PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=470293}

Czas honoru

2008 - 2014
8,0 89 tys. ocen
8,0 10 1 88755
7,5 11 krytyków
Czas honoru
powrót do forum serialu Czas honoru

Zakończenie

ocenił(a) serial na 8

Po obejrzeniu wczorajszego odcinka jestem bardzo zawiedziony,nie przypominam sobie żeby
poprzednie serie miały tak słabe zakończenie

ocenił(a) serial na 10
tomucho77

hahahaa :D no tak wybitnie "po polsKIEMu" :D

użytkownik usunięty
19joanna86

Mogli by też zrobić np 12 odcinków o Powstaniu Warszawskim a potem przenieść się w czasie do momentu jak bohaterowie uciekają i 13 ostatni odcinek zrobić żeby zakończyć ich losy np ktoś donosi na Ubecję że Tola była konfidentem Gestapo i jej zeznania są nieważne i sama zostaje skazana na śmierć a Wanda,Helena i Zofia wychodzą na wolność.Rainer zostaje dopadnięty bez UB a naszym bohaterom udaje się ucieć za granicę.Wiem trochę mało realistyczne oraz zbyt optymistyczne ale przynajmniej nakręcając tylko jeden dodatkowy odcinek zakończyli by wszystkie wątki i definitywnie serial.

ocenił(a) serial na 10

Dobry pomysł z tym 13 odcinkiem. mogliby też w nim ogólnie przedstawic w skrócie dlasze losy. Że ktoś wyjechał, że działali w opozycji, mieli dzieci wnuki i np zmarli w 2000 którymś itp... moze nie za lukrowo że tam wszycy szczęsliwi odpuscili i zyli spokojnie, bo wątpie żeby tak było. Ale pomysł na taki przelot po losach aż starosci byłby ciekawy i dał pogląd na całe życie bohaterów

użytkownik usunięty
19joanna86

Właśnie dlatego upiekli by dwie pieczenie na jednym ogniu z jednej strony zrobili by serię o Powstaniu Warszawskim i pokazali zakończenie losów bohaterów a z drugiej nie musieli by robić dodatkowej serii o dalszych losach.12 odcinków o Powstaniu i jeden kończący cały serial gdzie kończą się wszystkie wątki.

To już co kto lubi. Dla mnie takie zakończenie było prawie idealne (pomijając naiwność wątku córki Lewińskiej) i nie potrzebuję żadnych "dopowiedzeń", a wręcz mam nadzieję, że twórcom nie przyjdzie do głowy ich robić. Ktoś tu trafnie powiedział, że powojenne losy ludzi pokroju głównych bohaterów często pozostają zagadką. Zamordowani, straceni, wywiezieni, zakopani w zbiorowych mogiłach. Prawdy o ich losie nie poznała nawet rodzina. Być może twórcy serialu chcieli do tego nawiązać?

Dla mnie osobiście oni nie mieli szans wyjść z tej obławy cało, ale co do tego możemy spierać się do us.ranej, za przeproszeniem, śmierci, bo jak widać każdy ma swoją koncepcję i jej się trzyma. I może również o to twórcom serialu chodziło.

ocenił(a) serial na 8
Arya_2

Ogólnie to wszystko ładnie wyszło,pomijając fakt że oni są doświadczeni,brali udział w wielu akcjach i na wojnie a teraz dali się podejść sowietom jakby 1 raz mieli z tym do czynienia.I to jeszcze wyszli na takie coś wiedząc że praktycznie nie mają amunicji.Dlatego to wyszło słabo jeśli chodzi o realność,a jeszcze co do kontynuacji:dobre by było żeby w 1 serii zrobili ostatni odcinek o losach bohaterów,co się z nimi stało dalej,co z Reinerem itd.Całej serii chyba się z tego robić nie opłaca bo jest ryzyko że bd zbyt naciągana bo ta i tak już lekko była ale z 2 strony zbyt dużo jeszcze nie rozwiązanych wątków żeby to wszystko zostawić tak bez niczego.

użytkownik usunięty
ViAiPi

Właśnie o tym napisałem,tylko że ja ten odcinek o dalszych losach i kończących wszystkie wątki zrobiłbym w 13 ostatnim odcinku a nie w pierwszym.Faktycznie to było słabe jak zawodowi żołnierze w liczbie około 15-20 osób dali się podejść tym bardziej że Ubecy nie byli przesadnie wyszkoleni i nie mieli jakieś ogromnej przewagi liczebnej pewnie nie było ich więcej niż dwa razy niż Partyzantów.

użytkownik usunięty
ViAiPi

To prawda,Udecy nie mieli aż takiej przewagi liczebnej żeby tak łatwo dać się znokautować a potem podać jak dzieci w przedszkolu.

ocenił(a) serial na 10

"Udecy" ?

Nie kumacie że jakby chcieli skończyć te wątki to by je skończyli w ostatnich odcinkach? I zostawcie już ten serial w spokoju, bo jak czytam wasze pomysły na następne odcinki to nie wiem czy się śmiać czy płakać.

ocenił(a) serial na 10
karol383

Zapowiada się, że jednak pojawi się 7 sezon! :)
http://superseriale.se.pl/seriale/czas-honoru-sezon-7-jakie-beda-dalsze-losy-boh aterow-czasu-honoru-zmarli-celina-i-janek-powro_367609.html

użytkownik usunięty
runksh

Będzie 7 sezon ale o Powstaniu a nie kontynuacja.

ocenił(a) serial na 8
karol383

Tak właśnie powinien zakończyć się ten serial. Los bohaterów jest nierozerwalnie związany z losem Polski i jedyne szczęśliwe zakończenie jakie może być możliwe, to takie, że Polska staje się niepodległa. Jak wiemy nie stało się to do 1989 roku, więc nie może być mowy o żadnym szczęśliwym zakończeniu dla bohaterów. Wyjeżdżają za granicę i żyją sobie spokojnie? Tak mogłaby napisać tylko osoba, która nie znała tych postaci. Oni mogą żyć spokojnie TYLKO w niepodległej Polsce, więc czekałaby ich ciągła walka, albo śmierć. Źli triumfują, pozytywni bohaterowie ponoszą klęskę- to najgenialniejsze zakończenie dla takiego serialu. A to, czy Bronek, Michał, Władek i Ruda zginęli, nie ma właściwie znaczenia.. Nawet jeśli główni bohaterowie przeżyli, to i tak ponieśli klęskę w walce o niepodległą Polskę.

użytkownik usunięty
Krzys11991

W sumie prawda.Przecież znowu pokazali by jak wyjeżdzają za graniće a potem tesknią za Polską i znowu wracają i walczą i tak w kółko.Przede wszystkim kończąc serial bez zakończenia Producenci narazają się na prośby widzów o kontynuację.