PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=470293}

Czas honoru

2008 - 2014
8,0 89 tys. ocen
8,0 10 1 88767
7,5 11 krytyków
Czas honoru
powrót do forum serialu Czas honoru

Rzecz tyczy się Władka,ale zacznę od Leny, czyli Agnieszki Więdłochy.
Niektórych dziwi jej wysoka ocena,a mnie nie dziwi, ponieważ jest to bardzo dobra aktorka w porównaniu z Krystianem Wieczorkiem, który nie przedstawia żadnych emocji.
Ale wracając do tematu.Chodzi o scenę,gdy Władek,ledwo żywy zresztą,jest wrzucany w worku do kanału.Po co wrzucali go żywego,nie wiadomo. No chyba,że jakimś cudem ożył.
Władek wciela się tu w rolę Terminatora, który nie dusi się w worku i nie łamie karku gdy spada do kanału.Przeciwnie,jest w niedługim czasie gotowy do kolejnych akcji.
Takie sceny bardziej pasują do serialu "Lost" ,ale nie do poważnego serialu o czasach wojny.Następnie widzimy Bronka wraz z Krawcem i Brzozą,którzy sobie po prostu uciekają zanim ciężarówka wyjedzie z lasu,bo przecież komuniści tak dokładnie przygotowywali całą akcję,po to by zapomnieć o zabezpieczeniu więźniów..
Ja rozumiem,że potrzebna jest dramaturgia,główni bohaterowie muszą przeżyć,ale bez przesady.Szkoda,że reżyser tak się wygłupił po tylu odcinkach,bo to bardzo dobry serial.
Jeśli będzie następny sezon,to nie chcę w nim oglądać scen typu "zabili go i uciekł".

użytkownik usunięty
Carlito78

Masz rację, ale to było wałkowane niedawno w innym temacie.

ocenił(a) serial na 8
Carlito78

"Główni bohaterowie muszą przeżyć" - oby NIE!!! było by bardziej dramatycznie. Najmniej było by mi żal Wesołowskiego (guzika) :P
Mam nadzieję, że następny sezon NIE powstanie.