PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=470293}

Czas honoru

2008 - 2014
8,0 89 tys. ocen
8,0 10 1 88748
7,5 11 krytyków
Czas honoru
powrót do forum serialu Czas honoru

czas honoru 7/10

ocenił(a) serial na 7

zakonczylem sezon 3 i musze przyznac ze serial jest dobry. Uwielbiam tematyke wojenna i tutaj trafilem dobrze. Niestety, mialem czasami wrazenie ze ogladam jakis klan badz plebanie.- ze wzgledu na aktorow no i zbieznosc i przypadkowosc byla wieksza niz gdziekolwiek, nawet wieksza niz to powinno byc. To strasznie razilo w oczy. Zakonczenie zadawalajace, praktycznie takie jakie powinno byc. Najciekawszy watek to komunisci i zwz, tego nie ma za wiele w filmach. Zobaczymy co przyniesie sezon 4.

ocenił(a) serial na 8
dabram17

Ja również miałem takie wrażenie + sztuczna gra aktorzyn jak:Wesołowski czy Zakościelny.Aczkolwiek serial jak na przygodówkę w realiach wojennych jest dobry.Ode mnie 8/10,miało być 7,ale końcówka rozjebała sysytem.Mam nadzieję,że nie będzie 4 sezonu,bo zrobi się z tego tasiemiec, a tak mamy zakończone wszystkie wątki.

ocenił(a) serial na 9
a_kwitek

nie mamy wszystkiego zakończonego...przede wszystkim wciąż żyje Rainer, który co prawda wystawił swoich dotychczasowych kompanów na śmierć ale dlatego, że mu przeszkadzali w działąniu i teraz sam będzie dążył do tego by zlikwidować polskie podziemie i cichociemnych swoimi sposobami i do póki nie zginie albo nie zostanie uwięziony jest groźny więc jestem bardzo ciekawy jak to się potoczy...poza tym może i to banalne bo główni bohaterowie raczej zginąć nie powinni ( no chociaż to film wojenny wiec kazdy moze zginąc tak jak Czesław Konarski czy najważniejsi Niemcy ) no ale do końca nie możemy być pewni, że Bronek przeżyje :P...gdyby 3 seria miała być ostatnią to napewno by nie zakończyli jej postrzeleniem głównego bohatera i pozostawieniem tego bez rozwinięcia...no i jeszcze nie wiemy co z Marią Konarską, która została wywieziona do obozu...tak więc 4 seria jest tutaj potrzebna ( i będzię na pewno bo tak ogłosiłą scenarzystka Ewa Wencel) aby to wszystko wyjaśnić i wkońcu ukazać też wolną Polskę, bo po to Ci cichociemni do niej wrócili, dlatego jesienią zapowiada się bardzo ciekawy i już z pewnością ostatni sezon.

ocenił(a) serial na 8
piterek101522

moim zdaniem wypadałoby sensownie zakończyć ten serial świetną końcówką III serii i uważam,że resztę wątków można sobie dopowiedzieć,z resztą wątek Rainera na przykład nie zostanie nawet poruszony bo serial ma się dziać za PRL-u.TVP ewidentnie leci na kase i skopie ten serial tak jak skopała 3 sezon genialnego PitBulla,z którego wyszło zwyczajne romansidło policyjne.I nie ma pewność czy IV sezon będzie ostatni,bo jak będzie popularny to zrobią i V,VI,VII aż będziemy mieli 1000 odcinków jakiegoś tasiemca,który z początku był dobrym serialem.

ocenił(a) serial na 1
piterek101522

Czy wy nie widzicie że zrobił się normalny tasiemiec i w scenariuszu widać tasiemcową manierę. Mianowicie kończy się serie niedomówieniami i nie zakończonymi watkami aby zostawić sobie furtkę do następnej serii ... jeśli oczywiście będzie się serial dobrze "sprzedawał" czyli będzie oglądalność. bo w tym serialu teraz to już się liczy tylko kasa i nic poza tym. Powinno być z 10 odcinków ale porządnych i tyle a nie dziadostwo na każdym kroku.

ocenił(a) serial na 7
polukr

tu sie zgadzam, mowiac o klanie czy plebani mialem w domysle wlasnie 'tasiemcowosc' serialu. Nastepna sprawa, czy nie widzicie jednego, ze z odcinka na odcinek, watki sie zazebiaja tak dramatycznie, ze kondensacje przypadkowosci i zbieznosci dochodzi do niebezpiecznych granic...absurdu. Spodziewalem sie bardziej serialu edukacyjno-przygodowego, zrobil sie wlasnie taki.... skomercjalizowany produkt. Co nie zmienia faktu, ze serial jest dobry bo porusza tematyke, ktora zawsze byla na chodzie. Ja mam nadzieje, ze bedzie cos o powstaniu warszawskim. Na koniec dodam, ze serial swoja budowa, tematyka bardzo przypomina Kolumbowie rocznik 20. Dla milosnikow seriali, polecam Kolumbow, klasyka ale wciaz dobra.

ocenił(a) serial na 9
polukr

i wlaśnie chodzi mi o tą furtkę do następnej serii...w moim poście odniosłem się do wypowiedzi a_kwitek, który napisał, że zostały zakończone wszystkie wątki a tak nie jest...oczywiście niektóre można sobie dopowiedzieć ale np. nie dopowiemy sobie tego czy Bronek przezyje ani tego jaki los spotka Marie Konarską, a są to ważne postacie...oczywiście też nie chce by był to tasiemiec i żeby kolejne serie sprawiły, że ten serial się popsuje, ale jakby nie patrzeć 3 serie, czyli 39 odcinków serialu to dość dużo i już można uznać to za tasiemiec, a przecież III seria (myślę, że się zgodzicie) była najlepsza ze wszystkich, więc warto było ją nakręcić, a IV może być jeszcze lepsza - dlaczego nie? jeśli coś jest umiejętnie robione i realizowane przez tę samą ekipę to raczej swojego poziomu nie traci i ja myśle, że podobnie będzie z CH, dlatego uważam, że w takim wypadku skoro już ta furtka została zostawiona to IV seria powinna być, ale powinna też już być definitywnie ostatnią.