Witam
Czas honoru owszem kiedys ogladałam sporadycznie kilka odcinków a teraz postanowiłam
rozpocząc poważne oglądanie - jestem na razie na etapie drugiego sezonu ale ostatnio serial
mnie tak wciągnął że szybko mi idzie ;)
owszem, na początku wydawał mi sie nieco przerysowany ( szczególnie Wesołowski - taki
wesoły goguś, żołnierze łamiący zasady konspiracji na każdym kroku, getto - hotel itp) ale
powoli się rozkręca ;)
na plus:
Bluszcz
Jakus ( ten człowiek wywołuje we mnie strach brrr)
Dąbrowska
dr Maria + obsada szpitalna ;)
Lena i jej rodzina ( scena kiedy lena nie chciała sama wyjsc z getta - wruszajaca)
Wieczorek
Adamczyk
mama Wandy - wielki plus!!!!
pozdrawiam
hej
zaczęłam dzis 4 sezon - czyli mój plan się mam nadzieję ziści i będę na bierząco z tvp ;)))
moje uwagi:
1- drugi i trzeci sezon był super, 4 do połowy sie rozkręcał
2 - sceny z matką fishera - super;)
3- po obejrzeniu pierwsego odcinka 5 serii mam mieszane uczucia - nie ma z czego się cieszyć - jednego wroga pokonaliśmy to pojawił się drugi - moim zdaniem gorszy;/
gorzki smak zwyciestwa - jak to w jednym z odcinków 4 serii powiedział "Sadowski"
pozdrawiam i oglądam dalej ;)
jeszcze jedno - ogądając pierwszą serie mam wrażenie jakby dla tych chłopaków najważniejsza była jego kobieta a na drugim miejscu - Polska - mysle że w tamtych czasach były troche inne priorytety ale nie wykluczam że ludzie też sie zakochiwali itp
Podsumowując, serial ma bardzo dużo niedociągnięć, naiwny strasznie, ale i tak go oglądam:) nie ma aktualnie lepszego - produkowanego w Polsce!
Mama Wandy czyli realnie Ewa Wencel jest tez wspolautorka scenariusza Czasu honoru.
Owszem serial naiwny, ma wiele niedociagniec. Odnosze wrazenie, ze tworcy serialu idą na ilość, otrzymuja fundusze na realizacje, bo kazdy odcinek to kolejny zarobek.
wiem że Wencel jest współscenarzystką, pod pseudonimem pisała
serial ma wiele niedociągnięć - ja ur w 82 roku widzę to i mnie trochę razi a co dopiero ludzie którzy pamiętają te czasy - ale i tak serial wciąga
pisany jest tak żeby trzymał w napięciu - przynajmniej dzięki temu może przybliży 'młodym" temat wojny?
cel oświeca środki ;)