PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=470293}

Czas honoru

2008 - 2014
8,0 89 tys. ocen
8,0 10 1 88767
7,5 11 krytyków
Czas honoru
powrót do forum serialu Czas honoru

Zakończenie

ocenił(a) serial na 10

Jestem ciekawa jak zakończą serial. Niemożliwe jest, żeby akcja trwała aż do 1989 roku.

ocenił(a) serial na 8
panny_lane

wątpię też by dotrwała do 1953 (śmierć Stalina) myślę, że będzie obejmować krótki okres czasu i jak zwykle happy end, ubicie czerwonych, uwolnienie boysbandu i jakieś niedopowiedzenia

SnapeForever

Moim zdaniem akcja będzie toczyć się w krótkim czasie, jak każdy sezon. Nie było w sezonach akcji, która miała miejsce kilka miesięcy później, a jedynie między sezonami.
Możliwe że końcowa scena - jakieś 10 minut pokaże bohaterów w 1989, lub w czasach nowszych. Taki zabieg jest w serialach popularny.

ocenił(a) serial na 10
KLAssurbanipal

Też mi się tak wydaje. Zrobią przeskok na koniec do 1989 coś w stylu, że "dopiero teraz Polska jest wolna, ale doczekaliśmy więc możemy spokojnie umierać".

ocenił(a) serial na 8
panny_lane

a ja mam nadzieję że nie będzie happy endu, na początku serialu było 5 cichociemnych zabili jednego. Wydaje mi się że w tym serialu co najmniej 2 cichociemnych powinno zginąć a najlepiej wszyscy zakatowani w więzieniach UB. Było by to zgodne z prawdą historyczną że w Ludowej Polsce nie ma miejsca na bohaterów i że były to nie sprawiedliwe i okrutne czasy i może taka mała alegoria że dumni spadochroniarze szkoleni na wyspach brytyjskich walczą całą wojnę z Niemcami i ostatecznie giną z rąk "rodaków" myślę że takie zakończenie było by najlepsze z możliwych , ewentualnie 1 ginie reszta czmych za granicę. Motyw happy endu w czasach współczesnych jest tak przesadzony i nudny że szok. A tak swoja drogą to `89 rok nic nie zmienił i już od ponad 70 lat tkwimy w bagnie sowiecko-jewropejskim.
CHWAŁA WIELKIEJ POLSCE !!!

ocenił(a) serial na 8
panny_lane

SPOILER JAK SKOŃCZY SIĘ CZAS HONORU LEPIEJ NIE CZYTAĆ

http://www.fanklubcichociemni.pl/index.php/aktualnoci1/171-michal-kwiecinski-uja wnia-zakonczenie-5-serii-czasu-honoru

ocenił(a) serial na 8
SnapeForever

A ja mam nadzieję, że w czterech wpadną do siedziby partii, wytłuką wszystkich prominentów, wysadzą budynek w powietrze i uciekną za granicę. Po 89 zniosą im karę śmierci i będą mogli wrócić spokojnie do ojczyzny. Jak już się bawić konwencją kina akcji i naginać historię to na całego, a co.