jeszcze dopytam o szczegóły tej serii. Jak się dowiem czegoś nowego, to napiszę.

SnapeForever

Spoilerów ciąg dalszy:
Ruda - walczy w oddziale Władka, nie widzi sensu dalszej walki i chce wyjechać z kraju.
Celina - będzie redaktorką w wydawnictwie, będzie chciała żyć z dala od polityki i walki.
Kazimierz Korytowski (Jan Frycz) - były mąż Heleny. Komunista.

ocenił(a) serial na 8
MissCaroline_filmweb

Ja to bym chciała zobaczyć jakiś dłuższy zwiastun, niż takie spoilery :)

SnapeForever

Ja widziałam niedawno, taki krótki zwiastunik w telewizji, ale teraz nigdzie nie mogę go znaleźć. :(

ocenił(a) serial na 8
MissCaroline_filmweb

Też widziałam, a chcę więcej, Jest tutaj od 44 sekundy http://www.tvp.pl/seriale/obyczajowe/czas-honoru/dodatki/czas-honoru-w-tvp2/7814 668

SnapeForever

Dzięki, ale widziałam coś innego. ;) Właśnie przeczytałam, że Lena nie ma pojęcia, że Janek żyje - ciekawi mnie jej reakcja, kiedy go zobaczy. :)

SnapeForever

to właśnie ten widziałam w telewizji. :) http://www.tvp.pl/seriale/obyczajowe/czas-honoru/dodatki/zwiastun-v-serii/792625 8

ocenił(a) serial na 8
SnapeForever

przecież to jest zwiastun powtórek IV seri.

ocenił(a) serial na 8
poziomka4

Tutaj relacja z planu, a jednak Otto+ Maria uwielbiam to !
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=ej-Z6909bjE

ocenił(a) serial na 8
SnapeForever

Odcinek 53 "KONIEC I POCZĄTEK"

Akcja rozpoczyna się w maju 1945. Michał i Władek są w oddziale partyzanckim i ukrywają się w lesie. Gdy żołnierze Armii Ludowej robią "kocioł" zaczynają podejrzewać, że w oddziale jest zdrajca i planują prowokację, aby go wykryć. Bronek wykonuje wyroki śmierci na komunistycznych konfidentach. Mieszka z Wandą w podwarszawskiej czynszówce. Janek zostaje wywieziony z niemieckiego obozu wraz z innymi więźniami. Przy punkcie kontrolnym przechwytują ich Amerykanie i przewożą do obozu dla uchodźców. Helena poszukuje informacji o Wandzie. Nie wie nawet, czy udało jej się przeżyć powstanie. W punkcie poszukiwawczym na warszawskiej Pradze podchodzi do niej tajemniczy mężczyzna o imieniu Kazimierz. Helena najwyraźniej dobrze go zna. W tym samym punkcie Władek i Michał szukają matki. Michał spotyka Celinę, której towarzyszy pisarz Paweł Butermant. Celina pracuje w jednym z czerwonych wydawnictw jako tłumacz. Dla Michała ta praca to forma kolaboracji. Dyrektor jednego z departamentów Ministerstwa Bezpieczeństwa Publicznego, Ada Lewińska (w tej roli Magdalena Cielecka), zleca pułkownikowi UB Wasilewskiemu (Adam Woronowicz) odnalezienie i zadenuncjowanie dwustu polskich skoczków zrzuconych podczas wojny na teren kraju. W powiatowym biurze UB odnajdujemy Karola Ryszkowskiego. Jako kapitan zajmuje się dość błahymi sprawami. Jego przełożony, pułkownik Wasilewski, rozkazuje mu sporządzić listę nazwisk i pseudonimów polskich skoczków, z którymi miał do czynienia podczas wojny...

ocenił(a) serial na 8
SnapeForever

Dla niemogących wytrzymać 26 sierpnia można obejrzeć 1 odcinek 5 serii na vodzie

ocenił(a) serial na 8
SnapeForever

Mam pytanie wie ktoś może co z Romkiem w 5 sezonie? bo nigdzie nie znalazłam informacji czy ta postać jeszcze się pojawi....Pozdrowienia dla wszystkich fanów :)

ocenił(a) serial na 8
5meg

też szukałam informacji, nic nie wiadomo, ale skoro pojawi się Lena to chyba będzie szukać brata, czyż nie

ocenił(a) serial na 8
5meg

będzie w następnym odcinku, czyli w tą niedzielę
Natomiast na stronach fanklubów Czasu Honoru znajdują się streszczenia odcinków V serii, a tutaj kulisy V serii http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=ej-Z6909bjE

ocenił(a) serial na 10
5meg

SPOILER.........

Romek żyje, ale niestety nie zagra więcej niż w jednym odcinku. Popełni samobójstwo na oczach Janka, myśląc że Lena zginęła na jego oczach.

ocenił(a) serial na 8
EvaIrina

Już doczytałam wcześniej, że ma się pojawić, ale że tak się skończy jego historia to w życiu nie myślałam , szkoda bardzo.... a co do samej sceny bardzo fajnie zagrana tylko pogratulować odtwórcy.

ocenił(a) serial na 9
SnapeForever

Mam nadzieję, że ten powrót do Warszawy nastąpi szybko :)

ocenił(a) serial na 8
jocisko

będą w odcinku 60 więc zobaczymy przez parę odcinków jak razem pracują w szpitalu, natomiast w odc 58 zostaną dokwaterowani polscy lokatorzy do mieszkania Kirchnerów, a w 59 będą się zbierać do wyprowadzki Maria, Otto i Berta (zwana również Bleeertą ;) )

ocenił(a) serial na 9
SnapeForever

Ale Bleerta spada do Niemiec, a oni razem do Warszawy :) Innymi słowy Bleerta idzie być "ble" gdzie indziej :)

ocenił(a) serial na 8
jocisko

najgorsze że najprawdopodobniej wciąż jako mężatka

ocenił(a) serial na 9
SnapeForever

Wydaje mi się, że te "papierowe" małżeństwo to najmniejszy problem :)

SnapeForever

Rainer i Michał Konarski niczym Stroop i Moczarski...